A hit városa

Új Könyv

Értékelések:

3.0

A pontok átlaga


1 értékelés

Írj értékelést

Ajandekutalvány
Bár Dúlás emléke még elevenen él a Pyarroni Államszövetség lakóiban, az összetört ország romjaiból új fővárost építenek maguknak: Új-Pyarront. Az itt élők azonban nem tudják úgy maguk mögött hagyni múltjukat, mint a porig égett Szent Város feldúlt utcáit. Veteránok, papok és diplomaták keresik a boldogulásuk útját, próbálják visszaszerezni országuk régi dicsőségét, míg másokban fölébred a kétely, és a Gömbszentély fényétől elfordulva az árnyak közt keresik a választ kérdéseikre.

Az antológiában John J. Sherwood, Jan van den Boomen és társaik tárják föl a várost, ahol a múlt és a jövő találkozik: Új-Pyarront.

Tartalom:
Malcolm J. Hunt: Ellenségem ellensége
John J. Sherwood: Zarándoklat
Indira Myles: Sólyom és lótusz
Csaba Tamás: Hadtáp
Csigás Gábor: Belülrol rág
Süle György: Lovas
Jan van den Boomen: Istenek és emberek
Süle György: Rokon lelkek
Malcolm J. Hunt: Tárgyalások

Függelék:
Új-Pyarron
Ynevi szavak és kifejezések

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

3.0

A pontok átlaga

1 értékelés alapján
 • 0
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • A könyv a Deltától megszokottá váló igényes megjelenésű, bár nekem kicsit fakó, a logó a szokásos, új, kalandorok krónikáJA-s, a régi I helyet. Bár számomra minden kötetemnél értékesebbé teszi, hogy kitől is kaptam ajándékba...
  A kötetben kilenc novella kapott helyet, változó méretben és minőségben, bár mind egységesnek mondható, én olyan középre helyezném őket, a jobbik oldal felé. Nem elemzem őket külön, hogy ne lőjem le a poénokat, szinte mind igyekszik valami tényleg új Pyarroni témát,ellentmondást, visszásságot találni. Ilyenformán bemutatja a város megváltozását a régihez képest, a Dúlás okozta lassan múló sebeket, a valláson belüli apró ellentéteket, a régi és új Pyarron által képviselt értékek különbözőségét. Ebből a szempontból nagyon tetszett, és értékesnek találtam a műveket. Szinte dogmatikus következetességgel jelenik meg minden novellában az új gömbszentély, mely nekem is új volt, míg utána nem néztem, hogy a Karneválban bizony már utal rá Chapman, hogy Új-Pyarron is rendelkezik ilyennel, igaz, ott a várost állítólag pontosan az évszázados térképek alapján építették újjá, itt meg más, csak ide illő kör alakja van, de hát ez apró hiányosság csupán.
  A könyvhöz terjedelmes függeléket is kapunk, a pyarroni vallás és az istenek jellemzésével, Pyarron neves helyeinek rövid felsorolásával, szószedettel, és két térképpel. Ez utóbbiak sok kritikára adhatnak okot. Az egyik a várost ábrázolja, kör alakban, érdekes mérettel, a Dorlan sem folyik keresztül rajta, de azért emészthető volt nekem. A Pyarroni Államközösséget ábrázoló térképnek is vannak érdekességei, nem mondhatnám, hogy növelte a vidék "rendezettségét". Hergol újabb helyre vándorolt, ó-Pyarron is máshol áll, mint eddig, A pajzsállamok méretéről és alakjáról nem is beszélve. De legalább van.
  Összességében jónak tartom a könyvet, ajánlom is mindenkinek, bár nálam valahogy csak az erős középmezőnyt tudta elérni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat