• webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gmt_1989dawnoffreedom2nd2_lrg.jpg
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gmt_1989dawnoffreedom2nd3_lrg.jpg

1989 Dawn of Freedom (második kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 
0 értékelés
Légy részese egy rendkívül izgalmas politikai játszmának, éppen akkor, mikor a Szovjet Birodalom szépen lassan hanyatlásnak indul.
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

"A történelem megbünteti azokat, akik túl későn érkeznek." - Mihail Gorbacsov


1989: Dawn of Freedom egy izgalmas, gyors játék, ami a hidegháború végét - 1989-et - szimulálja. Ebben a csodálatos évben demokratikus forradalmak sorozata vetett véget a 40 éves szovjet birodalomnak Kelet-Európában. 1989 e forradalmak politikai, társadalmi és gazdasági aspektusait szimulálja egy kártya-vezérelt rendszer segítségével - hasonlóan a Twilight Struggle-höz.


Az egyik játékos veszi magára a kommunista szerepét. A játék kezdetén megkérdőjelezhetetlen erővel rendelkezik a Varsói Szerződés hat nemzetében. De a láthatáron már baljós felhők látszanak. Az új moszkvai vezető kijelentette, hogy a szovjet tankok többé nem bukkannak fel, hogy támogassák a kommunista kormányokat. A gazdaságok a központi tervezés és stagnálás több évtizede után a válság különböző szakaszaiba érkeztek. Az egyházak ölén, a diákok és tanárok között felbátorodnak a másként gondolkodók mozgalmai. A nézeteltérések leverésétől kezdve az engedmények felajánlásáig a kommunista játékosnak különféle stratégiákat kell alkalmaznia, ha továbbra is kezében akarja tartani a hatalmat.


A másik játékos a demokrata szerepét játssza. 1989 hajnalán, a vasfüggöny mögött senki sem tartja lehetségesnek a forradalmat. A disszidensek célja egy olyan civil társadalom létrehozása, amely kívül esik a kommunista rezsimeken. Sokan melléjük állnak, akiket lenyűgöz a nyugat stílusa és popkultúrája, ilyenek leginkább a diákság és az egyház. Velük szemben áll a kommunista állam hatalmas apparátusa. A legnagyobb kihívás számukra, hogy meggyőzzék a munkásosztályt - akik a társadalom legnagyobb részét teszik ki -, hogy csatlakozzanak ügyükhöz.


Angol nyelvű ismertető

1989 Dawn of Freedom (második kiadás)

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Ted Torgerson,
Jason Matthews
Kiadó: GMT Games LLC
Kiadás éve: 2020
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Címkék: Csak ketten játszható, Kockadobás, Wargame, Szimuláció, Stratégia (Eurogame), Többségi birtoklás, Politikai, Modern hadviselés, Kampány alapú, Lap menedzsment,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat