Twilight Struggle (Deluxe) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 2 játékos

Játékidő: 180 perc

Ajánlott: 12 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Jason Matthews, Ananda Gupta

Kiadó: GMT Games LLC

Kiadás éve: 2007

Sorozat: Twilight Struggle játékok
Értékelések:

4.8

A pontok átlaga


6 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

A Twilight Struggle legendás hírnévvel rendelkezik. Az Ananda Gupta és Jason Matthews által tervezett játék ugyanis már évek óta az első helyen terpeszkedik a társasjátékok nagy listáján, vagyis a Boardgame Geek listán. Ez a megtörhetetlen uralom nem kis érdem, olvass tovább, hogy mitől milyen jó ez a hidegháborús társasjáték!

Melegen ajánlott hidegháború
A játék a világháborúk után beálló hidegháború idején játszódnak, a szemben álló felek pedig természetesen Amerika és a Szovjetunió. Ennek megfelelően a játéktábla lényegében egy világtérkép, amin minden fontos játékinformáció megtalálható. A korszakot három játékfázison keresztül lehet átélni, melyekhez rendre tartozik egy-egy pakli kártya. Ezekből a paklikból kap a két versengő fél kártyákat, amiket a játék során felhasználhat a győzelem elérésének érdekében. A játék mechanizmusa lényegében ennyi, ami pofon egyszerűvé és gyorsan tanulhatóvá teszi a társast.

Az igazi nyomást az jelenti a játékban, hogy minden kártya más képességgel rendelkezik. Egy lap adhat például rengeteg befolyást az országodnak, miközben a képessége éppen az ellenfélnek kedvez. A rengeteg eltérő lap miatt nagyon változatos és nehéz döntéseket kell hozni a játékban, ami rendkívül jól bemutatja a korszakra jellemző feszült légkört. Mivel egy-egy körben általában sok olyan kártyát kapsz kézbe, amit nem is igazán szeretnél kijátszani (mert például az ellenfélnek kedvez), valahogy meg kell szabadulnod ezektől.

Itt jönnek képbe a korszak történelmi eseményei. A játékban megjelenő eseménykártyák mellett (mint amilyen például az Arab-Izraeli konfliktus) lehetőségetek van űrkutatásban versenyezni egymással. Az űrkutatás legnagyobb előnye, hogy kártyát kell kézből eldobni ahhoz, hogy fejlődhessetek e téren, így a fölösleges lapoktól limitált számban ugyan, de meg lehet szabadulni.

Osszátok fel a világot

A játék fő célja, hogy országod minél több támogató szövetségest szerezzen kártyák kijátszásával, felhasználva azok befolyás értékét. Az ellenfelednek azonban számtalan lehetősége van arra is, hogy a téged támogató országokat rávegye, hogy ne támogassanak többé, megszüntetve ezzel a befolyásod, sőt akár maga mellé is állíthatja az addigi szövetségeseidet. Ezek a szövetségesek bizonyos lapok kijátszásakor vagy más eseményeknél győzelmi pontot jelentenek. Ezeket a pontokat azonban nem külön gyűjtitek, ami neked plusz pontot jelent, az az ellenfélnek mínusz ponttal jár. Aki hamarabb szerzi meg a győzelemmhez szükséges 20 pontot, az lesz a játék győztese.

Összegzés, ajánlás

Ha valaki szereti a tematikus és történelmi játékokat, valamint érdekli a hidegháború, akkor ez a társas a tökéletes választás. A játék minden mozzanata teljesen átadja a tematikát és a hidegháborús hangulatot. A játékmechanizmus alapjai egyszerűek, gyorsan tanulhatóak. A komplexitást a kártyák sokfélesége viszi a játékba, illetve az, hogy a játékosoknak ki kell gazdálkodniuk, hogy úgy játsszák ki lapjaikat, hogy az ellenfélnek az a legkevésbé legyen kedvező. A játék néhány apró hibája közül kettőt fontos említeni. Az első, hogy a rengeteg féle kártya miatt, az aki már játszott a társassal hatalmas előnybe kerül az újoncokkal szemben, csupán azért, mert tudja mire lehet számítani a játék során.

A másik eset pedig az, hogy gyakran kerül elő egy meccs alatt a dobókocka. Ezzel egyébként nem is lenne semmi baj, de sok esetben a kockadobások katasztrófával vagy valami óriási előnnyel járnak, attól függően, hogy mit sikerül dobni. A dobásokat nincs lehetőség manipulálni, így pusztán a szerencsére van bízva néha egy-egy nagy dolog kimenetele. Ezeket szem előtt tartva a játékot olyanoknak ajánljuk akik kedvelik ezt a témát és meg tudnak békélni a kockák szeszélyeivel.

Mi van a dobozban?

1 szabálykönyv
1 játéktábla
103 kártya
2 dobókocka
rengeteg token

A magyar nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

A Twilight Struggle játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

16931,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kellékek:

22806,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.8

A pontok átlaga

6 értékelés alapján
 • 5
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon kellemes társasjáték! A szabályai se bonyolultak, a témája pedig olyan, hogy nekem sec-pec sikerült rábeszélnem a barátnőmet, hogy játsszon vele. :)
  Előnyei: érdekes játékmenet, fordulatos játék, találó kártyák, történelem-oktatás.
  Hátránya: egy partit minimum 3 óra lejátszani. :P

 • Remekül megszerkesztett játék, néhány játszma után könnyen bele lehet jönni és szerintem remekül érzékelteti a hidegháborús hangulat fojtogató légkörét. Történelemhűséget követve a korai években az Egyesült Államoknak kell helytállnia, de a háború második felében már a szovjeteknek kell ügyesen mesterkedniük, hogy győztesen jöjjenek ki az összecsapásból. Sajnos a szerencse is képes nagymértékben befolyásolni a dolgokat a kockadobásokkal, ennek ellenére azt mondom, hogy ebben a játékban mindig van lehetőség szépíteni. :)

 • Elég összetett játék, amit sajnos nehéz teljesen jól elsajátítani. Úgy értem, hosszú idő maga a játékmagyarázat, és az első játék is (nekünk az első 4 óra volt, úgy, hogy csak a feléig (!) jutottunk). Tehát a hosszú játékidő mindenképpen hátránya, és az is, hogy csak két fővel játszható.
  DE. Zseniálisan kitalált játék, tehát ha az ember már valamennyire átlátja, akkor baromi élvezetes, fordulatos, és meglehetősen kombinatív, minden körben újabb és újabb váratlan események történhetnek, amik miatt teljesen új stratégiát kell választanod. Nagyon jó a történelmisége, a hangulata teljesen átjön, ezt is nagyon jól kivitelezték. A kiegyensúlyozottságára még nem tudok véleményt mondani, ugyanis eddig egyszer játszottuk csak végig, és akkor az USSR nyert, de csak a végső pontozással, addig folyamatosan a 0 közelében jártunk, azt hiszem 10 fölé soha nem is kerültünk (a végén 9 ponttal nyertek a szovjetek).
  Akit nem riaszt meg a hossza, illetve van állandó játékospartnere, aki valamennyire nyitott a wargame-jellegű játékokra (tehát a sok konfrontációra), annak mindenképpen ajánlom, de egyébként kicsit "rétegjátéknak" tartom, csak olyanok vegyék meg, akik valóban akarnak időt fordítani rá!

 • Zseniális játék történelem tanulással egybekötve. A szabályrendszer nem bonyolult, de azért elsőre érdemes 4-5 órát számolni egy játékra. Összefoglalva : Remek szórakozás !!

 • Remek szórakozás azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy megtanulják a szabályokat. A szabálykönyvvel jó munkát végeztek, összességében viszont hagy némi kívánnivalót maga után. A videómegosztókon megnézhető tutorial videók azonban rengeteg homályos pontot megvilágítanak. Vérbeli wargame és taktikai játék rajongóknak talán a legtökéletesebb választás. Szerencse kell a kockadobásokhoz, de ahogy egy előbbi kommentben írták, tényleg mindig van lehetőség szépíteni. Bizonyos szintű angoltudásra valóban szükség van, azonban aki megszereti, és érdeklődik a téma iránt, nem csak a világ egyik legjobb társasával ismerkedik meg, de egy életre megtanulja az országok elhelyezkedését, a világ korabeli vezetőinek nevét és helyét a történelemben. Látszik, hogy hatalmas szenvedéllyel és odaadással tervezték meg az alkotói. Kártyavédő nem árt, mivel a korai korszak kártyáit többször használjátok majd, mint a kései hidegháborús paklit, ezért az esetleges kopás miatt megkülönböztethetőbbek lesznek. Ha kezdők ülnek le tapasztalt játékossal tanulás céljából, az újoncok "kötelezően" válasszák az amerikaiakat, mert az elején az oroszok irányítják jobban az eseményeket. Számomra a játék varázsa leginkább abban rejlik, hogy sikerült tökéletesen megragadniuk a hidegháborús hangulatot, végig izgalmas, fordulatos, olyan, mintha kötélhúzàst játszanánk a történelem színpadán. :)

 • Egyik kedvenc kétfős játékom. Témája és a mechanikái is nagyon érdekesek. A kártyák jól visszaadják a fontos eseményeket.
  Igazi mélységet többszöri újrajátszás után éri el, mikor már ismerik a játékosok mindkét fél lehetőségeit

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!