Bang! (magyar) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
Neked való ez a játék, ha szereted a gyors játékidejű, de pörgős játékokat, valamint a vadnyugati hangulatot. Különböző karakterekkel lehet lenni, így mindenki megtalálhatja a neki szimpatikusat.
 • webrend/images/termek_large/tarsas_bang_magyar2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_bang_magyar3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 4-7 játékos

Játékidő: 40 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Emiliano Sciarra

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2008

Sorozat: Bang játékok


Értékelések:

4.4

A pontok átlaga


28 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Ki volt a kedvenc vadnyugati hősöd?


A seriff, a törvény embere, a mindenkitől független magányos farkas, esetleg a mindenre elszánt rosszfiúk? A Bang! című kártyajátékban az ő bőrükbe bújva szállhatsz versenybe barátaiddal a győzelemért.


A jó, a rossz és a csúf


A játék központi eleme a különböző betölthető, rejtett szerepekben rejlik, mely a játékosok számától függően a következőképpen alakul:


4 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 2 törvényen kívüli (bandita)
5 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 2 törvényen kívüli, 1 seriff-helyettes
6 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 3 törvényen kívüli, 1 seriff-helyettes
7 játékos: 1 seriff, 1 renegát, 3 törvényen kívüli, 2 seriff-helyettes


A szerepeket a játék elején kártyaosztással kapjuk meg és mindvégig rejtve maradnak, a seriff kivételével, az ő kiléte mindvégig ismert. Attól függően, hogy kit testesítünk meg, céljaink a következők lehetnek:


 • Seriff: a törvény védelme érdekében likvidálnia kell a törvényen kívülieket, illetve a renegátot
 • Helyettes: céljuk, hogy megvédjék a seriffet és őt győzelemre segítsék
 • Renegát: akkor győz, ha ő az utolsó életben maradt játékos, ehhez a serifftől kell utolsóként megszabadulnia
 • Törvényen kívüli: egyedüli céljuk, hogy a seriffet likvidálják

A játékot körökre osztva játsszuk, ahol lehetőségeink a következők:


 • 2 lapot húzunk a pakliból (ezek közül kerülnek ki fegyvereink, használható tárgyaink, illetve egyéb akciókártyáink, melyekkel különböző cselekvéseket hajthatunk végre)
 • kijátszunk a kezünkből bármennyi lapot, három megkötéssel:

  1. „BANG!” feliratú lapból körönként egyet lehet (elsősorban így tudunk támadni)
  2. egy kártyatípusból csakis egy lap lehet játékban
  3. egyszerre csak egy fegyverünk lehet játékban

 • eldobjuk a többlet lapokat a kezünkből (annyi lapunk lehet, amennyi az aktuális életerő-pontunk)

Ily módon egészen addig játszunk, míg vagy a seriff, vagy az összes törvényen kívüli és a renegát is meg nem hal. Előbbi esetben a törvényen kívüliek győznek, illetve a renegát, ha ő az utolsó, aki életben maradt. Utóbbi esetben pedig természetesen a seriff és helyettesei kerülnek ki győztesként.


Párbaj vagy börtön?


A rendelkezésünkre álló tárgyak, illetve akciókártyák változatosak, nem kevés borsot törhetünk vele vélt ellenfeleink orra alá. Használhatunk távcsövet, hogy könnyebben eltaláljuk célpontunkat, (a távolság attól függ, ténylegesen milyen messze ül tőlünk a célpont) musztángot, hogy magunk kerüljünk távolabb, börtönbe zárhatunk valakit, vagy bebújhatunk hordó mögé a golyózápor elől és még sok-sok egyéb ravasz trükköt vethetünk be célunk érdekében. Tovább fokozza az élményt, hogy mindegyik szerep más-más stratégiát követel meg. Seriffként, mivel mindenki ismeri kilétünket, ki vagyunk szolgáltatva ellenfeleinknek, helyettesként pedig minél jobban ügyelnünk kell kilétünkre, hiszen nélkülünk a törvény őre biztosan nem húzza sokáig. Ám ha két helyettes játszik, vajon ki lehet a másik? Nem feltétlenül az, aki a seriff védelmére kel, hiszen a renegátnak is elsődleges célja, hogy minél tovább életben maradjon, és utolsóként tudjon végezni vele. Ha pedig a törvényen kívüliek közé kerülünk, senki sem szent: bár a seriffre vadászunk, ha egy törvényen-kívüli társunkat intézzük el, három extra lap üti markunkat (ez bármely törvényen kívülit likvidáló játékosra igaz).


Vélemény


A Bang! egy egyszerű kártyajáték, ráadásul nagy előnye, hogy kis helyen, akár a zsebünkben is elfér, így könnyed fel-, illetve levezetésnek, utazójátéknak tökéletes. A rejtett szerepek, pörgős játékmenet, valamint a tizenhat választható karakter, melyek mindegyike egy-egy rá jellemző különleges képességgel bír, biztosítják, hogy egyhamar nem fogunk unatkozni a spagetti western és a vad tűzpárbajok világában.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető

A Bang játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

5518,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
7191,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5521,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
3959,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5810,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5691,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5521,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
7191,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5753,- Ft7191,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5521,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

4.4

A pontok átlaga

28 értékelés alapján
 • 15
 • 10
 • 3
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó, ötletes játék, tényleg a vadnyugaton érezheti magát az ember! Az alapjáték nagyon jó, kiegészítőkkel ISTENKIRÁLY lesz!

 • Kihagyhatatlan, must have,az egyik legjobb party játék. Gyors, pörgős, megunhatatlan. A szabályok egyszerűek, a röhögés garantált. Az én társaságomban már jó ideje ez a favorit és ez a függőség gyorsan terjed...

 • Pörgős, látványos játék. A kellékek jó minőségűek és szépek. Egyszerűen nem lehet megunni! Mindig történik benne valami új, nincs két ugyanolyan játék. Valóban érdemes minél többen játszani, mert úgy csak izgalmasabb (jobban váltakoznak a szerepek, több ellenfél, több segítő, jobban szétoszlanak a kártyák). Már csak a magyar nyelvű kiegészítőket hiányolom! Tökéletes szombat esti játék!

 • Aki szereti a szerepjátékokat, nem fogja tudni, hogyan sikerült idáig kibírni a Bang! nélkül. A játék lényege, hogy egy titkos személy vagy, aki vagy jó vagy rossz, vagy akár ez is az is és az általános lövöldözés közepette próbálsz érvényesülni. Mi jó benne: A szereped titkos (kivéve ha seriff vagy) és fantáziád a határ, hogyan cselekszel vele. Karakteredtől függően minden játékban másféleképpen kell játszanod. Időnként valahogy nagyon jól esik egy Bang! kártyát vagy akár csak egy börtönt odadobni a téged már hosszú ideje zaklató egyénre. Nagyon sok lehetőség a nevetésre, bár időnként rajtad nevetnek... Egyetlen gyengéje a játéknak, hogy mivel egyesével esnek ki az emberek, ezért általában hosszan kell várakozni a korai áldozatoknak. Összesítve, egy nagyon jó és szórakoztató játék. Ritka nálunk a Bang! mentes társasjáték este.

 • Már kicsit meguntuk az Aranyásókat (törpés kártyajáték), ezért vettünk egy Bang!-et. Nem bántuk meg. Van hasonlóság, de egy kicsit összetettebb. Jobban lehet "játszani" a titkos szerepekkel. Vicces, pörgős, azok is szokták szeretni, akik nem szeretnek társasozni. Csak elsőre tűnik bonyolultnak a szabály.

 • valóban remek játék, pörgős és nem igazán lehet megunni annyiféleképpen jöhetnek ki lépések.
  nálunk is megszerették olyanok is akik nem szeretnek társasozni.
  emellett nem köt le hosszú órákra,tehát kis alkalmi kikapcsolódásnak is remek,a szerepek jól kitaláltak,azonban a renegát 1 őrültség, tiszta kamikáze karakter,elég nehéz dolga van:)
  valóban remek lenne a magyar nyelvű kiegészítő még több lappal, hiszen még több lehetőséget teremt. de idővel hátha...

 • csak hasonlóakat tudok mondani mint az előttem szólók. Gyors, pörgős és élvezetes játék. 5-7 játékossal az ideális. Hátránya, h ha peches az ember gyorsan meghal, akár még sorra se kerül, és sokat kell várnia mire véget ér. (30 perc is sok ilyenkor :) )

 • 6-7 játékossal az igazi, 5nél kevesebben neki se álljunk mert nem tudja visszaadni a játék ízét. Elég hamar megtanulható, ha van aki már játszotta, akkor egy kör után mindenki nagyon könnyen megtanulhatja. Sokkal érdekesebb a játék ha a Renegát egy tapasztalt játékos, mert tapasztalatom szerint ezt a karakter a játék fűszere.

 • az eddigi legjobb társasjáték amit eddig kipróbáltam! minden tartozéka kötelező, mert egyszerűen zseniális!

 • Hát nem tudom... vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban.
  Nagyon nagy a szerencse szerepe a játékban. 4en játszva hamar kiderül ki a renegát. Sokan játszva pedig kevés a bandita. ráadásul ha valaki már az első körben kiesik ( sajna ilyenre is van példa ) akkor nagyon el mehet a további játéktól a kedve. ráadásul a 2db 3 életerős karakter szinte életképtelen. azokat ki is vettük a pakliból.

 • Hihetetlen jó játék! A legjobb benne a folyamatos interakció, az életért vinnyogás, vagy éppen a másik elleni felbújtás öröme :D Hat hét fővel az igazi, ennél több játékosnál nagyon lelassul a dolog. A lányok is imádják! Mindenkinek kötelező darab!

 • A legjobb játék amivel valaha játszottam, 5-ből minimum hat csillagot ér. A mi társaságunkban két évvel ezelőtt került először terítékre, azóta folyamatosan játszunk vele és azt gyanítom, hogy még nagyon sokáig fogunk is. A kiegészítőket is érdemes beszerezni, de magában is tökéletesen játszható.

 • Vélemény a játék tartozékairól: A minőség megfelel egy kártyajátéktól elvárhatónak.

  Vélemény a szabálykönyvről: Könnyű volt értelmezni.

  Vélemény általában a játékról: Jópofa, nem bonyolult.

  Kiknek ajánlaná: Főleg fiataloknak.

  Ami a legjobb volt: Egyszerű, rövid és szórakoztató.

  Ami a legkevésbé tetszett: Talán túl egyszerű is.

 • Az egyik legjobb játék, mindenkinek tudom ajánlani az alapjátékot illetve a hivatalos és a nemhivatalos (Bang blogról letölthető 3) kiegészítőket is.
  Tényleg probléma, ha valaki hamar kiesik, de erre is van megoldás (Death Mesa ingyenes kieg. - akik már meghaltak, azok is tudják befolyásolni a játékot)

  Szóval ha van is olyan baja, mint a többi játéknak, hogy ha sokat játssza az ember, picit elunja, a kiegészítőkkel ez is teljesen elűzhető. A baj vele inkább az, hogy ha elhatározza 6 ember, hogy kicsit talán pontatlan a 20-60 perc játékidő, esetenként előfordulhat 2 óra is, pedig mi "gyorsan" játszunk (bár ez elsősorban a kiegészítőknél van így).

 • Kölcsönbe kaptuk a játékot és elvittük magunkkal egy baráti társaságba, akikkel össze szoktunk járni társasozni, kártyázni. Mondanom sem kell, hogy hatalmas és osztatlan sikert aratott! Mindenkinek nagyon tetszett és természetesen kérték, hogy vigyük magunkkal legközelebb. Mivel kölcsönben volt, az egyik csapattag meg is vásárolta a játékot. Legközelebb már ezzel fogunk játszani - szombaton. Már nagyon várjuk. :-D
  Janó

 • Nekem azért nem tetszett, mert nem elég kiegyensúlyozottak a karakterek (seriff-renegade főleg), illetve nagyon sok múlik a lapjáráson és az "ülésrenden", és, ha az elején esel ki, akkor rohadt unalmas végigvárni a többieket. Egy idő után eléggé repetatív is a játék, nem olyan nagyon újrajátszható. Sértődős emberekkel szintén nem lehet játszani, mert erősen konfrontatív.
  Alapvetően jó hangulatot teremt, és nagy előnye, hogy sokan is lehet játszani, de az említettek miatt nekem egyáltalán nincs semmilyen kedvenceim között, magamtól nem is nagyon szoktam elővenni, csak ha kéri valaki a társaságban...

 • Könnyed, kicsit gondolkodós játék. Alapvetően 6-7 személyes társaságoknak ajánlanám (mi így szeretünk leginkább játszani vele). A kártyák nagyon szépek (érdemes kártyavédőt venni rájuk, mert a hátukon lévő bang felirat nagyon gyorsan kopik) és mind remekül illeszkednek a játék hangulatához.

 • Remek partyjáték, sok játékosnak, gyors szabálytanulással. Viszont én úgy tapasztaltam, hogy a kiosztott szerepek túl hamar kiderülnek. Nálunk legalábbis így éreztük. Volt aki megpróbálta becsapni a többieket (pl. sheriffhelyettesként a sheriffre támadott a játék elején), de igazából ezzel csak azt érte el, hogy a banditák és a sheriff is gyorsan végzett vele. Utána már nem volt nehéz kitalálni, hogy ki lehet a renegát, illetve a banditák. Második játékban mindenki a szerepe szerint játszott így pedig már 3 perc múlva tudtuk, hogy ki-kicsoda. :S Ezek után játszhattuk volna úgy is, hogy mindenki azonnal felfedi a szereplapjait és úgy játszik. :) Ettől függetlenül aranyos kis játék, de mi ennél többet vártunk tőle. Azt hiszem teszünk majd még egy próbát a játékkal a jutalmazórendszer elhagyásával és csak a már nem játékban lévő játékosok lennének azok akik a kiesett szerepkártyákat megnézhetik és csak akkor szólnának ha a banditák és a renegát kiesett a játékból.

 • Partira való játék, pl. ivászat mellé.
  Amikor a karakter iszik, Te is iszol.
  Vidám órákat okozhat, viszont az egyszerűsége miatt gyorsan kútba eshet a játék.

  Ha a bűnözők felismerik egymást és összedolgoznak, akkor gyorsan nyerhetnek... az első körben.

  Nem egyszer túl hamar kiesik valaki és 40-60 percet vár, hogy a többiek végezzenek.
  Akadt olyan, hogy még köröm sem volt, mert meghaltam, mire jöttem volna.

  Jót lehet nevetgélni, de eléggé aláássa a csapatot.
  Utána nehéz váltani összedolgozós játékra, mert mindenki gyanakodni fog.

  Nem a legjobb játék, de messze nem a legrosszabb.
  Ha jól alakul, akkor azért lehet nagyokat nevetni.

  Amennyibe kerül, annyit megér.
  Egy - egy kiegészítőt még talán érdemes megvenni, a változatos karakterek és a több lap miatt - hogy kevesebbet kelljen keverni, de a gyűjtést csak fanatikusoknak ajánlom.

 • Nagyon jó játék. Először nehéz ráérezni az ízére, de utána nem tudod letenni. Már ketten is játsszuk (két helyettes és két bandita, 1-1 ember irányítja őket és az utolsó vérig megy). Ajánlom hozzá a Dodge City kiegészítőt. Kellemes hangulat, taktikus, de pörgős menet, rengeteg kiegészítő és játékstílus.

 • Ki ne szeretné lelőni az ellenfelét? :D Már ez viccessé teszi az egész játékot, de taktikázni is kell, hogy lelődd az adott ellenséget. Nagyon tetszenek az akció kártyák, örülök, hogy ennyi féle van, mert így tényleg még érdekesebb az egész. A karakterek képességei is csak hozzáadnak a pozitívumokhoz, ezzel is mindig változatos marad a játék. Még 9 éves húgom is nagyon élvezi. :)

 • Nagyon szeretem! Szerintem nagyon jó játék, csak az a baj, hogy nagyon ritkán tudunk négyen összejönni ahhoz, hogy játszunk. A lapok és a táblák szépen meg vannak csinálva.Jó és érthető a szabálykönyv, változatosak és izgalmasak a menetek. Tipikus partijáték. Olyanoknak nem ajánlom akik ritkán vannak többen egy-két főnél, mert (igaz mi egy kis szabálymódosítással ketten is játszottunk már), de úgy nem adja azt az igazi hangulatot.
  Összességében nagyon szeretem!

 • Aki azon gondolkozik, hogy megvegye, az ne gondolkozzon,hanem vegye meg.

 • Társaságunknak kellett egy party játék.A kiválasztott a Bang!-lett.Nem túl sok szabály, gyors, és izgalmas játékmenet.De néhány hibája van.Sajnos, sokszor elég hamar kiderül, ki a rabló, és ki a renegát.Ezután már egyértelmű lesz,hogy kinek kit kell lelőnie.A másik, ha valaki viszonylag az elején kiesik, a party végéig csak néző lehet.Végezetűl, mivel a játékban a másikkal való kitolás is benne van, sértődékenyeknek nem ajánlott.Ennek ellenére, mindenkinek ajánlom, mi sokat nevettünk, és jól szórakoztunk vele.

 • Legjobb vadnyugati témájú kártyajáték, csak ajánlani tudom.

 • Rendkívül élvezetes party játék, sok nevetést, eredményez. Az hogy szerepe és karaktere is van mindenkinek sokszorozza az újra játszást. A hangulata 100% vadnyugat (bár én a sört whyskire váltanám, meg Tobacco-ra).

  Annyit módosítanék a játék szabályon, hogy játékosszámtól függően vennék ki fegyvereket, a húzó pakliból.

  A party játékok kedvelőinek "kötelező olvasmány" :D

 • ajándékba vettem, jó véleménnyel vannak róla!

 • Vendégségben voltunk mikor előkerült a játék. Annyira megtetszett, hogy rögtön meg is vettem az egyik kiegészítővel együtt. :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat