• 12%
  kedvezmény
 • 12%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_memoir44alap2_lrg.jpg
 • 12%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_memoir44alap3_lrg.jpg
 • 12%
  kedvezmény

Memoir '44

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.4
10 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Senki sem hiszi el, hogy Te megnyerted volna a II. világháború legnagyobb csatáit?


Itt a lehetőség, hogy bizonyítsd. A Memoir '44 egy különleges II. világháborús harci stratégiai játék, melyben a háború nagy csatáit újrajátszhatod.


A tábla


A táblának két oldala van. Az egyiken csupán zöld mezők szerepelnek és bármelyik szárazföldi ütközetet lejátszhatod rajta, míg a másikon egy part található, hogy akár a partraszállást is életre keltsd. És ami az igazán érdekes, a játék mellé kapsz még nagyon sok hatszögletű lapocskát, amelyekkel az alapból sivár tájat berendezheted. Folyók, dombok, erdők és városok színesíthetik a térképet és a játékot is, mert minden terep aktív részese a harcoknak, hiszen az erdőben elbújhat a gyalogság, a dombokon nehéz közlekedni, ráadásul a látási viszonyokat is befolyásolja és így tovább.


Egységek és a harc


Három féle egységtípust találsz meg a játékban. A gyalogost, a tankot és a löveget. Mindegyiknek megvannak a maga gyengéi és erősségei, ráadásul teljesen különböző módon viselkednek a terepeken is. A harc lebonyolítása a következőképpen néz ki. Amikor rád kerül a sor, kiválaszthatsz a kezedből egy akciókártyát, amelyen az szerepel, hogy hány egységnek és melyik felén a táblának adhatsz ki parancsot. Mozoghatsz, lőhetsz vagy akár valami speciális akciót is végrehajthatsz. A harcot a kockát hívatottak eldönteni, de hála a rendszernek valamekkora irányítást kapsz felette és így a játék nem csupán egy dobok, lépek stratégiává alakul.


A Memoir '44 egy nagyon jó kétszemélyes stratégiai játék. Könnyű megtanulni, és gyorsan lehet játszani, ámde rengeteg játékórát tud nyújtani a veteránabb stratégia kedvelőknek is. A játékban ügyesen kell használni a kártyákat, szerencsésen kell dobni a kockákkal és rendelkezni kell egy agresszív de mégis rugalmas lerohanási tervvel, ami biztosítja a győzelmet.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető

Memoir '44

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Richard Borg
Kiadó: Days of Wonder
Kiadás éve: 2004
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Memoir '44 játékok
Címkék: Történelmi, Harci, Csak ketten játszható, Wargame, Stratégia (Eurogame), Klasszikus,
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
10990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
18990,- Ft
Előrendelhető
Karácsonyig már nem várható
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
10 értékelés alapján

4.4

A pontok átlaga

 • 6
 • 3
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ez egy nagyon jó játék! Ha valaki ismeri a régi Panzer General sorozatot, akkor tudja is milyen ez a játék! Simán öt órán keresztül játszottunk vele, mire először ránéztünk az órára. Kemény taktika kell a játék megnyeréséhez, no meg egy kicsi szerencse is. Ha valaki szereti a második világháborús játékokat és jó stratéga, akkor ezt ki kell próbálnia!

 • Előre féltem megvenni a kockák miatt tesómnak, dehát ha ezt kérte...
  Mindkettőnknek nagy csalódás volt. Túlságosan is szerencsejáték lett belőle úgy érzem. A kockák használata alapvetően nem lett volna elhibázott ötlet, ha a harci szereplők fajtáját, helyzetét jobban figyelembe venné a játék, a kocka számok meghatározásánál. Illetve nekem az is érdekes volt, hogy direkte nem lehet védekezni (védő mezőket és a csapdát leszámítva).
  A parancsok lehetnének sokkal változatosabbak, izgalmasabbak.
  És az ára is elég magas a felszerelések, egységek minőségéhez, számához képest.
  Például a hasonló árú Arkham Horrort rogyásig telerakták nagyon minőségi kártyákkal, jelzőkkel, stb.

 • Régóta gondolkodtam már, hogy megvegyem a játékot, és nem bántam meg. Taktikázós, de mégis pörgős játék. Eddig csak 3 csatát tudtam játszani, de minden percét élveztem. Akinek nem lenne elegendő a szabálykönyvben lévő forgatókönyv, az látogassa meg a Days Of Wonder weboldalát. Itt aztán található rengeteg hivatalos és nem hivatalos forgatókönyv. Aki meg bizonytalan abban, hogy megvegye e, az ki is próbálhatja számítógépen, online vagy a számítógép ellen játszva. Csupán egy 100Mb-os programot kell letölteni.
  Valaki itt előttem megjegyezte, hogy félt a dobókockák miatt. Szerintem nem kell félni, tökéletesen megoldották a csaták, dobókockákkal való eldöntését.
  Minőségre egyedül a dobókockákban találtam kifogásolni valót. A játék többi eleméhez képest nekem gagyi. A katonák, tankok, tüzérségek jól kidolgozottak, kiváló minőségűek. Erről akkor bizonyosodtam meg, mikor a játékot földön hagyva, egy 100 kilós ember rálépett a katonákra véletlenül, és csak elgörbültek, de nem törtek le a talpukról.

 • Röviden, summázva megosztanánk veletek a tapasztalatainkat:

  Tartozékok: Kiváló, szép jól kialakított doboz. Jó minőségű figurák/kártyák/jó nagy tábla(két oldaú)/ sok-sok hatszögletű lapocska tartozik a játékhoz. Egyedül - ahogy már leírták előttünk is-, a kockákkal van baj (lekopnak).

  Játékmenet: Egyszerű, a szerencse szerepe eléggé nagy, de, aki nem akar sok-sok órát háborúzgatni (és számológéppel, meg vonalzóval kelni-feküdni), hanem csak könnyed kikapcsolódásra vár, annak tökéletes. Persze néhány kiegészítővel és házi szabállyal sokkal összetettebb játékot is ki lehet hozni a játékból.
  Akit érdekelnek házi szabályok, illetve a szerencse szerepének csökkentése, annak ajánlom a Memoir '44 magyar oldalának megtekintését.
  A forgatókönyvek segítenek abban, hogy ne laposodjon el a játék, bár pár kiegészítő beszerzése erősen ajánlott egy idő után.

  Hangulat: Nincs is annál jobb, mint az ellenfeled gyalogságát eltörölni a tábláról néhány panzerrel. Vagy átírni a történelmet, és a németekkel diadalmaskodni a D-napon.

  Összeségében: Ez a játék úgy jó, ahogy van. Persze vannak hibái, de mi sosem bántuk meg, hogy megvettük. Ez a játék hangulatos, jól kidolgozott, minőségi tartozékokkal megáldott darab.
  Viszont , szerintünk, aki komoly háborús játékot akar, ne ezt vegye.

  Kellemes játékot kívánunk,
  Ádám és Eszter

 • Én és a történelem?! No igen, tény nem ez volt az első játék amit kipróbáltam - de az első "komolyabb" harci-stratégia amivel játszottam. A doboza, a színessége, a térkép és a lapkák fogtak meg először. De amint felállítottuk az első hadszínteret és elkezdtünk játszani maga a játék is magával ragadott.
  Játszottam régebben PC-s háborús játékokkal, melyek a világháború csatáiról szóltak, így egy-egy küldetés, "pálya" rögtön beugrott.
  A szabályok, bár elsőre soknak tűnnek, mégis egyszerűek, könnyen megjegyezhetők. A csaták sokszor az egyik fél hátrányával indulnak, de így szép nyerni.
  Tetszett, hogy a csatatér rengeteg lehetőséget hordoz magában - a lapkáknak köszönhetően sokféle csatamező létrehozható. A rengeteg kiegészítővel pedig mindig lesz újabb lehetőség és rengeteg módosító szabály.
  Engem a kockadobás nem zavart - tény van benne szerencse (néha idegesítően sok) de ezt jó taktikával ki lehet küszöbölni.
  Szerintem első harci játéknak kiváló, a Rizikó és a Small World után pedig jó továbblépés lehet.

 • Olyan játékot kerestem, amivel a párommal ketten, gyerekfektetés és az alvás közti "keskeny" szabadidőnkben is tudunk 1-2 partit játszani. A Memoir tökéletesen megfelel erre a célra. A szerencse faktor tényleg egy kicsit nagy a játék stílusához képest, de szórakoztató, változatos és végtelen számú variációban játszható, ami tovább növelhető a rengeteg hivatalos és nem hivatalos kiegészítővel. Bátran ajánlom.

 • Maximálisan elégedett vagyok a társasjátékkal!!! Kicsit féltem tőle, hogy nehéz lesz, de játék közben könnyen elsajátítható, változatos, hűen szimulált 2. világháborús stratégiai játék! A katonák, tereptárgyak, terepasztal- egyszóval minden szépen kidolgozott, a harci kártyák nagyot dobnak a játékon és szerintem tökéletes a kombó a dobókockás csatáztatással!!! Mind védő és támadó számára egyaránt tartalmaz különlegességeket! Emellett korhű- részletesen kidolgozott csatákkal! Minden kedves játékostársamnak tiszta szívemből ajánlom- aki szereti a második világháborús harci stratégiát az izgalmat és a nagy csatákat.:) Végül köszönetet mondanék továbbá a Szellemlovas bolt csapatának ill. eladóinak, akik maximális kedvességgel, segítőkészségről, rugalmasságról tettek tanúbizonyságot minden egyes telefonos érdeklődésemkor! :)

 • Sziasztok!

  Írták egy páran hogy a szerencsének elég jelentős szerep jutott. Nos,ez tényleg így van, és pont most játszottam egy olyan partyt, ahol ez nagyon kijött.

  Három rész van ugye a táblán, jobb, közép, bal, a felhúzandó kártyák amiket körönként kapsz,leginkább ezekre a felosztásokra ad utasítást.
  Nos, kialakult egy helyzet nálam, a bal oldalon az ellenfélnek 2 db 1 fős gyalogos egysége volt, én pedig 3 egységnyi 3 fős tankkal voltam a közvetlen szomszédos hexeken. Már csak 2 jelvény kellett a party megnyeréséhez, tehát ezt a két egységet ha leverem (ami szomszédos hexről nagyon könnyű,főleg ilyen gyenge felállással szemben), nyertem. Nyilván leverem gyorsan és nyertem....Ahha..... NYOLC körön keresztül nem jött olyan kártya, ami a bal oldalt aktivizálta volna,így nem tudtam cselekedni,nem tudtam harcolni. E mellé a feljövő kártyák teljesen hasztalanok voltak, sőt, volt az a kártya is,ami azt mondja, a tankokkal támadhatok ugyan, de csak ha nem állok a szomszédos hexeken. :):):):)Köszi!!!
  Szóval 8 kör alatt kikaptam, mert a középső területen az ellenfél behúzta a meccset.
  Ha kicsit komolyabban elgondolkodunk, azért nehéz elhinni,hogy egy harcban 9 tank nem tud elbánni 2 gyalogossal. Nyolc körön keresztül gyakorlatilag 99% volt hogy nyerek.
  Ezen a ponton elgondolkodtam,hogy ezt a játékot is úgy kéne játszani, hogy előre meghatározott, de mégis saját paklival kéne rendelkeznie mindenkinek, és ezeket használja fel, aztán ha elfogytak, újra kijátszható mindegyik. Vagy nem tudom.....:)

  Ettől függetlenül jó játék, hiszen megállás nélkül tolom, a fent említett szituáció nyilván ritkaság, de jól mutatja,mennyire lehet szerencsefüggő, de mint tudjuk az is forgandó.

  Szóval ajánlom a játékot, de számolni kell azzal, hogy a szerencse tényleg központi szerepet kap,a taktika mellett, bár attól mert te szívsz, szívhat a másik is.

 • "A Memoir 44 egy táblásított asztali wargame, olyan mint egy instant kávé három az egyben, csak víz kell hozzá és már kész is. A seregek festetlen műanyag 1:72-es figurákból állnak, a tankokat és ágyúkat 1:200-as modellek jelképezik. A terepasztalt egy kartonlap, a terepet mi állítjuk össze ugyancsak kartonlapokból. Egyszerű, nagyszerű és gyors, ha van két óránk a játékostársunkkal, és nem akarjuk szétszedni a nappalit, 2-3 ütközetet simán lejátszhatunk a Memoir 44-el, a játék kínálta takarékos módon.

  Ez nem egy szimulációs wargame, senki ne keressen benne precíz a valóságot követő szabályokat, az egész egy nagyon jól kitalált sakk, a szabályoknak csak olyan szintű a viszonyuk egy igazi csatával, mint a sakknak az ókori hadviseléssel. És ezektől függetlenül, vagy éppen ezért, ez egy nagyszerű játék. Ez az egyetlen társasjátékom, amit 2007 óta rendszeresen előveszek és sörös-pereces üzemmódban, órákig játszom vele a barátaim ellen. Temérdek kiegészítője van, vagy négy féle verziója (Commands and Colors), és már online is lehet játszani, mégse tudom megunni. "

  Bővebben a blogomon:
  http://hadijatekos.blog.hu/2011/08/13/memoir_44

 • Vásárlás előtt már kipróbáltam barátokkal, de olyan jól sikerült kis játék, hogy meg is vettem. Remek mulatság a családnak, némileg érdeklődővé teszi az embereket a történelem e szelete iránt.
  13 évessel és negyvenes korosztállyal tesztelve, bátran ajánlom.
  Az egyetlen ami hátrány lehet hogy csak angolul van, és a neten fellelhető magyarítások csak a szabályokhoz és a kártyákhoz van, a küldetésekhez nincs. Bonyolultnak nem bonyolult, de annak még örültem volna ha megvan.
  Ha az ember kedvet kap a kiegészítőkhöz, akkor viszont elég sok a számla vége, rengeteg kiegészítő van, itthon szinte alig beszerezhetőek.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat