• webrend/images/termek_large/tarsas_riogrande_raceforthegalaxy2nd2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_riogrande_raceforthegalaxy2nd3_lrg.jpg

Race for the Galaxy (2nd Edition)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.8
9 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A galaxis a tiéd! Odakint végtelen lehetőségek várnak rád, csak nyújtsd ki a karod és ragadd meg őket! Te vagy a legjobb, hódításodnak senki sem fogja útját állni! Hallottad már ezt valahol? A probléma az, hogy mások is.A végtelenbe és tovább

 

A Race for the Galaxy kártyajáték, melyben űrbéli birodalmunkat kell kiépítenünk és minél hatalmasabbá változtatnunk, mielőtt a többieknek sikerülne. Gyakorlatilag egyetlen pakli kártyával játsszuk, melyek egyik oldala különböző bolygókat, technológiai fejlesztéseket ábrázol, hátoldalukkal pedig fizetőeszközként (pl.: 3-as költségű bolygóhoz 3 lapot kell eldobni), illetve nyersanyagként használhatók fel. A játék akkor ér véget, amikor valaki elsőként játszott ki maga elé 12 lapot, azaz elsőként foglalt el szerzett meg ennyi bolygót, illetve technológiai fejlesztést. Ekkor értékelés következik, aki a legtöbb győzelmi pontot birtokolja, megnyeri a játékot.

 

A játék maga körökből, azon belül egymást követő fázisokból áll, ám az, hogy egy adott körben mely fázisok fognak megtörténni, kizárólag a játékosokon múlik. Mindenki rendelkezik hét lappal, melyek gyakorlatilag a fázisoknak felelnek meg, ezekből kell a kör elején egyet – egyet kiválasztani. A választott lap minden játékosra hat, ám a kijátszója bónuszokat kap.A lapok a következők:

 

1.  Felfedezés – minden játékos húz két – két lapot, amik közül egyet megtart, egyet pedig eldob a kezéből.
a.  bónusz (+5) – a lapot kijátszó játékos hét lapot húz, melyekből egyet tart meg
b.  bónusz (+2;+1) – a lapot kijátszó játékos öt lapot húz, melyekből kettőt tart meg

2.  Fejlesztés – minden játékos kijátszhat maga elé egy technológiai fejlesztést
a.  bónusz – a lapot kijátszó játékos eggyel olcsóbban fejleszthet

3.  Letelepedés – minden játékos kijátszhat maga elé egy bolygót
a.  bónusz – a lapot kijátszó játékos a bolygó lerakása után húzhat egy új lapot a pakliból
  
4. Fogyasztás – minden játékos használhatja a bolygói, fejlesztései által biztosított fogyasztási képességeket, azaz egy-egy nyersanyagot rendszerint győzelmi pontokra válthat, illetve új lapot húzhat értük
a. bónusz (trade – értékesítés) – a lapot kijátszó játékos eladhat egy nyersanyagot, amiért cserébe lapokat húzhat a pakliból
b. bónusz (2x VP) – a lapot kijátszó játékos kétszeres győzelmi pontot kap beváltott nyersanyagaiért

5.  Termelés – minden játékosnak termelődik egy-egy nyersanyag a termelő bolygóin
a.  bónusz – a lapot kijátszó játékos termelhet egy nyersanyagot egy peremvidéki bolygóján (ezeken a bolygókon máshogy nem lehet termelni)


Külön taktikázásra ad lehetőséget, hogy így nem pusztán arra kell figyelnünk, hogy nekünk milyen cselekvésre van szükségünk, hanem arra is, hogy ellenfeleink ezt hogyan képesek kihasználni. Fontos még megemlíteni, hogy minden egyes kijátszott bolygó, illetve fejlesztés biztosít nekünk győzelmi pontokat, valamint további képességeket, melyeket az egyes fázisokban használhatunk ki. 

Pl.: eggyel több lapot nézhetünk meg felfedezéskor, 1-2 ponttal olcsóbban foglalhatjuk el a bolygókat, vásárolhatjuk meg a fejlesztéseket, több lapot húzhatunk nyersanyagaink értékesítésekor, több bolygón leszünk képesek termelni, és még sorolhatnánk a lehetőségeket.Vélemény


A Race for the Galaxy egy igazán ötletes, izgalmas stratégiai kártyajáték. Mindenkinek ajánlott, aki szereti a komolyabb gondolkodást igénylő, mégis gyors lefolyású játékokat, hiszen mely egy óra alatt kényelmesen lejátszható, ám ha ráérzünk az ízére, sokkal több időt fogunk eltölteni vele. Szabályai első ránézésre komplikáltnak tűnnek, ám egy játék után bele lehet rázódni, viszont ahhoz, hogy a galaxis legjobb hódítójává váljunk, sokat kell gyakorolnunk.


Magyar szabálymagyar segédlet

Race for the Galaxy (2nd Edition)

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Thomas Lehmann
Kiadó: Rio Grande Games
Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Race for the Galaxy játékok
Címkék: Sci-fi, Gazdasági, Stratégia (Eurogame), Eltérő játékos képességek, Eltérő kör fázisok,
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Új
13214,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 2022-07-29
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 8
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Az utóbbi egy hétben volt alkalmam kipróbálni, és nagyon megkedvelni a játékot. Az elsőre kicsit bonyolultnak tűnő szabályok max két játék során letisztulnak, és a harmadikban már én tanítottam az ujonc játékosokat. A rendszer nagyon ki van egyensúlyozva, látszik rajta, hogy alapos tesztelés előzte meg a megjelenést. Ugyan van szerepe a szerencsének is a játékban, de a lapok egymással való kombinálgatása sokkal jobban kell a győzelemhez. Mindenkinek bátran ajánlhatom ezt a kártyajátékot, nem fog benne csalódni :)

 • Túl a tizedik játékon, úgy gondolom most már kialakult a véleményem. Szerintem nem véletlenül van a játékok toplistájának az elején. Első ránézésre csak egy egyszerű kártyajáték, de pár játék után rájössz, hogy nagyon sok benne a kombinációs lehetőség. Minden alkalommal más és más, attól függően, hogy mi a kezdő bolygód, milyen lapok jönnek fel a kezedbe. Szerencsejáték? Nem! Mint az életben, azokat a lehetőségeket kell a legjobban kihasználnod amit kapsz.
  Az egyetlen kis negatívum, hasonlóan a World of Warcraft társasjátékhoz, hogy hajlamos mindenki magának játszani. Hajlamosak a játékosok arra, hogy ne figyeljék, mit csinál a másik. De itt ez könnyen visszaüthet. Ha nem figyelsz a másikra, későn fogod észrevenni, hogy belekezdett egy olyan fejlesztésbe, amire eddig te tartalékoltál.
  A lapok nagyon szépek, az ikonográfiája egyértelmű. Nekem a német verzió van meg, de semmi gondot nem okoz. Ha egyszer megtanultad, hogy melyik ikon mit jelent, akkor könnyen eligazodsz a lapokon.

  Nem nehéz megtanulni, viszont nehéz jól játszani.

 • Személyes kedvenceim között található meg a Race for the Galaxy, ami nem meglepő, hiszen minden űr témát feldolgozó játék felé nyitott vagyok. Azonban nagyszerűségét annál inkább jellemzi, hogy barátnőm listáján is első helyen szerepel, mivel könnyen megtanulható, szinte nyelvüggetlennek nevezhető, hiszen a legtöbb lap képességét az ikonjai által is megérthetjük, gyors, remek hangulatú, hála a fantáziabeindító szépségű kártyalapoknak, az összes lehetséges játékosszámmal kipróbálva egyaránt izgalmas, s köszönhetően jellegének, rengeteg variációs lehetőség fordul elő benne, így minden játék kicsit más élményt kínál, mint az előző. A játék egyetlen gyengéje talán a konfrontáció hiánya, mivel az alapcsomagban az ellenfelek nem támadhatják egymást, hanem mindössze párhuzamosan építkezhetnek. Persze így is van mód a többi játékos helyzetének befolyásolására az alap akciókártyák segítségével, ill. a kiegészítői már bolygóelfoglalásra vagy elpusztításra is módot adnak, szerényen, olyan Halálcsillagosan. :-)

 • Ez az egyik kedvenc játékom. Pörgős, élvezetes. Ha már ismeri az ember a szabályokat és a kártyákat, játékos számtól függetlenül max. fél óra egy-egy parti. Utazáshoz praktikus kiegészítő, rögtön a rekesz sör mellé...

 • Vélemény a játék tartozékairól: Jó minőségű kártyák, a doboz az alapjátékhoz kicsit nagy.

  Vélemény a szabálykönyvről: Jól strukturált, egyértelmű szabálykönyv.

  Vélemény általában a játékról: Jó rendszer, de sajnos elég passziánsz típus, nincs interakció.

  Kiknek ajánlaná: Fiataloknak, gyors játékhoz.

  Ami a legjobb volt: Stratégia.

  Ami a legkevésbé tetszett: Interakció hiánya.

 • Erről a játékról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni! Zseniális, hogy egy pakli kártya milyen mélységű játékot tud rejteni, nem beszélve arról, hogy tényleg átlag fél óra alatt le lehet játszani egy partit. A kártyák minősége és grafikája gyönyörű (személy szerint én imádom a kicsit kopottas, sötét sci-fi hangulatát). Sokakat szokott a játék jelrendszere zavarni, de ezt szerintem pár játék után elég könnyen meg lehet szokni, mert logikus (másrészt a bonyolultabb hatások szöveggel is szerepelnek a kártyákon). Nem túl sok az interakció, de ez nem válik a játék hátrányára, sőt! Figyelni azért érdemes a másikat, egyrészt mert jó látni, hogy ki merre halad, másrészt meg ha ügyesen megsejted mire készül a másik, akciót spórolhatsz magadnak. Ketten kifejezetten jó, mert egy körben nem egy, hanem két akciót kell mindenkinek választania (a haladó szabály szerint). Tényleg fantasztikus, az örök top 3-ban benne van.

 • Szép kivitelű, hangulatos és mély stratégiát tartalmazó legendás játék. Az ikonrendszer szerintem nagyon jól eltalált, logikus és érthető, bár eleinte nehezen tanulható. A játék sok lehetőséget rejt, azonban elég sokat kell vele játszani a komolyabb és izgalmasabb mélységekért. Kihagyhatatlan, hosszútávú vétel, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. 2007-es és még mindig a csúcson van, ez is jelzi, hogy a társasjátékok egyik királyával van dolgunk.

 • Fantasztikus játék, rendkívül jó a szerepválasztós mechanikája és a kártyákkal való kombinációs lehetőségek határa is a csillagos ég - ennek megfelelően mind más és más élményt tud adni. Több mit egy évtizeddel a megjelenése után is kategóriájának (tablóépítő kártyajáték) egyik legjobbja és magával ragadó sc-i-fi hangulatával szerintem még jó ideig az is marad. Szerintem a kétjátékos módja dupla szerepválasztással adja a legjobb élményt. Igen nagy előnye a játéknak, hogy az egyes menetek egészen rövidek, szóval míg egy nagyobb stratégiával egy este csak egyszer ül le az ember ez a játék 2-3 alkalommal is előkerülhet egymás után - mindegyik alkalommal más módon fog kibontakozni a játék. Egyetlen hátránya, hogy nem olyan könnyű beletanulni, mert jóformán az egész pakli ismeretére szükség van a jó stratégiák fölismeréséhez. Szóval csak legyen mindenki türelmes az első játékai folyamán, nagy jutalma lesz még az első játékok szenvedéseinek :)

 • Nem értettem korábban, hogy miért ilyen nagy a hype körülötte, de 2 játék után azonnal megértettem. Nagyon szuper ötletes játék. Magas az újrajátszhatósága, nekem azonnal a kedvenc kártyajátékom lett. Ami nehézséget jelenthet hogy nem könnyű megtanulni a szabályokat, de nagyon megéri. Nagyon gondosan be volt csomagolva, és mivel külföldről kellett behozni, minden egyes apró változásról értesítve voltam, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat