Újrajátszott Trianon (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
  • Új
  • Új
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2022_kekjatek_trianon2_lrg.webp
  • Új
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2022_kekjatek_trianon3_lrg.webp
  • Új

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 1-4 játékos

Játékidő: 120 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Lenhardt Balázs, Limpár Péter

Kiadó: Kard és Korona Kft.

Kiadás éve: 2022


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Az Újrajátszott Trianon egy teljesen kooperatív játék, amelyben egy száz évvel ezelőtti képzeletbeli kormány tagjai a játékosok – akár egyedül is játszható -, és egyszerre kell szembenézzenek a Nagy Háború utáni kor minden kihívásával: az ellenség csapatai folyamatosan támadják az országot, a szén és gabona mennyisége korlátozott, és állandóan csökken, ahogy egyre újabb régiókat veszítünk, az események pedig a valós történelmi helyzetnek megfelelően követik egymást.


Miről szól a játék?


A játéktábla a Magyar Királyság ezeréves építménye, amelyet az újonnan létrejövő kis-antant államok vesznek körbe, és seregeik ugrásra készen várakoznak az ország lerohanására. Az események az I. világháború végén, 1918. őszén kezdődnek, amikor a háborús vereség az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásához vezet. Ebben a teljesen képlékeny helyzetben kell a játékosok által alakított hadügy, külügy, belügy és pénzügy miniszternek olyan döntéseket hoznia, amelyek megakadályozhatják a teljes káoszt, az ezeréves birodalom darabokra esését, és a vörösök hatalomra kerülését. Rendkívül összetett rendszerről van szó, amelyben megjelenik a korabeli társadalom aktuális állapota a morál sávon, míg a komplikált nemzetközi helyzetet a diplomácia sáv modellezi, amelyeken a skála mélypontja azonnali vereséget jelent a játékosok számára. Ugyanígy el kell kerülni, hogy ellenséges csapatok szállják meg Budapestet, vagy a játék végén még a jelenlegi országhatárokat sem sikerül megtartani, mert ezek szégyenteljes bukást okoznak. Amennyiben sikerül a mostani állapotoknál már picit kedvezőbb határokat elérni a hetedik forduló végére, 1920 kora nyarára, akkor győztesnek érezhetik magukat.


A játék lényege


Minden körben a korbeli eseményeket rekonstruáló pakliból csapunk fel összesen hatot, amennyiben a lakosság morálja már a narancs vagy vörös sávban van, akkor egy kártyát a bolsevik lapok közül is. Ezek a kártyák azonnali hatásokat okoznak, amelynek negatív következményeit igyekeznek a miniszterek elhárítani többek között a korszak valóságos szereplőit tartalmazó akciópakli segítségével. Minden miniszternek 2-2 akciója van körönként, amivel nagyon jól kell gazdálkodjanak, mert ebből kell irányítsák a saját tárcájukat is, a hadügyminiszternek a katonai műveleteket, a külügyminiszternek a diplomáciai lehetőségeket, a belügyminiszter a törvényhozást, míg a pénzügyminiszternek a nyersanyagok kezelése a fő feladata. Az ipari termelést a szén, a mezőgazdasági árukat a gabona modellezi a játékban, amiből minden egyes terület meghatározott mennyiséget termel. Ezért is különösen fájdalmas, hogy a mesterséges intelligencia által irányított kis-antant országok kör-körre lépnek beljebb az ország szíve felé, így a magyar fél gazdasági lehetőségei folyamatosan csökkenek. Ennek ellentételezésére van szükség új magyar hadosztályok felállítására, és a fronton való bevetésükre, aminek persze komoly szénköltsége lesz, az étkeztetésükről nem is beszélve.


Az ellenséggel való összecsapások során érzékeny veszteségeket is szenvedhetünk, de a dobókockának és így a szerencsének egyedül a harcot kísérő áldozatok kiszámításakor van szerepe. A csatát egyszerű többséggel döntjük el, így teljesen tervezhetővé válnak a lehetséges hadműveletek. Folyamatosan sorsdöntő időket élünk meg a játék során, mert hajszálon múlik, hogy elbuknak az állandó nehézségek között a honvédő magyarok, vagy sikerül a vékony mezsgyén ellavírozni a játék végi értékeléshez, ahol népszavazásokkal tarthatjuk meg a magyar többségű régiókat, így többletpontokat is bezsebelve. A három évig készülő alkotást Lenhardt Balázs több korábbi játék tapasztalataival felvértezve tervezte meg, a munkában Limpár Péter történész volt a segítségére, így a történelmi hitelességhez és tényszerűségéhez fikarcnyi kétség sem férhet. A szerzők nagy teljesítménye, hogy a komplex eseményláncolatot, és a rengeteg befolyásoló tényezőt sikerült egy két órás játékba sűríteni, amelynek minden egyes pillanata sorsdöntő lehet.


Minőség


A játékban lévő tartozékok hihetetlen minősége a Kékjátékra jellemző magas átlagot is felülmúlja, több mint 40 mini (hatféle egységből), mindegyiknek külön hellyel a műanyagtartóban, 250 különböző kártya, különleges fémjelölők, egyedi, gravírozott dobókockák, külön minisztertáblák minden játékos részére. Ez egy olyan játék, amely mindenkinek kelleni fog, ha látta.


Magyar nyelvű játékszabályNincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!