Bíborgyöngyök - A fogadás

Új Könyv
 4.0
1 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Elég egy leánykéréssel felérő fogadás, hogy felborítsa a békét a Quiron-tengeren? Mit tesz Alidax úrnője, ha egy ereni elfvadász túljár az eszén?

A megújuló M.A.G.U.S. első gyűjteményes antológiája a Quironeia ezerarcú vidékére repíti az Olvasót: Liliath, a Kristálykirálynő udvarába, ahol a párviadal kezdetét veszi; Narvanba, ahol a karnevál után is van élet; a Majorátusba, ahol még Tharr papja is kénytelen megbarátkozni a köztársasággal. A Sinemosi Liga, Tanûra, a Pent疆 駸 Livina mind r駸ztvev a harcnak, mely a sz匤falak mt folyik a b兊orgygy駻t, a t騁je pedig nemcsak Alidax trja, de ノszakfde sorsa is lehet!

Raoul Renier szerkesztésében, vezérnovellái nyomdokán haladva Jan van den Boomen, John J. Sher¬wood, Indira Myles, Mira Sandoval és Süle György gondoskodnak arról, hogy Enika Gwon legendái új életre keljenek.

Tartalom:

Raoul Renier: A fogadás (prológus)
John J. Sherwood: Farkas a ködben
Raoul Renier: Hívatlan vendég (első átkötés)
Süle György: Szülőföld
Raoul Renier: Vezeklés (második átkötés)
Jan van den Boomen: Bolond beszéd
Raoul Renier: Éjszaka, nesztelen lépteken
(harmadik átkötés)
Raoul Renier: Az ószeres
Raoul Renier: Narvani meglepetés
(negyedik átkötés)
Mira Sandoval: Csodára várva
Raoul Renier: Bizalom kérdése (ötödik átkötés)
Indira Myles: Bíbor és kék
Raoul Renier: Női dolgok (hatodik átkötés)
Raoul Renier: Az örökös (epilógus)
Függelék: Ynevi szavak és kifejezések

Bíborgyöngyök - A fogadás

Szerzők: Myles, Indira,
Boomen, Jan van den,
Sherwood, John J.,
Renier, Raoul
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2008
Címkék: Fantasy, M.A.G.U.S., Antológia,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Bár rövidebbnek ígérkezett volna csak az új részeket elolvasni, én a nehezebb, ám kétséget kizáróan a nagyobb élvezetet nyújtó utat választottam, és újraolvastam az egészet. Nem bántam meg.
  Mindenekelőtt a borítóról pár szó, mely talán a kötet leggyengébb pontja lett. Ebben a hamisnak bélyegzett könyv vezet, nekem nem nyerte el a tetszésemet a furcsa színvilágú, „szürke” főhősöket ábrázoló festmény, bár, kétségkívül sokkal inkább illik az antológia egészének témájához, mint a hadihajó.
  Igen nehéz lenne a Bíbor gyöngyökről beszélni anélkül, hogy össze ne hasonlítanánk az időrendileg hamarabb kijött, ám érzésem szerint mégsem olyan egész Alidaxi gyöngyökkel.
  A Delta kiadó kötetébe nem kerültek bele (a hiányoznak nem lenne jó szó) az Alkalmi vétel és a Vörös hegyek című O’Connor novellák, és egyikük átkötéséül szolgáló A vihar szemében című novella. Emellett a Bíbor gyöngyök tartalmaz öt új novellát, az Éjszaka, nesztelen lépteken, az Ószeres, a Csodára várva, a Bizalom kérdése és az örökös nem szerepelt a Tuan kiadó kötetében.

  Az egész igen érdekes, és tagadhatatlanul eltérő képet mutat. A Bíbor gyöngyök valóban egész érzetét kelti, összefüggésekkel, a novellákon végigvonuló szálakkal és kapcsolatokkal, méltó csattanóval az első rész zárásaképpen. Csak Kasszandra lenne a megmondhatója, hogy mit hoz a jövő, és a második kötet is lesz-e, és lesz-e ilyen. Mert a Bíbor gyöngyöket élvezet volt végigolvasni.
  Következetesen fut végig a már egyszer dicsért koncepció, az alulról történő bemutatás, az egyszerű emberek, és nem szuperhősök szemével látott Ynev. Elgondolkodtató a csattanó is, az okok, hogy két „hatalmas” egyszerű játéka hány embert mozgat meg, hány életnek vet véget… és hány kalandozó hiheti azt, hogy magasztos célokat szolgálva vérzik el. A KM-eknek igazi ötletbánya a könyv. És még olvasni is jó.
  No, a túlmisztifikálást mellőzve, röviden véleményt mondanék a novellákról is, bár a már egyszer véleményezetteket kihagynám, csak az újakat veszem elő.
  Az Éjszaka, nesztelen lépteken valóban átkötés, vezet egy szálat, amit pl. az Alidaxi gyöngyökben nem lehetett érteni. Rövid, hangulatos írás, akár a többi Renier-átkötés.
  Az Ószeres méltó pótlása az Alkalmi vételnek, szintén tetszett.
  A Csodára várva igen sajátos volt, engem szintén megfogott, és nem tudtam elmenni amellett az értékes ábrázolás mellett, amit az eddig hanyagolt Della-pap (nő) kapott.
  A Bizalom kérdése pár oldalas átkötés csupán, ám a helyén van, szerepét ellátja. Az örökös igazi korona az antológián, a csattanó igen elgondolkodtató, szerintem nem csak én várom bizakodva a folytatást, ami őszintén remélem, legalább ilyen színvonalat hoz majd.
  Renier mester valóban nagyot alkotott ezen kötet szerkesztésével. Az az elv, amiről beszélt a fórumokon, itt valóban látszik, és a Bíbor gyöngyökben valóban kerek egészet alkotva kapja az olvasó azt, amit a szerzők elhatároztak, hogy adnak neki.
  Nem tudok elmenni a hibák mellett sem, én annak vélem a szinte következetesen, novellánként megjelenő, Ynevre erőltetett modern dolgokat. Az eddig nem létező könyvnyomtatás, a menedékjog, a szemüveg, a fecskendő… nekem mind idegenül hangzottak Yneven, és rendre kizökkentettek a hangulatból, amire azért nem volt nehéz visszatalálni.
  Szólni kell a térképről is, ami kifejezetten erőssége a kötetnek, és valóban ide való, ehhez a szöveghez készült (vagy fordítva). Nem ismételném önmagamat, lásd az Alidaxi gyöngyök kritikámat, de több helyen is látható, hogy az írók ehhez a térképhez írtak.
  A szószedet is hasonlóan részletes (nagy részben azonos) az előzővel, kiegészítve az új novellák szóanyagával, illetve kigyomlálva a Crantás (kétségtelenül jó, ám nem ide valóként kisé unalmas) szavakat.

  Összefoglalva egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem a félig azonos könyvet még egyszer. Jó volt olvasni, és még a másik ismeretében is adott újat. És hosszú idő után először azt gondolom, hogy talán megéri még egyszer nekimenni. Határozottan javaslom mindenkinek a kötetet, és őszintén remélem, hogy nem csak a folytatás, a teljes történet lezárása, de a jövendő MAGUS regények is megütik majd ezt a mércét, legyen szó szerkesztettségről, ötletről, vagy a tartalom szórakoztatóságáról.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat