Munchkin (nyolcadik kiadás, magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2001_dv_munchkinalap_hatodikkiadas2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2001_dv_munchkinalap_hatodikkiadas3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 3-6 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerző: Steve Jackson

Kiadó: Delta Vision

Kiadás éve: 2001

Sorozat: Munchkin eredeti játékok


Értékelések:

4.4

A pontok átlaga


29 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Szörnyet megölni * Kincset ellopni * Havert hátba döfni


Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba. Ez egy ilyen játék: vérbeli fentezi, kártyás-társas, méghozzá a javából – jócskán nyakon öntve hülyeséggel, pardon, szarkazmussal, stílusparódiával és humorral. Aki a legmagasabb, tizedik szintet először eléri, az nyert! Főleg tapasztalatot.


A játékról


2000-ben, több mint egy évtizedes asztali szerepjáték múlttal a hátam mögött találkoztam életem első modern társasjátékával, a Munchkin-nel. Olyan tökéletesen parodizálta azokat a játék-, film- és olvasmányélményeket, melyek ismerősek és kedvesek voltak számomra, hogy egyből függővé váltam. Kovalic rajzai és Jackson humora eltalált valamit bennem, és sokáig a kedvenc játékom volt. Azután jöttek a kiegészítők sorban, és lett számomra a játék egyre kezelhetetlenebb; a kártyák jók voltak, de akkora kazamata- és kincs-paklik jöttek létre, amelyek megkeverése felért egy kínszenvedéssel. Egyre-másra jelentek meg más játékok is, és egy idő után nem tudott senki rávenni, hogy Munchkin-t játsszak, bár maga az ötlet továbbra is kedves volt számomra.


Évekkel később egy társaságban előkerült a Munchkin Cthulhu, ami a korábbi kiegészítőkkel ellentétben önállóan is játszható volt, és újra azt az élményt tudta nekem nyújtani, mint az alap játék annak idején. A Steve Jackson Games sorra jelenteti meg az önmagukban is játszható Munchkin kiegészítőket, amelyek keverhetőek az alap játékkal, de játszhatóak külön-külön is. A kiválasztott témákban mindig ott van Jackson zseniális humora, legyen szó a lovecraft-i rettenetekről, sci-fi- ről, kung-fu filmekről, vagy Conanról, a Barbárról.


Az önállóan is játszható kiegészítők – mint a Munchkin Booty vagy a Munchkin Zombies - 168 lapot tartalmaznak, és 2-4 saját kiegészítőjükkel együtt járják körül az adott kiegészítő témáját. Némelyik új szabályokat hoz be a játékba, más néven használja az alapjáték fogalmait, de lényegében semmit sem változtat azokon./p>

Aki rendelkezik a Munchkin szabályainak ismeretével, két perc alatt tudni fogja játszani az önállóan játszható kiegészítőket is. A Zombies a szerepeket cseréli meg; a játékosok zombiként lépnek szinteket, és az ajtó berúgása után nem szörnyeket kell legyőzni, hanem többé-kevésbé ártatlan emberek agyát megenni. A kiegészítői újabb „szörnyeket”, felszereléseket, kincseket hoznak a játékba, a Munchkin Zombies: The Walking Dead pedig a népszerű képregény szereplőit és tárgyait teszi játszhatóvá. A kalóz-témájú Munchkin Bootyban a játékosok hajóskapitányok bőrébe bújnak; lehetnek kalózok, tengerésztisztek, vagy kereskedők. Fejleszthetik a karaktereiket, a hajójukat, de a cél még mindig a tízedik szint elérése. A kiegészítői új hajókat, új kasztokat adnak a játékhoz.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertetőAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet


A Munchkin eredeti játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

8284,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.4

A pontok átlaga

29 értékelés alapján
 • 18
 • 7
 • 2
 • 1
 • 1

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Szerintem ez a játék csúcs!
  Mindenkinek ajánlom aki szeret röhögni!

 • Az egyik legjobb/legviccesebb kártyajáték, amit valaha próbáltam. Olyan 4 játékos körüli az ideális játékosszám. Leírhatatlan élmény a másikkal kitolni, összedolgozni valakivel, átverni, majd jól megszívni az egészet duplán. Tud kemény összeveszéseket is okozni azért, de 2 perc múlva a nevetés elnyomja az egészet.
  Nyüzüge hősök, gyilkos cserepes virágok, véraranyhalak...
  És a játék komolyságát egy a szabálykönyvből vett idézet mutatja be legjobban: \"ha valami nincs leírva a szabályban, akkor az dönt, akié a játék...\"

 • Maga a játék eszméletlenül jó,csak pár db d10-t hiányolok a dobozból.Aki szeretne a haverjaival pár órát végig röhögni annak csak ajánlani tudom.

 • Mi olyan hat és nyolc játékosszám mellett próbáltuk, és bár tény órákig tart ilyenkor egy parti, azért megéri. Hihetetlen vidámság szokott uralkodni ezeken az összejöveteleken. :) Azért megjegyezném ennyi ember esetében már szükséges az eddig megjelent kiegészítők megléte is, mert gyorsan fogynak a katakomba lapok (a kincsek nem annyira).

 • Jó kis szerepjátékos paródia. Segíts a másiknak de csak akkor ha a kincs a tied, ha nem adja, hátráltasd, ölesd le :D
  Sajnos csak 3-4en tudtunk eddig játszani, de így is élvezetes nagyon.

 • Fergeteges játék, bár elvileg 6 játékos játszhatja, kiegészítőkkel bármennyi. 2 kiegészítővel 9 játékossal mondjuk elhúzódik, nyolc és fél óra lett belőle.
  Pontszámoló lapot és korongokat mellékelhettek volna, de meg lehet oldani. Papír, ceruza, aprópénz. Kockát meg úgy is kapsz:)

 • Volt már sok kártyajáték a kezemben és bár ez egy paródiajáték, itt éreztem a legjobban, hogyha az elején nincs kis szerencséd, akkor végén esélyed sincs a győzelemre. Vagy gyenge maradsz vagy az erőset erősíted tovább, aki neked segít. Öten játszottunk le olyan 4-5 partit és sajnos erre a véleményre jutott mindenki. Még azok is, akik nyertek.

 • szerintem nagyon szuper játék! annak ellenére, hogy a társaidat kell szívatnod, mégis mindenki tudja, hogy ez is a játék része, sőt sokszor a lényege is :)

 • Eddig is hallottam erről a játékról,de csak ma sikerült kipróbálni.
  Négyen játszottuk.
  ...A kártyákon is lehet szakadni,mert nagyon beteg,és a játék lényege,hogy a másikat megszívasd és bármi áron nyerj!
  Pl a másik harcol? Vesztésre áll? Kit érdekel? Szúrd hátba,ha tolvaj,vagy és lopd el a kincseit! :D Maga az alapjáték is nagyon jó,de a kiegészítőkkel együtt fenomenális!

 • franya a játék abból a szempontból, hogy szépen ki lehet tolni a másik játékossal, így vidámságot vagy barátságok szétbomlását okozva...:D viszont hátránya szerintem, hogy nem túlzottan elgondolkodtató vagyis tipikus party, kocsma játék, kicsit fejlettebb mint a beethoven!

 • Életem legjobb társasjátéka. Egyszerű, szórakoztató, lehet(és kell is) benne szivatni a haverokat. Garantáltan első osztályú játék kis és nagy csoportok számára is. Sok játékos esetén kellenek a kiegészítő csomagok mindenképpen, különben hamar elfogynak a lapok, de ettől függetlenül hibát nem találtam benne. csak ajánlani tudom mindenkinek.

 • Egyik legjobb társasjáték amivel játszottam. Mindenkinek melegen ajánlom nagyon jó szórakozást nyújt mindenki számára és jó pillanatokat okozhat egymás szívatása:)

 • Először is kezdeném a negatívumokkal. A játék csomagolása az olyan 1-es körüli. Nem értem minek ekkora dobozba belerakni. Talán azért, hogy a kiegészítők is beleférjenek? Doboz nagysága így érthető is lenne, de olyan silány minőségű és anyagú, hogy doboznak nem is nevezném. Ebben tárolni a kártyát kifejezetten nem ajánlatos. (Legalább az üresen heverő Carcassonne dobozokat fel lehet erre a célra használni.)
  A szabály szintén elavult. Ajánlatos a legújabb szabályt tanulmányozni, -ami igaz angol nyelvű- 6 oldalasra duzzadt a 4-ről, sok olyan dolgot tartalmaz ami egyértelműbbé teszi a játékot.
  Valamint az sem értem, ha egyszer szükséges 1 dobókocka a játékhoz, akkor miért nincs alapból a játékban? Valamint egy szintszámláló is jól jönne.
  Mindegy, az ügyesek otthon csinálhatnak maguknak egy karakterlapot, amire le lehet pakolni a kártyákat, lehet jelölni a szinteket és nemet.
  A játék maga tényleg viccesre sikeredett. A kártya lapok neveit olvasgatva is elneveti magát az ember. A játékélmény szintén nagyon jó, nincs is annál jobb, mint szivatni a haverokat. :)
  Ha a csomagolást nem számítom akkor nálam a játék 5 csillag.

 • Pár kör után az a véleményem, hogy a maga kategóriájában nagyon jó játék. Azonban első sorban baráti és nem családi körökbe ajánlom, mert a mások szivatása nem feltétlenül okoz mindenkinek kellemes perceket.

 • Az "Azonban első sorban baráti és nem családi körökbe ajánlom" megjegyzéssel teljesen egyetértek, de egy-két testvérrel azért jó. Úgy tapasztaltam, hogy általában a 25 alattiak élvezik, az idősebbek kevésbé. Iskolában remek elfoglaltság (persze csak órák után :D).

 • Nagyon szuper játék, két hete vettem, azóta is rágják a fülem a barátaim, hogy játszunk még :) tegnap 5en majd 3 órát játszottunk mire sikerült valakinek nyernie. Ennek ellenére úgy búcsúztak, holnap ugyanekkor? :) Mi egyebet mondjak még?

 • Vélemény a játék tartozékairól: A kártyák igényesek, a dobókocka és a szintszámláló nagyon hiányzik és érthetetlen miért nem tartozik hozzá.

  Vélemény a szabálykönyvről: A szabály részletes és vicces hangvételű, a játék menete viszont elsőként nehezen derül ki belőle.

  Vélemény általában a játékról: Nagyon jó, élvezetes játék, akár sokan, buliban is - instant get!!!

  Kiknek ajánlaná: Mindenkinek ajánljuk!

  Ami a legjobb volt: A játékban a legjobb a hangulat volt, nem egy komplex játék de jókat röhögtünk.

  Ami a legkevésbé tetszett: A csodalámpa, ha nem nálam volt.

 • Nagyon jó a játék. :)
  Amit hiányoltam a dobozból az a hatalmas harci pöröly, ami a dobozon lévő figurának a kezében van. :) Néha az embernek kedve lenne fejbe vágni a másik játékost, azért amit "segítség" címszó alatt művel. :)
  Rég nevettünk ennyit társasozás alatt. :)

 • A játék nagyon jó, egyszerű és szórakoztató, gyakorlatilag megunhatatlan ha van hozzá egy 3-5 fős csapatod. Én évek óta oda vagyok érte, most úgy gondoltam megveszem én is magamnak, és nem bántam meg! :)

 • Élvezetes játék, jó minőség.
  A szabályok kibogozása nem egyszerű, de ha egyszer megvan akkor már másnak elmesélni nem bonyolult.
  A kocka és a számláló igazán elfért volna benne.

 • Már sok éve tulajdonosa vagyok ennek a vicces kártyajátéknak. Ez egy igazi partyjáték, amelyet nyugodt szívvel tudok minden baráti társaságnak ajánlani.
  Igényes kártyák, mókás játékszabály. Amit hiányolok: az a szintjelző és a dobókocka, ez minden alkalommal amikor neki ülünk játszani egy picit lelomboz. ( Ezért -1 pont.)
  Maga a játékmenet ötletes, gyors, ami a legjobban tetszik benne, hogy a 0-ról is lehet nyerni és a mások orra alá borsot törni.
  FIGYELEM ,SÉRTŐDÉKENY JÁTÉKOSOKNAK NEM AJÁNLOTT!

 • A szállítás korrekt volt. Meg vagyok elégedve mindennel. A játékot már ismertem, csak szerettem volna magamnak is megszerezni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • Több alkalommal játszottam és eleinte tetszett is. Nagyokat nevettünk az első pár játék közben, ezért kapott 3 pontot.
  Az alkalmak számával viszont fordítottan arányos a szórakozás mértéke.
  Kb. a tizedik játékra teljesen ellaposodott.
  (Ez kb. 3 játék / alkalom volt, nem egyszerre 10 menet.)

  A játékmenet könnyen kiismerhető és egy győzelemre törekvő játékos, aki esetleg még kombinálni is tud, könnyen beborítja az egészet.

  A kiegészítők, amiből sok van, egy része kapható magyarul a másik része nem.
  Az egyszerre alkalmazásuk pedig már pár kiegészítővel is iszonyatos paklit eredményez, amit keverni sem egyszerű.

  A grafikát talán viccesnek szánták, szerintem inkább igénytelen és az sem árt, ha van saját dobókockád.

  Akadnak a kategóriájában olyan játékok, amelyek sokkal kifizetődőbbek.
  Tudom, hogy trendivé vált szeretni a Munchkint, mert az olyan kúl, ugyanakkor, ha nem tetszik, akkor nem Benned van a hiba.

  Szerintem mindenképp próbáld ki pár alkalommal mielőtt a gyűjtés mellett voksolsz!

  /Tökéletesen olyan, mint a D&D. Sok kiegészítő. Nem olcsó. Az egyszerre alkalmazásukhoz jó, ha értesz hozzá. Aki jobban ismeri a játékot az lényeges előnyben van. Viszont sokak játszanak vele és nem lesz gond partit találni./

 • Amikor egymagad legyőzöd a plutóniumsárkányt még úgyis hogy egyszerre ketten próbálnak ellened mesterkedni...epikus érzés. Ugyanilyen mókás más orra alá borsot törni, mégha folyamatosan ki is védi a támadásaid.
  A játék hozza a sötét(?) tárnákban barangolás hangulatát, és különféle játékvariánsokkal (epic játék, csapatjáték) tovább fűszerezhető az am is élvezetes mechanika. A poénos tálalás csak a hab a tortán, és még milyen finom! Jó látni, mikor valaki hirtelen elkezd magában kuncogni, vagy konkrét kitör mindenkiből a nevetés.
  Érdemes beszerezni a kiegészítőket (legalább 1-2t) így a hosszabb partik változatosabbak maradnak. 1 paklival játszva hamar olyan érzésed lesz, hogy: "mintha ennél ebbe a katakombába már jártunk volna"..
  Mellesleg nem kis maszekolást igényel a játék, mert a lapokon kívül nem kapsz mást! 1-2 d6 tényleg akkora költségekkel járna hogy nem fért bele? Egy szintszámláló lap pár tokennel esetleg? Vagy a hosszabbított (epic) játékszabályok? (ehhez mi csináltunk új kaszt/faj kártyákat is). De csak ha össze akarod gyűjteni az összes magyar kiegészítőt is- éppen hogy NEM fér el az eredeti dobozban. Na de majd a kapott "üres" lapokkal csinálsz szuper kártyákat? Ja nem. Rányomták a promóciót. Ezek kis utánajárással orvosolható dolgok, de akkor sem értem miért nem bírták bedobozolni őket. (Mentségükre, az ingyenesen letölthető app. nagyon jó, de rendszerint mindenkivel le kell töltetni, megeszi az aksit 1 menet után, áh macerás. Egyszerűbb megcsinálni magadnak a dolgokat.)
  Jó társaságban, jó vele játszani. Sajnos vittem már olyan társaságba ahol nem voltak vevők a szívatásokra, és ott nem jó vele játszani. Azt hiszem kicsit fel kell nőni hozzá, és picit önzőnek kell lenni. Persze csak amíg a kincsekről beszélünk! ;)

 • Valamelyest tapasztalt játékosnak mondhatom magam, nem is vagyok az a nagyon könnyen játékon megsértődős típus, de ez a játék ROSSZ. Szinte minden elem megvan benne, amit nem szeretek egy társasjátékban:

  - A grafikai dizájn csapnivaló. És itt most nem az "artwork" részéről beszélek (ami akár jó is lehet, ez ízlés kérdése), de a kártyák kivitelezése rettenetes. A kártyák típusai nem egyértelműen megkülönböztethetőek, sokszor nehéz eldönteni, hogy most egy tárgy, képesség, faj vagy kaszt van-e a kezedben (legalábbis semmilyen egységes jelrendszer nincs a játékban). Ezen kívül a kártyák képe nem egységes, és nagyon sok a szöveg a rajtuk, akkor is ha egyébként egyszerű dolgot akar közölni. Sőt, van olyan is, hogy két kártya ugyanazt tudja, de tök máshogy van megfogalmazva. Ez rettenetesen lassítja a játékot, mert minden kártyát végig kell olvasnod, ha tudni akarod, mi van a kezedben, vagy mivel szívatott meg a másik.

  - Ha már játékidő: indokolatlanul hosszú. A játék egy könnyed, röhögős partijátéknak mutatja magát, ellenben a végtelenségig el tud húzódni, mindemellett zéró stratégiai/taktikai mélységet kínál. Maximum 1 óráig lenne szabad tartania, ennek ellenére több játékosnál (5-6) simán eltarthat 3-4 óra hosszat. Az egészet csak rontja, hogy nagyon sokat kell arra várni, hogy újra rád kerüljön a sor, pláne ha mondjuk kimaradsz egy körből. Tehát a játék nagy részében csak ülsz, várod, hogy újra rád kerüljön a sor (esetleg a kezedből szívathatod a másikat), és simán lehet, hogy kb. semmit nem tudsz csinálni a körödben, mert sem az ajtós pakliból nem szörny jött fel, sem a kezedben nincs szörny, amivel megküzdhetsz.

  - Az alapdoboz nem tartalmaz sem dobókockát, sem szintjelölőket, ezeket magunknak kell megoldani (valahogy).

  - A szabálykönyv csapongó, csomó kérdést nyitva hagy, hogy "majd veszekedéssel döntsék el a játékosok". Ez akár jópofa is lehetne, de szerintem inkább csak a tervező lustaságát magyarázza. A szabályrendszer egyébként nem feltétlen magától értetődő, egyáltalán nem áramvonalas (mi egy BGG-n elérhető folyamatábrát használtunk, az segített a nyomorunkon, anélkül nem tudom mi lett volna).

  - A játék teljesen szerencsefüggő, a kártyák érkezése teljesen véletlenszerű, kb. semmivel sem tudod a kezedet érdemben menedzselni.

  - Balansznak nyoma sincs. Simán van rá esély, hogy a játék elején mind az ajtós, mind a kincspakliból olyan kártyák jöjjenek, amivel a játék első kétharmadában nem tudsz mit kezdeni. Ellenben egy túl erős szörny/átok az ajtópakliban rendesen padlóra küldhet már rögtön a játék elején.

  Összefoglalva, szerintem szörnyű játék. Béna és összecsapott dizájn, teljesen véletlenszerű játékmenet, amire a játékosoknak minimális befolyása van, csapnivaló vizuális megjelenés, és indokolatlanul hosszú játékidő.

 • Ahogyan megkaptam a játékot, azonnal elkezdtünk barátaimmal nyomni 1 teljes napot végig játszottunk, már várom hogy pár plusz Munchkin "kiegészítőt" vegyek.

 • Nagyon szuper party játék, arról szól, hogyan ássuk alá a másik tervét, és használjunk fel másokat is a saját célunk elérése érdekében.
  Amikor olyan társaságba mentem, akik nem nagyon társasoznak, munchkint vittem bemutatónak, és mindig nagy sikert aratott.

  Személy szerint kicsit kijátszottnak érzem, de még mindig ugyanúgy elszórakozok vele amikor elővesszük.

 • Amennyiben nem szereted a barátaidat tökéletes party játék. Egy nagyon könnyed, gyorsan tanulható játék, ami remek paródiát állít a szerepjátékok világára. Kiváló szórakozást tud nyújtani.

 • 8-14 éves gyerekek heten tolták a órákon keresztül úgy hogy életükben nem szerepjátékoztak. Őrülten élvezték, igaz azért voltak veszekedések is, mikor nem jó irányba sült el a "napalm bot". Mivel a játék az egymással való kibabrálásra épít, mindenképpen kell hozzá humorérzék!!!

  A kártyák szélei sajnos már a 10. játék után sérülnek és finom fehér sérülések jelennek meg körben akkor is, ha szakszerűen kevered. Az árát viszont megéri. A paklikat érdemes tasakba tenni, hogy a dobozban való ide-oda pattogás közben ne keveredjenek és ne sérüljenek. A doboz viszont akkora, hogy més sok kiegészítőt bele lehet tenni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.