• webrend/images/termek_large/tarsas_2001_deltavision_munchkinalap_hatodikkiadas2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2001_deltavision_munchkinalap_hatodikkiadas3_lrg.webp

Munchkin (hatodik kiadás, magyar)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Szörnyet megölni * Kincset ellopni * Havert hátba döfni


Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba. Ez egy ilyen játék: vérbeli fentezi, kártyás-társas, méghozzá a javából – jócskán nyakon öntve hülyeséggel, pardon, szarkazmussal, stílusparódiával és humorral. Aki a legmagasabb, tizedik szintet először eléri, az nyert! Főleg tapasztalatot.


A játékról


2000-ben, több mint egy évtizedes asztali szerepjáték múlttal a hátam mögött találkoztam életem első modern társasjátékával, a Munchkin-nel. Olyan tökéletesen parodizálta azokat a játék-, film- és olvasmányélményeket, melyek ismerősek és kedvesek voltak számomra, hogy egyből függővé váltam. Kovalic rajzai és Jackson humora eltalált valamit bennem, és sokáig a kedvenc játékom volt. Azután jöttek a kiegészítők sorban, és lett számomra a játék egyre kezelhetetlenebb; a kártyák jók voltak, de akkora kazamata- és kincs-paklik jöttek létre, amelyek megkeverése felért egy kínszenvedéssel. Egyre-másra jelentek meg más játékok is, és egy idő után nem tudott senki rávenni, hogy Munchkin-t játsszak, bár maga az ötlet továbbra is kedves volt számomra.


Évekkel később egy társaságban előkerült a Munchkin Cthulhu, ami a korábbi kiegészítőkkel ellentétben önállóan is játszható volt, és újra azt az élményt tudta nekem nyújtani, mint az alap játék annak idején. A Steve Jackson Games sorra jelenteti meg az önmagukban is játszható Munchkin kiegészítőket, amelyek keverhetőek az alap játékkal, de játszhatóak külön-külön is. A kiválasztott témákban mindig ott van Jackson zseniális humora, legyen szó a lovecraft-i rettenetekről, sci-fi- ről, kung-fu filmekről, vagy Conanról, a Barbárról.


Az önállóan is játszható kiegészítők – mint a Munchkin Booty vagy a Munchkin Zombies - 168 lapot tartalmaznak, és 2-4 saját kiegészítőjükkel együtt járják körül az adott kiegészítő témáját. Némelyik új szabályokat hoz be a játékba, más néven használja az alapjáték fogalmait, de lényegében semmit sem változtat azokon./p>

Aki rendelkezik a Munchkin szabályainak ismeretével, két perc alatt tudni fogja játszani az önállóan játszható kiegészítőket is. A Zombies a szerepeket cseréli meg; a játékosok zombiként lépnek szinteket, és az ajtó berúgása után nem szörnyeket kell legyőzni, hanem többé-kevésbé ártatlan emberek agyát megenni. A kiegészítői újabb „szörnyeket”, felszereléseket, kincseket hoznak a játékba, a Munchkin Zombies: The Walking Dead pedig a népszerű képregény szereplőit és tárgyait teszi játszhatóvá. A kalóz-témájú Munchkin Bootyban a játékosok hajóskapitányok bőrébe bújnak; lehetnek kalózok, tengerésztisztek, vagy kereskedők. Fejleszthetik a karaktereiket, a hajójukat, de a cél még mindig a tízedik szint elérése. A kiegészítői új hajókat, új kasztokat adnak a játékhoz.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertetőAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet


Munchkin (hatodik kiadás, magyar)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Steve Jackson
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2001
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Munchkin eredeti játékok
Címkék: Fantasy, Humor, Harci, Kártyajáték, Ajándék társasjátékos padawanoknak, Munchkin játékok, Eltérő játékos képességek, Tematikus (Amerigame), Klasszikus, Lap menedzsment, Szívatás,
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4790,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
27 értékelés alapján

4.4

A pontok átlaga

 • 18
 • 5
 • 2
 • 1
 • 1
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Már sok éve tulajdonosa vagyok ennek a vicces kártyajátéknak. Ez egy igazi partyjáték, amelyet nyugodt szívvel tudok minden baráti társaságnak ajánlani.
  Igényes kártyák, mókás játékszabály. Amit hiányolok: az a szintjelző és a dobókocka, ez minden alkalommal amikor neki ülünk játszani egy picit lelomboz. ( Ezért -1 pont.)
  Maga a játékmenet ötletes, gyors, ami a legjobban tetszik benne, hogy a 0-ról is lehet nyerni és a mások orra alá borsot törni.
  FIGYELEM ,SÉRTŐDÉKENY JÁTÉKOSOKNAK NEM AJÁNLOTT!

 • A szállítás korrekt volt. Meg vagyok elégedve mindennel. A játékot már ismertem, csak szerettem volna magamnak is megszerezni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • Több alkalommal játszottam és eleinte tetszett is. Nagyokat nevettünk az első pár játék közben, ezért kapott 3 pontot.
  Az alkalmak számával viszont fordítottan arányos a szórakozás mértéke.
  Kb. a tizedik játékra teljesen ellaposodott.
  (Ez kb. 3 játék / alkalom volt, nem egyszerre 10 menet.)

  A játékmenet könnyen kiismerhető és egy győzelemre törekvő játékos, aki esetleg még kombinálni is tud, könnyen beborítja az egészet.

  A kiegészítők, amiből sok van, egy része kapható magyarul a másik része nem.
  Az egyszerre alkalmazásuk pedig már pár kiegészítővel is iszonyatos paklit eredményez, amit keverni sem egyszerű.

  A grafikát talán viccesnek szánták, szerintem inkább igénytelen és az sem árt, ha van saját dobókockád.

  Akadnak a kategóriájában olyan játékok, amelyek sokkal kifizetődőbbek.
  Tudom, hogy trendivé vált szeretni a Munchkint, mert az olyan kúl, ugyanakkor, ha nem tetszik, akkor nem Benned van a hiba.

  Szerintem mindenképp próbáld ki pár alkalommal mielőtt a gyűjtés mellett voksolsz!

  /Tökéletesen olyan, mint a D&D. Sok kiegészítő. Nem olcsó. Az egyszerre alkalmazásukhoz jó, ha értesz hozzá. Aki jobban ismeri a játékot az lényeges előnyben van. Viszont sokak játszanak vele és nem lesz gond partit találni./

 • Amikor egymagad legyőzöd a plutóniumsárkányt még úgyis hogy egyszerre ketten próbálnak ellened mesterkedni...epikus érzés. Ugyanilyen mókás más orra alá borsot törni, mégha folyamatosan ki is védi a támadásaid.
  A játék hozza a sötét(?) tárnákban barangolás hangulatát, és különféle játékvariánsokkal (epic játék, csapatjáték) tovább fűszerezhető az am is élvezetes mechanika. A poénos tálalás csak a hab a tortán, és még milyen finom! Jó látni, mikor valaki hirtelen elkezd magában kuncogni, vagy konkrét kitör mindenkiből a nevetés.
  Érdemes beszerezni a kiegészítőket (legalább 1-2t) így a hosszabb partik változatosabbak maradnak. 1 paklival játszva hamar olyan érzésed lesz, hogy: "mintha ennél ebbe a katakombába már jártunk volna"..
  Mellesleg nem kis maszekolást igényel a játék, mert a lapokon kívül nem kapsz mást! 1-2 d6 tényleg akkora költségekkel járna hogy nem fért bele? Egy szintszámláló lap pár tokennel esetleg? Vagy a hosszabbított (epic) játékszabályok? (ehhez mi csináltunk új kaszt/faj kártyákat is). De csak ha össze akarod gyűjteni az összes magyar kiegészítőt is- éppen hogy NEM fér el az eredeti dobozban. Na de majd a kapott "üres" lapokkal csinálsz szuper kártyákat? Ja nem. Rányomták a promóciót. Ezek kis utánajárással orvosolható dolgok, de akkor sem értem miért nem bírták bedobozolni őket. (Mentségükre, az ingyenesen letölthető app. nagyon jó, de rendszerint mindenkivel le kell töltetni, megeszi az aksit 1 menet után, áh macerás. Egyszerűbb megcsinálni magadnak a dolgokat.)
  Jó társaságban, jó vele játszani. Sajnos vittem már olyan társaságba ahol nem voltak vevők a szívatásokra, és ott nem jó vele játszani. Azt hiszem kicsit fel kell nőni hozzá, és picit önzőnek kell lenni. Persze csak amíg a kincsekről beszélünk! ;)

 • Valamelyest tapasztalt játékosnak mondhatom magam, nem is vagyok az a nagyon könnyen játékon megsértődős típus, de ez a játék ROSSZ. Szinte minden elem megvan benne, amit nem szeretek egy társasjátékban:

  - A grafikai dizájn csapnivaló. És itt most nem az "artwork" részéről beszélek (ami akár jó is lehet, ez ízlés kérdése), de a kártyák kivitelezése rettenetes. A kártyák típusai nem egyértelműen megkülönböztethetőek, sokszor nehéz eldönteni, hogy most egy tárgy, képesség, faj vagy kaszt van-e a kezedben (legalábbis semmilyen egységes jelrendszer nincs a játékban). Ezen kívül a kártyák képe nem egységes, és nagyon sok a szöveg a rajtuk, akkor is ha egyébként egyszerű dolgot akar közölni. Sőt, van olyan is, hogy két kártya ugyanazt tudja, de tök máshogy van megfogalmazva. Ez rettenetesen lassítja a játékot, mert minden kártyát végig kell olvasnod, ha tudni akarod, mi van a kezedben, vagy mivel szívatott meg a másik.

  - Ha már játékidő: indokolatlanul hosszú. A játék egy könnyed, röhögős partijátéknak mutatja magát, ellenben a végtelenségig el tud húzódni, mindemellett zéró stratégiai/taktikai mélységet kínál. Maximum 1 óráig lenne szabad tartania, ennek ellenére több játékosnál (5-6) simán eltarthat 3-4 óra hosszat. Az egészet csak rontja, hogy nagyon sokat kell arra várni, hogy újra rád kerüljön a sor, pláne ha mondjuk kimaradsz egy körből. Tehát a játék nagy részében csak ülsz, várod, hogy újra rád kerüljön a sor (esetleg a kezedből szívathatod a másikat), és simán lehet, hogy kb. semmit nem tudsz csinálni a körödben, mert sem az ajtós pakliból nem szörny jött fel, sem a kezedben nincs szörny, amivel megküzdhetsz.

  - Az alapdoboz nem tartalmaz sem dobókockát, sem szintjelölőket, ezeket magunknak kell megoldani (valahogy).

  - A szabálykönyv csapongó, csomó kérdést nyitva hagy, hogy "majd veszekedéssel döntsék el a játékosok". Ez akár jópofa is lehetne, de szerintem inkább csak a tervező lustaságát magyarázza. A szabályrendszer egyébként nem feltétlen magától értetődő, egyáltalán nem áramvonalas (mi egy BGG-n elérhető folyamatábrát használtunk, az segített a nyomorunkon, anélkül nem tudom mi lett volna).

  - A játék teljesen szerencsefüggő, a kártyák érkezése teljesen véletlenszerű, kb. semmivel sem tudod a kezedet érdemben menedzselni.

  - Balansznak nyoma sincs. Simán van rá esély, hogy a játék elején mind az ajtós, mind a kincspakliból olyan kártyák jöjjenek, amivel a játék első kétharmadában nem tudsz mit kezdeni. Ellenben egy túl erős szörny/átok az ajtópakliban rendesen padlóra küldhet már rögtön a játék elején.

  Összefoglalva, szerintem szörnyű játék. Béna és összecsapott dizájn, teljesen véletlenszerű játékmenet, amire a játékosoknak minimális befolyása van, csapnivaló vizuális megjelenés, és indokolatlanul hosszú játékidő.

 • Ahogyan megkaptam a játékot, azonnal elkezdtünk barátaimmal nyomni 1 teljes napot végig játszottunk, már várom hogy pár plusz Munchkin "kiegészítőt" vegyek.

 • Nagyon szuper party játék, arról szól, hogyan ássuk alá a másik tervét, és használjunk fel másokat is a saját célunk elérése érdekében.
  Amikor olyan társaságba mentem, akik nem nagyon társasoznak, munchkint vittem bemutatónak, és mindig nagy sikert aratott.

  Személy szerint kicsit kijátszottnak érzem, de még mindig ugyanúgy elszórakozok vele amikor elővesszük.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat