Villamosdilemma (Trial by Trolley) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gemklub_villamosdilemma2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_gemklub_villamosdilemma3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 3-13 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 90 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerző: Scott Houser

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2020

Sorozat: Trial by Trolley játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


4 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 4 db
Össz ár: 4760,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 5 db
Össz ár: 5950,- Ft

Pályaválasztási tanácstalanság halálosan komolytalan morális döntésekkel Az egyik játékos a villamosvezető, aki egy útelágazáshoz ér fékevesztett villamosával, ahol döntenie kell, melyik vágányra kanyarodik, és tarol le mindenkit az útjában. A többi játékos két csapatra oszlik, és megpróbálja meggyőzni a villamosvezetőt, hogy az ellenfél csapatának vágányát válassza, megkímélve ezzel a saját oldalán állók életét. Ez egy igazán életre szóló pályaválasztó játék!

A morális gyilkosságok partyjátéka!


Megállíthatatlanul robog a 4-es és 6-os villamos egy váltó felé, ahol két irányba kanyarodik a sín. Te vagy a masiniszta, és döntened kell, hogy melyik vágányon halad tovább a járgány. Az egyik vágányon a legjobb barátot sétál, a másik vágányon pedig Új-Zéland teljes lakossága. Az egyik vágányon a legjobb barátod, és egy alom diszlexiás kisebbségi kiscica sétál, a másikon pedig a világ utolsó avokádófája áll egy cserépben, és Új-Zéland teljes lakossága. Az egyik vágányon a legjobb barátod, egy alom kiscica és egy irritáló 10 éves sétál, aki már most sokkal többet keres nálad, és 10 év múlva összejön szíved szerelmével, a másikon az utolsó avokádófa, Új-Zéland teljes lakossága és Kim Dzsongun található. No, mi legyen?


A világ felosztható két részre: valaki ismeri a villamos-dilemmát, valaki nem. Ugyebár te biztosan nem az utóbbi kategóriába tartozol (ugye?!). Az eredeti dilemmában döntened kell, hogy az öt ember felé robogó villamos váltson-e irányt, és így öt helyett inkább egy ember haljon-e meg a másik vágányon, azonban ehhez valóban aktívan be kell avatkoznod a villamos irányításába és felelősséget kell vállalnod annak az egy embernek a haláláért. Ha nem teszel semmit, akkor ugyan meghal öt ember, de ez akkor is így lett volna, ha te ott sem vagy. Ezen híres morális feladványt gondolja újra a Villamosdilemma partyjáték, méghozzá tökéletes humorral és egy nagyon mozgalmas és interaktív játékmechanizmussal.


 • A játékosok közül egy valaki a villamosvezető szerepébe bújik (csini, csíkos kalapos figura jelöli őt, nagy szakállal – szimpatikus pszichopata), a többiek két csoportot alkotnak majd.
 • A váltó utáni egyik sínpár az egyik csoporthoz, a másik pedig a másik csoporthoz tartozik, és mindkettő bagázsnak az a célja, hogy a száguldó villamos vezetője ne az ő vágányukon mészároljon, hanem kanyarodjon csak az ellenlábasok felé inkább.
 • A társasjáték háromféle kártyapaklival operál, mely kártyák határozzák majd meg, hogy melyik vágányon miféle potenciális hullajelölt tartózkodik.
 • Az egyik kártyapakli az „ártatlanok” angyali klubja, ha innen kerül kártya a sínpárra akkor az vagy az anyukád, vagy a szexi pultoslány, aki feltalálja nemsokára a másnaposságmentes bort, vagy valami hasonszőrű.
 • A másik kártyapakliban a gonoszok” lapulnak, például Robot Hitler, a főnököd, vagy épp egy horrorisztikus reverz sellő.
 • A harmadik pakliban módosítókártyák találhatóak, amelyekkel kicsit árnyalni lehet a sínen tartózkodókról kialakult képet – például a világ legveszélyesebb gyújtogatójáról kiderülhet, hogy minden kedden árva gyerekeket tanít integrálszámításra.
 • A csapatok a saját vágányukra pakolják az ártatlanokat, egymás vágányára a „gonoszok” kártyáit, a módosítókártyákat pedig oda helyezik, ahova szeretnék, és végül a villamosvezetőnek döntenie kell, hogy melyik vágányon mészárol majd a jármű.
 • Minden körben a vesztes csapat egy kis halálfejes jelzőkorongot kap, és a játék végén a cél, hogy minél kevesebb koronggal bírjunk.

Villamosdilemma hatalmas plusz pontja, hogy nem csupán fergeteges partyjáték, hanem a maga groteszk humorával nagyon komoly kérdéseket is feszeget, mind az erkölcsről, személyes preferenciákról, világnézetekről, így a játék transzformálódhat akár ritka izgalmas beszélgetésekké is. Ki tudja mit tudhatsz meg az ártatlannak tűnő ismerősöd gyilkos hajlamairól morális értékrendjéről...


Ha a legközelebbi party alkalmával olyan játékot szeretnél, amely nem csak a szokásos arcizomfájdító nevetést biztosítja, de emellett mélyebb rétegekkel is bír, akkor a Villamosdilemma tökéletes választás neked!


A doboz tartalma:


 • Játékszabály
 • 26 db haláljelző korong
 • 1 db villamosvezető jelző
 • 1 db sínpálya játéktábla
 • 200 db „Ártatlanok” kártya
 • 150 db „Gonoszok” kártya
 • 175 db módosítókártya

Magyar nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenetAngol nyelvű ismertető

A Trial by Trolley játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

11761,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Kiegészítők:

6487,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
6487,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
6473,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
2158,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

4 értékelés alapján
 • 4
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Rendkívül jó kocsma játék. Könnyű megérteni, rövid játékídó. Minden baráti társaságnak ajánlom, akiben van egy kis elborultság.

 • Nem akar több lenni, mint ami! Könnyed, szórakoztató, beteg :D
  A baráti társaságunkkal nagyon szeretjük a Villamos Dilemmát, általában az este második felében szokott előkerülni, amikor már alapból jó a kedv ( valahogy ilyenkor sokkal jobban beleéljük magunkat a dilemmákba :)) Sajnos nálunk a gyerekeknek nincs sok esélye az állatokkal szemben :D

 • Nagyon szórakoztató, bár mi csak hárman tudtuk kipróbálni, így is élvezhető volt, de szerintem nagyobb társasággal még jobb lenne.

 • Az 5. sör környékétől már határozottan úgy működik, mint amire kitalálták. :D

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!