• webrend/images/termek_large/tarsas_2001_deltavision_munchkinalap_hatodikkiadas2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2001_deltavision_munchkinalap_hatodikkiadas3_lrg.webp

Munchkin (hatodik kiadás, magyar)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Szörnyet megölni * Kincset ellopni * Havert hátba döfni


Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba. Ez egy ilyen játék: vérbeli fentezi, kártyás-társas, méghozzá a javából – jócskán nyakon öntve hülyeséggel, pardon, szarkazmussal, stílusparódiával és humorral. Aki a legmagasabb, tizedik szintet először eléri, az nyert! Főleg tapasztalatot.


A játékról


2000-ben, több mint egy évtizedes asztali szerepjáték múlttal a hátam mögött találkoztam életem első modern társasjátékával, a Munchkin-nel. Olyan tökéletesen parodizálta azokat a játék-, film- és olvasmányélményeket, melyek ismerősek és kedvesek voltak számomra, hogy egyből függővé váltam. Kovalic rajzai és Jackson humora eltalált valamit bennem, és sokáig a kedvenc játékom volt. Azután jöttek a kiegészítők sorban, és lett számomra a játék egyre kezelhetetlenebb; a kártyák jók voltak, de akkora kazamata- és kincs-paklik jöttek létre, amelyek megkeverése felért egy kínszenvedéssel. Egyre-másra jelentek meg más játékok is, és egy idő után nem tudott senki rávenni, hogy Munchkin-t játsszak, bár maga az ötlet továbbra is kedves volt számomra.


Évekkel később egy társaságban előkerült a Munchkin Cthulhu, ami a korábbi kiegészítőkkel ellentétben önállóan is játszható volt, és újra azt az élményt tudta nekem nyújtani, mint az alap játék annak idején. A Steve Jackson Games sorra jelenteti meg az önmagukban is játszható Munchkin kiegészítőket, amelyek keverhetőek az alap játékkal, de játszhatóak külön-külön is. A kiválasztott témákban mindig ott van Jackson zseniális humora, legyen szó a lovecraft-i rettenetekről, sci-fi- ről, kung-fu filmekről, vagy Conanról, a Barbárról.


Az önállóan is játszható kiegészítők – mint a Munchkin Booty vagy a Munchkin Zombies - 168 lapot tartalmaznak, és 2-4 saját kiegészítőjükkel együtt járják körül az adott kiegészítő témáját. Némelyik új szabályokat hoz be a játékba, más néven használja az alapjáték fogalmait, de lényegében semmit sem változtat azokon./p>

Aki rendelkezik a Munchkin szabályainak ismeretével, két perc alatt tudni fogja játszani az önállóan játszható kiegészítőket is. A Zombies a szerepeket cseréli meg; a játékosok zombiként lépnek szinteket, és az ajtó berúgása után nem szörnyeket kell legyőzni, hanem többé-kevésbé ártatlan emberek agyát megenni. A kiegészítői újabb „szörnyeket”, felszereléseket, kincseket hoznak a játékba, a Munchkin Zombies: The Walking Dead pedig a népszerű képregény szereplőit és tárgyait teszi játszhatóvá. A kalóz-témájú Munchkin Bootyban a játékosok hajóskapitányok bőrébe bújnak; lehetnek kalózok, tengerésztisztek, vagy kereskedők. Fejleszthetik a karaktereiket, a hajójukat, de a cél még mindig a tízedik szint elérése. A kiegészítői új hajókat, új kasztokat adnak a játékhoz.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertetőAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet


Munchkin (hatodik kiadás, magyar)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Steve Jackson
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2001
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Munchkin eredeti játékok
Címkék: Fantasy, Humor, Harci, Kártyajáték, Ajándék társasjátékos padawanoknak, Munchkin játékok, Eltérő játékos képességek, Tematikus (Amerigame), Klasszikus, Lap menedzsment, Szívatás,
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4646,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5034,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
28 értékelés alapján

4.4

A pontok átlaga

 • 18
 • 6
 • 2
 • 1
 • 1
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Életem legjobb társasjátéka. Egyszerű, szórakoztató, lehet(és kell is) benne szivatni a haverokat. Garantáltan első osztályú játék kis és nagy csoportok számára is. Sok játékos esetén kellenek a kiegészítő csomagok mindenképpen, különben hamar elfogynak a lapok, de ettől függetlenül hibát nem találtam benne. csak ajánlani tudom mindenkinek.

 • Egyik legjobb társasjáték amivel játszottam. Mindenkinek melegen ajánlom nagyon jó szórakozást nyújt mindenki számára és jó pillanatokat okozhat egymás szívatása:)

 • Először is kezdeném a negatívumokkal. A játék csomagolása az olyan 1-es körüli. Nem értem minek ekkora dobozba belerakni. Talán azért, hogy a kiegészítők is beleférjenek? Doboz nagysága így érthető is lenne, de olyan silány minőségű és anyagú, hogy doboznak nem is nevezném. Ebben tárolni a kártyát kifejezetten nem ajánlatos. (Legalább az üresen heverő Carcassonne dobozokat fel lehet erre a célra használni.)
  A szabály szintén elavult. Ajánlatos a legújabb szabályt tanulmányozni, -ami igaz angol nyelvű- 6 oldalasra duzzadt a 4-ről, sok olyan dolgot tartalmaz ami egyértelműbbé teszi a játékot.
  Valamint az sem értem, ha egyszer szükséges 1 dobókocka a játékhoz, akkor miért nincs alapból a játékban? Valamint egy szintszámláló is jól jönne.
  Mindegy, az ügyesek otthon csinálhatnak maguknak egy karakterlapot, amire le lehet pakolni a kártyákat, lehet jelölni a szinteket és nemet.
  A játék maga tényleg viccesre sikeredett. A kártya lapok neveit olvasgatva is elneveti magát az ember. A játékélmény szintén nagyon jó, nincs is annál jobb, mint szivatni a haverokat. :)
  Ha a csomagolást nem számítom akkor nálam a játék 5 csillag.

 • Pár kör után az a véleményem, hogy a maga kategóriájában nagyon jó játék. Azonban első sorban baráti és nem családi körökbe ajánlom, mert a mások szivatása nem feltétlenül okoz mindenkinek kellemes perceket.

 • Az "Azonban első sorban baráti és nem családi körökbe ajánlom" megjegyzéssel teljesen egyetértek, de egy-két testvérrel azért jó. Úgy tapasztaltam, hogy általában a 25 alattiak élvezik, az idősebbek kevésbé. Iskolában remek elfoglaltság (persze csak órák után :D).

 • Nagyon szuper játék, két hete vettem, azóta is rágják a fülem a barátaim, hogy játszunk még :) tegnap 5en majd 3 órát játszottunk mire sikerült valakinek nyernie. Ennek ellenére úgy búcsúztak, holnap ugyanekkor? :) Mi egyebet mondjak még?

 • Vélemény a játék tartozékairól: A kártyák igényesek, a dobókocka és a szintszámláló nagyon hiányzik és érthetetlen miért nem tartozik hozzá.

  Vélemény a szabálykönyvről: A szabály részletes és vicces hangvételű, a játék menete viszont elsőként nehezen derül ki belőle.

  Vélemény általában a játékról: Nagyon jó, élvezetes játék, akár sokan, buliban is - instant get!!!

  Kiknek ajánlaná: Mindenkinek ajánljuk!

  Ami a legjobb volt: A játékban a legjobb a hangulat volt, nem egy komplex játék de jókat röhögtünk.

  Ami a legkevésbé tetszett: A csodalámpa, ha nem nálam volt.

 • Nagyon jó a játék. :)
  Amit hiányoltam a dobozból az a hatalmas harci pöröly, ami a dobozon lévő figurának a kezében van. :) Néha az embernek kedve lenne fejbe vágni a másik játékost, azért amit "segítség" címszó alatt művel. :)
  Rég nevettünk ennyit társasozás alatt. :)

 • A játék nagyon jó, egyszerű és szórakoztató, gyakorlatilag megunhatatlan ha van hozzá egy 3-5 fős csapatod. Én évek óta oda vagyok érte, most úgy gondoltam megveszem én is magamnak, és nem bántam meg! :)

 • Élvezetes játék, jó minőség.
  A szabályok kibogozása nem egyszerű, de ha egyszer megvan akkor már másnak elmesélni nem bonyolult.
  A kocka és a számláló igazán elfért volna benne.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat