Nova Luna (magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2021_compaya_novaluna2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2021_compaya_novaluna3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 1-4 játékos

A legjobb: 3 játékossal

Játékidő: 30 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Uwe Rosenberg, Corné van Moorsel

Kiadó: Compaya (Gamer Café)

Kiadás éve: 2021


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Az újhold az új kezdet szimbóluma, a tökéletes alkalom valami új elkezdésére és a jövő tervezésére!


A Hold évezredek óta hatással van az emberiségre a Földön. A Hold okozza az árapályokat, és éjszaka ébren tartja az embereket. Az újhold az újrakezdés szimbóluma: ez a tökéletes alkalom valami újba kezdeni, és megtervezni a jövőt. A Nova Luna (latinul újholdat jelent) társasjáték kedvesen visszatereli figyelmed arra a fontos kapcsolatra, amely évszázadokon át élt az ember és a Hold között: ebben a kompetitív hálózatépítő játékban az idő másképp telik, mint megszoktad, és a döntéseknek súlya van!


Nova Luna társasjáték szabályai egyszerűek. Ez korántsem jelenti azt azonban, hogy maga a játék egyszerű lenne, sőt, kifejezetten ravasz, sok fejtörést és koncentrációt igényel. Azonban pont csak annyit, hogy folyamatosan apró sikerélményekig jusson el a játékos: a Nova Luna olyan, akár a tánc, szórakoztató és ritmusa van, ezért észre sem veszi az ember, hogy megterhelő.


Kis ízelítő a szabályokból:


 • A legimpozánsabb darabja a játéknak a játéktábla: mint egy gótikus rózsaablak, úgy fekszik előttetek körben mind a 24 holdfázis, ez a színpad, ahol egymással versengtek majd.
 • A holdfázisok mellé apró „szerződéskártyák” kerülnek. Ezeken olyan feladatokat talál a játékos, amelyet köteles teljesíteni, és minél többet teljesít, annál közelebb kerül a győzelemhez.
 • És hogy mi a feladat? A szerződéskártyák négy különböző színben pompáznak és a rajtuk szereplő feladat az, hogy milyen színű másik szerződéskártyáknak kell a szomszédságába helyezni őket.
 • Tehát a játékosnak jól meg kell fontolnia, hogy milyen szerződést vállal, mert akkor teljesítheti csak azt, ha a kör mentén a feladatnak megfelelő újabb szerződéseket tud vállalni, az újabb kártyákon azonban újabb feladat szerepel, így gyakorlatilag egy oda-vissza ható hálózatot kell felépíteni: mintha egy hatalmas konteót vagy történetet szövögetne a résztvevő.
 • A szerződések időbe kerülnek, a Hold pedig az idővel változik és körbeér a holdciklus… A szerencsefaktor ott lép be, hogy nem kell a játékosnak az összes kártya közül kiválasztania a legmegfelelőbbet, a Hold aktuális fázisának környékén letett kártyákból szemezgethet csak.

Ha egy szóval kellene jellemezni a játékot, akkor inspirálónak mondanám. Annyira gyönyörű a kivitelezés, és annyira szelíden összpontosítja a játékos figyelmét, hogy egy alkotói folyamathoz hasonlatos. A hálózatépítő mechanika a történetírás feladatát mímeli: a kártyák, mint a szereplők hatnak egymásra, és úgy kell választanotok a kártyák közül, hogy minél teljesebb kapcsolatrendszer épüljön fel.


A doboz tartalma:


 • 1 db holdkerék
 • 1 db holdjelző
 • 68 szerződéskártya 4 színben (17 db színenként)
 • 84 db korong 4 színben (21 db színenként)
 • Játékszabály

Magyar nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Kipróbálásra hoztam ki, de annyira megtetszett, hogy maradt nálunk.
  A játékban egyszerre kell figyelni, hogy mennyit haladok előre a "holdkör"-ön, és mennyi megrendelést tudok teljesíteni, illetve előkészíteni. Nagyon kiegyensúlyozott, agyalós játék. Viszonylag kevés konfrontáció van a játékosok között. Egyszer-kétszer van, hogy elviszik az orrom elől az áhított lapkát, de akkor jöhet az 'újratervezés'. Mi két fővel játszottuk és ebben a felállásban nagyon élvezetes és ideális. Könnyebb előre gondolkodni. Három-négy fővel nem próbáltuk, tehát arról nem tudok hitelt érdemlően nyilatkozni.

 • Nagyon jó játék! Könnyen megjegyezhető szabályokkal.
  Ha az Azul és (vagy) Patchwork bejött, ez is tetszeni fog.
  Két fővel a legjobb.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.