Cthulhu: A halandó halál (magyar, Death May Die) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2021_dv_cthulhuahalandohalal2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2021_dv_cthulhuahalandohalal3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 1-5 játékos

A legjobb: 3 játékossal

Játékidő: 120 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Eric M. Lang, Rob Daviau

Kiadó: Delta Vision

Kiadás éve: 2021

Sorozat: Cthulhu: Death May Die játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 70*120 mm Standard (150 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 70*120 mm Premium (70 db-os) 2 db
Össz ár: 3570,- Ft

A rituálé majdnem befejeződött. A kimondhatatlan nevű Nagy Öregek a világunkba lépnek. Már késő leállítanod mindezt, így el kell pusztítanod őket!


Egy régi, világvége-kultusz már majdnem megidézte az egyik Nagy Öreget a világunkba. A pusztító érkezése már a nyakunkon van. Most mi légyen?


A Cthulhu: A halandó halál egy akciódús kooperatív játék 1–5 játékos számára. A saját síkunkon túli rémségek legyőzéséhez össze kell dolgoznotok, miközben mindenkit az őrület veszélye fenyeget. A szakértelmetek segítségével fel kell fedjétek és meg kell oldjátok 6 különféle epizód rejtélyeit, miközben a mítoszok számtalan rémséges szörnyével is meg kell küzdenetek. Eközben meg kell zavarnotok a rituálét, hogy a Nagy Öreg sebezhetővé váljon… majd el kell pusztítanotok őt.


A történetek egymástól függetlenek és bármilyen sorrendben játszhatóak.


Igen valószínű, hogy nem tértek vissza a kalandból, de készen álltok, ugye?


Angol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető


A Cthulhu: Death May Die játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • A DMD (Death May Die - Halandó Halál) igazából egy olyan dungeon crawler, amiben a küldetések a fontosabbak, nem a szörnyek hentelése.

  Persze a vége mégis csak az, hogy jön a "pályavégi főellenség", és végezni kell vele, de a hangsúly alapvetően nem ezen van.

  Pár hőssel egy többé-kevésbé lovecraftias helyszínen kell ezt-azt ide-oda vinni, kigyújtani, elkísérni, stb. és közben csak jönnek és jönnek a szörnyek és a balsorsot hozó események.

  A főszereplők már eleve az őrület szélén egyensúlyozó, a mítoszt már ismerő valakik, akik szinte minden lövéssel egyre közelebb sodródnak a végső észvesztéshez, és ezáltal fejlődnek is..! Nagyon mókás mechanika, a halálba/őrületbe tartó karakter a megtestesült pusztítássá válik...

  Egyébként ezek a "hősök" elég diverzek, ami kissé ugyan a hihetőség rovására megy, és könnyedebb hangvételűvé teszi a játékot (nem lehet wérkomolyan venni egy 8-12 év körüli kislányt, aki csak nevet és mindenkit kiírt), szerepjátékban a Pulp Cthulhu vonallal mutat hasonlóságot.

  Epizódok, újrajátszhatóság:
  A játék 6 epizódot (küldetést) tartalmaz, kiegészítőkkel színesíthető, illetve azzal, hogy a két főgonoszból (Hastur, Cthulhu) előbb a könnyebbel (Hastur), majd a nehezebbel (Cthulhu) próbáljuk végigvinni őket. Ezeknek a főgonoszoknak más-más mechanikája és csatlósai vannak, úgyhogy nemcsak a legvégén nyújtanak eltérő játékélményt.


  Külsőségek:
  A tábla a küldetések leírása alapján modulárisan rakható össze, és általában néhány (kb. 10-15) mezőből áll, ajtók, átjárók, lépcsők lehetnek rajta, kerülnek rá.

  A figurák szépek, jól festhetők, aki nem rajong az ilyesmiért, annak vannak markerek a hősők talpai alá, szóval könnyű őket megkülönböztetni, a szörnyek meg eléggé eltérőek, méretben és kialakításban is. Aki még soha nem látott byakhee-t, shoggothot vagy magát Cthulhu-t, annak ezek nagy élményt jelenthetnek, még festetlen állapotban is.

  Szabályok, komplexitás:
  A szabályrendszer hamar megérhető, könnyen feleleveníthető, de a főgonosz mechanikáját, ahogy több hullámban érkezik, hiába győzzük le látszólag, fontos megérteni, különben a vége az lesz, hogy "jaa, így lehet nem is győztünk volna", stb.


  Nehézség:
  A nehézség epizódtól és főgonosztól függ, két játékossal végigvihető több epizód, de van olyan, ami szinte kizárt, hogy sikerüljön (pl. az 5-ös).

  Erre megoldás lehet több karaktert hozni (mindenki kettőt pl.), mivel mi ezt nem szerettük, ezért találtunk egy harmadik játékostársat, és ... vele sem tudtunk mindig győzni...

  Fontos, hogy a küldetésre fókuszáljanak a játékosok, egyébként garantált a csúfos kudarc. A győzelmi arányok megtalálhatók a neten, mindenki döntse el, ez alapján mennyire nehéz a játék. (Egyébként inkább az, mint nem...)


  Fordítás:
  A fordítás megfelelő, a Nagy Öregeket én jobban szeretem Mérhetetlen Vénként emlegetni, de ettől eltekintve teljesen használható a játék magyar nyelven. A kiegészítők sajnos csak angolul elérhetők, így vegyíteni kell a két nyelvet adott esetben.

 • Remek kis taktikai játék, főleg mivel ezért az árért figurák is vannak benne. Az egyetlen hátrány, hogy kicsit nehezen érthető a játékszabály, meg hogy esélyesen a második szezon nem lesz magyarra fordítva.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.