Aranyásók (Saboteur)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.7
27 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Az Aranyásók szórakoztató parti játék, ahol nem tudni kik a kincskereső törpék, és kik azok, akik szabotálják a hőn vágyott arany megszerzését!


A játékosok törpéket személyesítenek meg. Mindegyikük vagy aranyásó vagy szabotőr. Az aranyásók mélyítik az alagutat, egyre mélyebbre vájva a hegybe, keresve a kincseket, a szabotőrök megpróbálják ezt minél jobban akadályozni. A csapatok tagjai próbálják segíteni egymást, bár gyakran nem tudják, hogy ki kicsoda. Ha az aranyásóknak sikerül eljutni a kincshez, akkor aranyhoz jutnak, míg ha a szabotőrök ezt megakadályozzák, üres kézzel távoznak. Ha az aranyásók sikertelenek, akkor a szabotőrök kapnak aranyat. Az aranyat a szabályok szerint osztják szét egymás közt. Akinek a 3 forduló után a legtöbb aranya lesz, az nyer.


Egyszerű, nem igényel túl sok gondolkodást és elég gyorsan játszható, ezért kifejezetten szórakoztató játék. Jókat „gonoszkodhat” az ember játék közben. Remek móka egy-egy bányász vagy szabotőr kivonása a forgalomból akciókártyák segítségével.


Aranyásók játékszabály


Ebben a kártyajátékban a játékosok egy-egy törpe szerepébe bújnak bele. Mint bányászok kutatnak a bánya mélyén rejlő arany után. Hirtelen meglendül egy csákány és összezúzza a bányászlámpát. A szabotőr akcióba lépett. De kiből lesz szabotőr és kiből becsületes bányász? Erről a törpe-kártyák döntenek. Ezeket a szerepeket a játék elején kell kihúzni és csak a kör végén szabad felfedni.


Játék közben azért általában rá lehet jönni, ki melyik csapatot erősíti, ám vaskos meglepetések is érhetik az embert!


A kezdőkártyát és a három célkártyát az asztalra kell helyezni úgy, hogy a két különböző típus között 7 kártyányi távolságot kell tartani. (Ráérünk akkor pontosítani, ha már közel a cél!) Ez az a távolság, amelyet meg kell tenniük a bányászoknak az arany megtalálásához. A célkártyák arccal lefelé vannak fordítva. Az arany a három közül csak az egyik kártyán található, de senki sem tudja melyik a jó választás. A játékosok kezükben tartják lapjaikat. Egy körben három dolgot tehetnek: lerakhatnak egy útvonalkártyát a bányába, kijátszhatnak egy akciókártyát, vagy passzolhatnak. Az útvonalkártyák a célkártyákhoz vezetnek és mindig, egy már kijátszott másik útvonal folytatásaként lehet csak letenni. Tehát érintkezniük kell. Ami fontos, hogy a kártyák csak egy irányba állhatnak, ezért forgatva illesztgetni nem szabad őket. A bányászok megpróbálnak egy folyamatos alagutat kiépíteni a kezdőkártyától a célig, mialatt a szabotőrök megpróbálják ezt megakadályozni. Persze igyekeznek ezt nem rögtön nyilvánvalóvá tenni.


Az akciókártyák bármelyik játékos elé odahelyezhetők. A játékos segíthet, vagy akadályozhat vele valakit, továbbá információhoz juttathatnak az arany hol létét illetően. (Egy ilyen térképpel jelzett akciókártyával meg lehet nézni a három közül az egyik célkártyát.) Mihelyt egy játékos egy útvonalkártya lehelyezésével eljut az aranyig, vége van a körnek. A bányászok nyertek és jutalmul megkapják az aranyat. (Erre 1-3 aranyrögöt ábrázoló kártyák szolgálnak.) Mindig az elsőnek célba jutó bányász választhat először és tőle jobbra tartva a többiek. A körnek akkor is vége van, ha nem sikerül eljutni az aranyig, addig, amíg el nem fogynak a húzó lapok vagy minden alagút zsákutcába torkollik. Ebben az esetben a szabotőrök nyernek, és ők osztozkodhatnak az aranyon. Ha az arany szétosztásra került, megkezdődik a következő kör. A játék akkor ér véget, ha lement három kör, és az nyer, akinek a legtöbb aranya gyűlt össze.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet

Aranyásók (Saboteur)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Frederic Moyersoen
Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2005
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Aranyásók játékok
Címkék: Fantasy, Kártyajáték, Apró ajándékok, Blöffölés, Felfedezés, Családi, Party, Következtetés/Nyomozás, Klasszikus, Lap menedzsment, Hálózat építés, Szívatás, Csapatjáték, Áruló,
2990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
27 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 21
 • 5
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó kártyajáték, a baráti társaság egyik nagy kedvence lett. Könnyen érthető, gyors és pörgős, minél többen játsszák annál viccesebb és izgalmasabb!! Valóban igaz hogy ár/érték arányban az egyik legjobb!!!

 • Az Aranyások egy nagyon könnyen megtanulható kártyajáték amit bátran ajánlok mindenkinek. Egyetlen hátránya tényleg az, hogy min. 6-7 ember kell hozzá mert ennél kevesebb játékos esetén a szabotőrök konkrétan semmit nem tudnak tenni. Max akkor nyerhetnek ha ők nagyon jó és az aranyásók pedig nagyon rossz lapokat húznak.
  Az pedig mindenképpen a játék mellett szól, hogy amikor megmutattam egy új társaságnak rögtön volt két olyan játékos aki megkért arra, hogy vegyek már neki is egy csomagot ha legközelebb Szellemlovasba látogatok :)

 • Minél szigorúbban alkalmazzuk a szabályokat, annál viccesebb (+ extra kemény szabályokat bevezetve). 3-4 emberrel is nagyon lehet taktikazni...

 • A játék zseniális, mást nem is lehet hozzáfűzni ki kell próbálni!

  Ha nem jön össze a társaság ajánlom a gameboard arena oldalát ahol, mindig van lehetőség egy jó partira.

 • Gyors, egyszerű, vicces, maximálisan megéri az árát. Mi 5-6-an játszottunk vele, fixen beletettünk 2 szabotőrt, mert 1 szabotőrnek semmi esélye se volt az aranyásók ellen. Így már kiegyensúlyozottabb mecsekket vívtunk. Sok játék után lehet meg lehet unni a viszonylag kevés fajta lapot, azok is elég gyorsan fogynak, de szerencsére van kiegészítő a játékhoz, amit ugyan még nem próbáltunk, de a hozzászólásokból ítélve feldobja az alapjátékot. Csak ajánlani tudom én is;)

 • Az egyik legjobb ár-érték arányos játék amivel találkoztam. Hihetetlen jó játékot kapunk szinte fillérekért. A kiegészítőjével együtt pedig még ennél is jobb az egész. Kipróbáltuk már 8-an is illetve ketten is és mindenhogy élvezetes volt. A szabályokat 1-2 perc alatt el lehet magyarázni. Csak ajánlani tudom mindenkinek :)

 • Rendkívül szórakoztató. Csapatjáték, bár az egyéni teljesítményt is jutalmazza. "Arannyal"

 • Szuper a játék, családi körben vagy akár barátokkal is nagyon élvezhető. Most fogom beszerezni a 2. részét is, mert azzal még lehet csavarni az izgalmas csatározásokon! ;)

 • A játék valóban szuper! Baráti társaságnak nagyon jó időtöltés.

 • Fantasztikus játék, stratégiailag elgondolkodtató, de mégis egyszerű és mindig mindenhol lehet játszani. Eddig bárkinek megmutattuk, mindenki rácuppant. Óriási élmény akár magában, akár a második kiegészítő paklival. Az árát messze felülmúlja! Csak ajánlani tudom! Kár, hogy nincs 5+1 csillag értékelés, mert simán az a kategória.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat