Aranyásók (Saboteur) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 3-10 játékos

Játékidő: 30 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Frederic Moyersoen

Kiadó: Piatnik

Kiadás éve: 2005

Sorozat: Aranyásók játékok


Értékelések:

4.8

A pontok átlaga


29 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Az Aranyásók szórakoztató parti játék, ahol nem tudni kik a kincskereső törpék, és kik azok, akik szabotálják a hőn vágyott arany megszerzését!


A játékosok törpéket személyesítenek meg. Mindegyikük vagy aranyásó vagy szabotőr. Az aranyásók mélyítik az alagutat, egyre mélyebbre vájva a hegybe, keresve a kincseket, a szabotőrök megpróbálják ezt minél jobban akadályozni. A csapatok tagjai próbálják segíteni egymást, bár gyakran nem tudják, hogy ki kicsoda. Ha az aranyásóknak sikerül eljutni a kincshez, akkor aranyhoz jutnak, míg ha a szabotőrök ezt megakadályozzák, üres kézzel távoznak. Ha az aranyásók sikertelenek, akkor a szabotőrök kapnak aranyat. Az aranyat a szabályok szerint osztják szét egymás közt. Akinek a 3 forduló után a legtöbb aranya lesz, az nyer.


Egyszerű, nem igényel túl sok gondolkodást és elég gyorsan játszható, ezért kifejezetten szórakoztató játék. Jókat „gonoszkodhat” az ember játék közben. Remek móka egy-egy bányász vagy szabotőr kivonása a forgalomból akciókártyák segítségével.


Aranyásók játékszabály


Ebben a kártyajátékban a játékosok egy-egy törpe szerepébe bújnak bele. Mint bányászok kutatnak a bánya mélyén rejlő arany után. Hirtelen meglendül egy csákány és összezúzza a bányászlámpát. A szabotőr akcióba lépett. De kiből lesz szabotőr és kiből becsületes bányász? Erről a törpe-kártyák döntenek. Ezeket a szerepeket a játék elején kell kihúzni és csak a kör végén szabad felfedni.


Játék közben azért általában rá lehet jönni, ki melyik csapatot erősíti, ám vaskos meglepetések is érhetik az embert!


A kezdőkártyát és a három célkártyát az asztalra kell helyezni úgy, hogy a két különböző típus között 7 kártyányi távolságot kell tartani. (Ráérünk akkor pontosítani, ha már közel a cél!) Ez az a távolság, amelyet meg kell tenniük a bányászoknak az arany megtalálásához. A célkártyák arccal lefelé vannak fordítva. Az arany a három közül csak az egyik kártyán található, de senki sem tudja melyik a jó választás. A játékosok kezükben tartják lapjaikat. Egy körben három dolgot tehetnek: lerakhatnak egy útvonalkártyát a bányába, kijátszhatnak egy akciókártyát, vagy passzolhatnak. Az útvonalkártyák a célkártyákhoz vezetnek és mindig, egy már kijátszott másik útvonal folytatásaként lehet csak letenni. Tehát érintkezniük kell. Ami fontos, hogy a kártyák csak egy irányba állhatnak, ezért forgatva illesztgetni nem szabad őket. A bányászok megpróbálnak egy folyamatos alagutat kiépíteni a kezdőkártyától a célig, mialatt a szabotőrök megpróbálják ezt megakadályozni. Persze igyekeznek ezt nem rögtön nyilvánvalóvá tenni.


Az akciókártyák bármelyik játékos elé odahelyezhetők. A játékos segíthet, vagy akadályozhat vele valakit, továbbá információhoz juttathatnak az arany hol létét illetően. (Egy ilyen térképpel jelzett akciókártyával meg lehet nézni a három közül az egyik célkártyát.) Mihelyt egy játékos egy útvonalkártya lehelyezésével eljut az aranyig, vége van a körnek. A bányászok nyertek és jutalmul megkapják az aranyat. (Erre 1-3 aranyrögöt ábrázoló kártyák szolgálnak.) Mindig az elsőnek célba jutó bányász választhat először és tőle jobbra tartva a többiek. A körnek akkor is vége van, ha nem sikerül eljutni az aranyig, addig, amíg el nem fogynak a húzó lapok vagy minden alagút zsákutcába torkollik. Ebben az esetben a szabotőrök nyernek, és ők osztozkodhatnak az aranyon. Ha az arany szétosztásra került, megkezdődik a következő kör. A játék akkor ér véget, ha lement három kör, és az nyer, akinek a legtöbb aranya gyűlt össze.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet

A Aranyásók játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

5291,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 10-14 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

3372,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.8

A pontok átlaga

29 értékelés alapján
 • 23
 • 5
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Epp tegnap este jatszottunk es be kell valanom hogy ha tobb jatyekos vesz reszt akkor nagyon erdekes lehet a jatek. Amit tapasztaltunk az az hogy ha Saboteur vagy es ketszer megnyered a kort akkor eleg nagy eseljed van a jatek vegen gyoznod.egyszeru erdekes jatek ajanlom figyelmetekbe.

 • Izgalmas, vicces játék, gyerekeknek kifejezetten ajánlom 7-8 éves kortól. ők élvezik igazán a labirintus építést, és nekik okoz igazi örömöt, hogy gyűjtögethetik az aranyrögöket, ha nyertek a játékban. Ami mindenkinek nagyon vicces, de persze ez is különösen a gyerekeket izgatja, hogy nem tudjuk, ki a szabotőr és ki az aranyásó, de közösen építjük, illetve romboljuk az alagutat, ami a kincshez vezet, és néha a fejünket fogjuk, amikor kiderül, hogy az \"ellenség\" keze alá dolgoztunk. Maga a labirintus építés a gyerekek készségeit is fejleszti, hiszen nem mindegy, hogy az egyes útkártyákat hogyan illesztjük egymáshoz. 6-nál több résztvevőnek nem ajánlom, mert nem férnek oda a labirintushoz, és nagyon hamar vége a játéknak is.

 • Fantasztikus játék! Minél többen játsszák, annál izgalmasabb. Nagyon pörgős, nagy nevetésekkel, jó hangulattal. Soha nincs két ugyanolyan forduló, izgalmas. Ajánlom mindenki figyelmébe!

 • nekünk nagyon bejött ez a játék, bár négyen szerintem kicsit kevesen voltunk hozzá. minél többen játsszák annál élvezetesebb lehet.

 • Eddig ez a legszórakoztatóbb játék, amivel játszottam. Stratégia, kombináció és nem utolsó sorban konspiráció szükséges az eredményes játékhoz.
  5-65 éves korig mindenféle társaságban élvezetes volt
  Optimális játékszám: 7 fő. 3 szabotőr, 4 építő.
  A népszerűségéről csak annyit, hogy a második készletem is igencsak elnyűvődő félben van és az ismeretségi körömben közel 20-an boldog használói a játéknak.

 • Néha a kollégákkal összejárunk társasozni estékre. Ilyenkor vagy az Activity, vagy ez a játék kerül terítékre. Órákig játsszuk unás nélkül! Meg fogsz lepődni, hogy egyes emberek mennyire jól blöffölnek, és jól taktikáznak, kivel érdemes vigyázni az életben is. :D A játék hatalmas nevetésektől, izgalmas agykerék kattogásoktól hangos. :)

 • Nagyon jó játék. Minél többen játszottuk, annál izgalmasabb volt. Nagyon tetszik a játékban az, hogy az elején nem lehet tudni ki az aranyásó ki a szabotőr. Ha jók a játékosok akkor kb. a játék felénél derül ez ki. Izgalmas, humoros játék. Mindenkinek ajánlom.

 • Tegnap volt szerencsém egy-két partyt játszani az Aranyásókkal.
  A játék kivitele elég szerencsés, hiszen egy pici doboz amely két pakli kártyát rejt, így bármilyen közösségi programra, táborokba könnyedén elvihető, hiszen alig foglal helyet.
  Maga a játék nem kiemelkedően gyönyörű, de azért szép, és talán ezeknél a játékoknál, nem is ez a lényeg, hanem inkább a könnyű szabályok, a rövid játékidő, a magas újrajátszhatóság, és ezeknek a játék eleget is tesz. A kis konfrontáció a gonosz szabotőrök és a szorgalmas törpék között, még izgalmasabbá teszi a játékot
  Összességében egy nagyon kellemes szórakozás, és elég jól működött 9 emberrel. Aki könnyed partyjátékot, sok nevetést magas résztvevőszámot szeretne, az fontolja meg a vételt, vagy várja meg a Saboteur 2 idei megjelenését...

 • Nagyon jópofa izgalmas könnyed játék. Alapvetően Munchkinozni szoktunk, de ezentúl ezt is elővesszük társaságban. Ár/ érték arányban csillagos 5ös!

 • Tavaly tavasszal került a családba ez a játék, azóta nagyon sokat nyúztuk:) Mindenki szereti, rengeteget lehet röhögni rajta, családdal és barátokkal is nagyon jó!
  Negatívum: egy idő után nagyon megunható. Mi eljutottunk arra a pontra, hogy a baráti társaság még kéri, de családban nem szívesen játszunk vele. Vagy ha igen, akkor a kártya megnézése nélkül néha szabotőrök, néha aranyásók vagyunk, és hasonló okosságok:)
  Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, ár/érték arányban jobbat kívánni sem lehetne!:)

 • Nagyon jó kártyajáték, a baráti társaság egyik nagy kedvence lett. Könnyen érthető, gyors és pörgős, minél többen játsszák annál viccesebb és izgalmasabb!! Valóban igaz hogy ár/érték arányban az egyik legjobb!!!

 • Az Aranyások egy nagyon könnyen megtanulható kártyajáték amit bátran ajánlok mindenkinek. Egyetlen hátránya tényleg az, hogy min. 6-7 ember kell hozzá mert ennél kevesebb játékos esetén a szabotőrök konkrétan semmit nem tudnak tenni. Max akkor nyerhetnek ha ők nagyon jó és az aranyásók pedig nagyon rossz lapokat húznak.
  Az pedig mindenképpen a játék mellett szól, hogy amikor megmutattam egy új társaságnak rögtön volt két olyan játékos aki megkért arra, hogy vegyek már neki is egy csomagot ha legközelebb Szellemlovasba látogatok :)

 • Minél szigorúbban alkalmazzuk a szabályokat, annál viccesebb (+ extra kemény szabályokat bevezetve). 3-4 emberrel is nagyon lehet taktikazni...

 • A játék zseniális, mást nem is lehet hozzáfűzni ki kell próbálni!

  Ha nem jön össze a társaság ajánlom a gameboard arena oldalát ahol, mindig van lehetőség egy jó partira.

 • Gyors, egyszerű, vicces, maximálisan megéri az árát. Mi 5-6-an játszottunk vele, fixen beletettünk 2 szabotőrt, mert 1 szabotőrnek semmi esélye se volt az aranyásók ellen. Így már kiegyensúlyozottabb mecsekket vívtunk. Sok játék után lehet meg lehet unni a viszonylag kevés fajta lapot, azok is elég gyorsan fogynak, de szerencsére van kiegészítő a játékhoz, amit ugyan még nem próbáltunk, de a hozzászólásokból ítélve feldobja az alapjátékot. Csak ajánlani tudom én is;)

 • Az egyik legjobb ár-érték arányos játék amivel találkoztam. Hihetetlen jó játékot kapunk szinte fillérekért. A kiegészítőjével együtt pedig még ennél is jobb az egész. Kipróbáltuk már 8-an is illetve ketten is és mindenhogy élvezetes volt. A szabályokat 1-2 perc alatt el lehet magyarázni. Csak ajánlani tudom mindenkinek :)

 • Rendkívül szórakoztató. Csapatjáték, bár az egyéni teljesítményt is jutalmazza. "Arannyal"

 • Szuper a játék, családi körben vagy akár barátokkal is nagyon élvezhető. Most fogom beszerezni a 2. részét is, mert azzal még lehet csavarni az izgalmas csatározásokon! ;)

 • A játék valóban szuper! Baráti társaságnak nagyon jó időtöltés.

 • Fantasztikus játék, stratégiailag elgondolkodtató, de mégis egyszerű és mindig mindenhol lehet játszani. Eddig bárkinek megmutattuk, mindenki rácuppant. Óriási élmény akár magában, akár a második kiegészítő paklival. Az árát messze felülmúlja! Csak ajánlani tudom! Kár, hogy nincs 5+1 csillag értékelés, mert simán az a kategória.

 • Ismerősök javaslatára rendeltem a játékot, nagyon tetszett és másoknak is ajánlom. A rendelés és szállítás gyorsan, pontosan, korrektül, az előzetes tájékoztatás szerint zajlott. Köszönöm!

 • Régóta kerestem,mert a legtöbb boltban csak a 2.kiegészítő csomagot lehet kapni.Itt mind a kettőt megrendeltem,nagyon jó áron és két napon belül megkaptam.
  A játék nagyon jó,lehet élvezni 30felül de akár 6évesen is,mert a fiam is mindig ezt akarja játszani.Utazáskor is mindig a hátizsák része.Hárman is szuper játszani,de többen nagyon izgalmas és jópofa.köszönöm

 • Ez egy igazi szuper partijáték. Legalább 5-6 fővel, vagy még többen érdemes nekiállni, hogy tényleg izgalmas legyen, de ha ez megvan, isteni szórakozás és nagy nevetgélés garantált!

 • Tökéletes játék 3-4 embernek ha el kell gyorsan ütni 10-15 percet.

 • Szuper játék!
  5 főtől kezd igazán izgalmas lenni a játék. Gyors egy menet, nincs idő elunni, figyelni kell minden játékos lépését, igazán élvezetes és jó hangulatot teremt! Ár- érték arány kiváló!

 • Remek játék!
  Mi 6 emberrel játszottuk, így remek szórakozást nyújtott. A kör vége felé már lehet sejetni ki/kik a szabotőrök, de nem minden esetben! Sok nevetést, és fergeteges hangulatot hozott a mi korosztályunknak is (35 körül)!!!
  Nagyon meleg szívvel ajánlom mindenkinek!

 • Baráti ajánlásra mertem megvenni és egyáltalán nem bántam meg. Sok lehetőség van egy-egy körben, érdekes kiokoskodni, hogy vajon ki milyen karaktert kapott az adott körben. Úgy az igazi, ha tényleg olyan a társaság, hogy szívesen keresztbe is tesz a másiknak, de egy nem vérre menő kör is ugyanolyan élvezhető tud lenni. :)

 • Ár/érték arányban az egyik legjobb játék szerintem. Olcsó, kis helyet foglal és mégis akár 8 ember is kényelmesen tudja játszani. A szabályok egyszerűek.

 • Hatalmas klasszikus! Mai napig a kedvenc játékom. Nagyobb játékosszámmal működik jól, amikor valóban nehéz kitalálni, hogy ki a szabotőr. Játszottam ezzel a játékkal fiatalabbak és idősebbek társaságában is, mindenki számára könnyen tanulható és nagyon élvezetes volt.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.