• webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gmt_imperialstruggle2_lrg.jpg
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gmt_imperialstruggle3_lrg.jpg

Imperial Struggle (második kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

 

1697-ben a Napkirály, XIV. Lajos egy évtizednyi háborúzást hagyott végre maga mögött, ám kontinentális ambícióit továbbra sem érezte kielégítettnek. Időközben III. Vilmos Anglia királya némileg megkönnyebbülve ülhetett új trónjára. Mivel a spanyol örökösödési kérdés megoldatlan volt, senkinek nem voltak illúzió arról, hogy az új évszázad majd csendes és békés lesz. Ám sem Franciaország, sem Anglia nem tudta volna megjósolni, hogy mennyire nehezek lesznek az elkövetkező évek; senki sem számít egy második százéves háborúra, amelynek során a két kitartó ellenfél hevesen és büszkén versenyez az emberi teljesítmények minden területén. Az Indiától Kanadán át a Karib-tengerig tartó csatatéreken hadseregek és flották ütköznek; a párizsi szalonokban és a londoni kávéházakban a modern világ politikája és a közgazdaság alapjai formálódnak; és végül úgy tűnik egy forradalom is megmételyezi a társadalom alapjait - egy olyan forradalom, ami talán nem csak vérrel és terrorral fejeződhet be, hanem talán a demokrácia és a szabadság győzelmével is végződhet.

 

 

Az Imperial Struggle egy két játékossal játszható játék, ami a Franciaország és Nagy-Britannia közötti 18. századi rivalizációt eleveníti fel. 1697-ben kezdődik, amikor mindkét birodalom bizakodva várja a spanyol királyt, hogy megnevezze örökösét - valamelyiküknek kedvezve -, és 1789-ben ér véget, amikor az új rend születése összezúzta az addig fennállót, és a forradalmi hullámtól fűtött tömegek elfoglalták a Bastille-t. A játék nem pusztán a háborúról szól: Franciaországnak és Nagy-Britanniának ki kell építenie a gyarmati jólét alapjait, nem szabad figyelmen kívül hagynia Európa többi nemzetét sem, és az emberi törekvések és találmányok terén is harcolnia kell a dicsőségért.

 

 https://www.szellemlovas.hu/images/cikk_hir_rovid/imperialstruggle02.jpg

Az Imperial Struggle közel 100 év történelmét öleli fel és ez idő alatt négy nagy háborút foglal magában. Ennek ellenére nem túl bonyolult játék, akár egy rövid este alatt is végigjátszható. Célja, hogy tisztelegjen szellemi elődje, a Twilight Struggle előtt azáltal, hogy tovább halad az egyszerű szabályok és a könnyen lejátszható rendszerek irányába, miközben megőrzi globális mértékét és egy kimerítő történelmi utat jár végig és mutat be egyetlen este leforgása alatt. A békeidőkben a játékosok a gazdasági érdekeik és szövetségeik kiépítésének szentelhetik idejüket, és kijátszhatják/kihasználhatják az eseménykártyák által felidézett történelmi eseményeket. Okosan kell megválasztaniuk, hogy mibe fektetéssék erőforrásaikat, és mi az, amit jobb ha inkább ők maguk érvényesíthetnek, mint az ellenfél. A háborús időkben megvan a potenciál, hogy nagy haszonnal járhatnak területfoglalás és presztízs szempontjából, ám a területi előnyök később egy szempillantás alatt eltűnhetnek a tárgyalóasztaloknál. A kérdés csak az, hogy kinek az álma válik valóra a század végére: a hatalmassá nőtt Brit Birodalom uralkodik-e majd, ahol sohasem megy le a nap, vagy Franciaország viszi a fáklyát a világ előtt a Napkirály álmainak szuperhatalmaként vagy Lafayette köztársaságaként?

 

 

 

Angol nyelvű szabálykönyv

 

 

 

 

Imperial Struggle (második kiadás)

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Jason Matthews,
Ananda Gupta
Kiadó: GMT Games LLC
Kiadás éve: 2020
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Címkék: Wargame, Többségi birtoklás, Kampány alapú, Draftolás, Titkos mozgás,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat