• webrend/images/termek_large/tarsas_pandemicuj2013as2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_pandemicuj2013as3_lrg.jpg

Pandemic (angol)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
2013-as kiadás
 4.1
14 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Tudod milyen a vírusok és betegségek elleni szüntelen harc?


A Pandemic-ben neked és társaidnak kell megmentenie a világot az emberiséget sújtó betegségektől és vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy...Különböző szerepek


Mindannyian különböző karakterekkel kezditek a játékot, amiket véletlenszerűen kell kiosztani a játék megkezdése előtt.
Mindegyik karakter egy vagy több speciális képességgel bír, melyeknek a betegségek és fertőzések elleni harcban komoly szerep jut, ha nem sikerül kihasználni őket, akkor azzal akár a győzelem is elveszhet. Ugyanis az ilyen képességek olcsóbbak, hatékonyabbak mint az átlagos akciók és így időt és további cselekedeteket spórolhatnak meg nektek.


Dolgozzatok össze!


A kooperatív játékok alapvető elvárása, hogy a csapatnak össze kell dolgoznia, mert ha mindenféle megbeszélés, megegyezés nélkül akciózik mindenki, annak bizony az lesz a következménye, hogy váratlanul ellepik a világot a vírusok és kikaptatok.
Ezt megelőzendő a kommunikáció nagyon fontos, bár ennek is van egy árnyoldala, ha valaki nagyon elnyomja a többieket és minden egyes akciót ő akar meghatározni.
Ha sikerül a két véglet között kialakítani az együttműködést, akkor a Pandemic és vele együtt az összes kooperatív játék nagyon nagy élményeket tud nyújtani.Mentsétek meg a világot!


A játék alapvetően arról szól, hogy a karaktereinkkel a világot körbeutazva meg kell szüntetnetek a különböző fertőzéseket és megtalálni a négy nagy vírus ellenszerét. Mindezekben a kártyák lesznek segítségetekre amikkel utazhattok a megfelelő helyekre.Kiknek ajánljuk?


A Pandemic egy remek játék, tele kihívással és a kooperatív játékokra jellemző csapatépítési tulajdonsággal. Azon túl, hogy a témája közel áll bármelyikünkhöz, a rendszere is új és rengeteg lehetőséget rejt.

 

 


A kompatibilitásról a korábbi verzióval és a kiegészítőkkel itt találsz bővebb információt.

 

 

Szabálykönyv
Angol nyelvű szabálykönyv 

 

 

 Pandemic (angol)

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Matt Leacock
Kiadó: Z-Man Games
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Pandemic játékok
Címkék: Kooperatív, Eltérő játékos képességek, Klasszikus, Akciópont szétosztás, Lap menedzsment, Szett gyűjtés, Kereskedés,
9490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8290,- Ft12990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9090,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9090,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9090,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
14 értékelés alapján

4.1

A pontok átlaga

 • 8
 • 2
 • 2
 • 1
 • 1
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ez az első ún. kooperatív játék amit kipróbáltunk. Csak jót mondhatok a játékról, minden baráti társaságnak, családnak ki kell próbálnia.
  A játékosoknak egy-egy speciális ismeretekkel rendelkező szakértő szerepébe bújva kell legyőzniük a világot fenyegető vírusokat. Közben folyamatosan egyeztetniük kell a következő lépésekről. A győzelemhez szerencse és csapatmunka szükséges.
  A játéknak két lehetséges kimenetele van: A specialisták legyőzik a vírusokat vagy a játékosok veszítenek és a vírusok megállíthatatlanul továbbterjednek a Földön, kiirtva az emberiséget.
  A játék elég összetett, de a szabályok könnyen megjegyezhetőek (nem kell a szabálykönyvet a játéktábla mellé tenni). A győzelmet nem könnyű megszerezni, minden forduló más és más, így a játékot nem lehet megunni, vagy ha mégis akkor már kapható a játék kiegészítője is (nekem már megvan :-D).On the Brink -magyarul: Pengeélen v. esetleg A szakadék szélén- néven.

 • A Pandemic szerintem is nagyon jó társasjáték - talán a legjobb az eddig megjelent kooperatív játékok közül.

 • Az első komoly társasjáték amivel játszottam, de nem bántam meg. Valami eszementen jó játék. 3 partink volt és bár egyiket sem sikerült megnyerni, mindig nagyon közel voltunk hozzá. Azt tippeljük, hogy kettőt lehet megnyertünk volna, ha minden szabályt pontosan ismerünk. :-)
  Szabályrendszer amúgy nagyon egyszerű, de eszementen nehéz nyerni benne és mindenkinek pontosan kell tudnia, hogy mit kell csinálnia játékban, hogy a csapat sikeres legyen. Tervezem a kieg megvásárlását, de amikor elolvastam az újdonságokat, akkor elsápadtam. Úgyhogy azon még gondolkodni kell egy kicsit. :-)

 • Rövid vélemény: Mindenképp megéri, az első héten haverokkal szinte mindennap játszottunk vele, mindenkinek ajánlom.

  Hosszabb vélemény: Igényesen, szépen kidolgozott tartozékok, átlátható tábla és egyszerű szabályok jellemzik, mégis normális \"nehézségi szinten\" kihívás nyerni. Rengetegszer újrajátszható, összeszoktatja az embereket, hiszen a játék nem emberek közti verseny, a vírus ellen zajlik egy-egy menet. Akár egyedül is játszható, bár azért úgy egy idő után unalmas :) A játék akkor is kellemes véget ér ha veszítetek, sőt, néha olyan helyzetek vezetnek a kellemetlen végjátékhoz, amik szórakoztatóbbak egy sima nyertes körnél...

  A szabályokat érdemes alaposan átrágni, az első ~5 játékunkat amiatt veszítettük el, mert nem voltunk pontosak.

  A kiegészítőt is mindenkinek ajánlom. Azzal együtt szerintem ezzel a játékkal el lehet lenni egy darabig extrém unalmas környezetben is :D

 • Egy nagyon jópofa társas a Pandemic. Egy egyszerű kooperatív játék, de elég izgalmas tud lenni. Az első pár fordulót megnyerni nagy kihívást jelentett, de idővel kiismerhetővé válik. Onnantól kezdve kevésbé lesz izgalmas és megfelelő rutinnal rendelkező játékosok mellett, nagyon könnyűvé válik. Lelkes kezdőknek és a kényelmesebbeknek kitűnő játék, az igazi boardgamegeekek inkább keressenek valami komolyabbat.

 • Még soha nem írtam értékelést játékról úgy, hogy nem próbáltam ki. Most kénytelen vagyok... Általában úgy szoktam játékot vásárolni, hogy vásárlás előtt elolvasom a játékszabályokat, fórumokon véleményeket olvasok, illetve oktató videókat nézek az adott játékról. Pandemic esetében is így történt. Jó játéknak találtam, így megvettem.
  Bár ne tettem volna...
  Kicsomagolás után ami a szemem elé tárult, az valami undoríró volt. A bábuk, a kis kockák, a kis házikók, mintha egy hétig valami mocsokban álltak volna, úgy néztek ki. Undorodva fogtam meg, mert nem tudtam, hogy mihez nyúlok. Minősgégből *-os egyes! Azt már nem is említem, hogy az egyik kis ház teteje félig letörve. Készítettem képeket, az érdeklődőkkel szívesen megosztom.
  Az biztos, hogy Z-man games társasjátékot soha az életben többet nem veszek!

 • Kooperatív játékok között a top 3ban bőven benne van az én véleményem szerint!
  Könnyen,gyorsan megtanulható szabályrendszer,pörgős játékmenet jellemzi.A hangsúly a csapatmunkában van,anélkül pillanatok alatt elpusztul az emberiség.Első pár játékban szinte emberfelettinek érezhetjük a játék nehézségét,ám ez pár játék után elmúlik,a győzelem pedig egyre valószínűbbnek és biztosabbnak tűnhet majd...ám egy rosszul érkező fertőzés lap az egész eddigi játékot a feje tetejére állíthatja.

  Bátran merem ajánlani!

 • Nagyon jó játék, hatalmas élmény agyalni a lépéseken, hogy mit csináljunk következőnek. Igen nehézre is sikeredett, eddig nem sokat nyertünk, de talán épp emiatt rögtön van igény egy visszavágóra a játék ellen:). A kiegészítő szabályait elolvasva, az ki fog maradni nálunk, felesleges mértékben bonyolít a játékon. Viszont ha már ilyen jó játékról van szó, megérdemelt volna egy sokkal minőségibb kiadást, mert sajnos a kártyák minősége pocsék, hiányzó alkatrész is akadt, a faházikók sorjásak és a tábla minősége sem a legjobb (ráadásul nem ártott volna, ha egy mérettel nagyobb), a bábuk színe még véletlenül sem stimmel a szerepkártyák színével, szóval a kivitelezés nem kevés kívánni valót hagy maga után. Összességében a játékélmény 5*, de ebből a gyenge kivitelezés miatt lejön kettő, nálam sokat számít a minősége egy játéknak, más kiadóra kellett volna bízni, kerülni fogom a z-man játékokat:(.

 • Kikölcsönöztük, azonban vissza már nem vittük. Eddig kizárólag kétszemélyes játékokat játszottunk vele (kb. fél tucatnyit), nagyon bejött, és valószínűleg 3-4, sőt, 5 játékossal is jó lehet (5 játékos esetére vannak neten fellelhető háziszabályok). Gyors setup, és izgalmas játékmenet jellemzi, versenyfutás az idővel. Ha valaki könnyűnek érezné, a gyári nehézségi fokozatok megfejelhetőek pl. az alábbiakkal: 1. Epidemic kártya húzásánál az adott színű betegségkockák közül kiveszünk néhányat (nem a térképről, hanem a tartalékból - ha nem tudunk belőle felrakni, mert nincs elég, veszítettünk); 2. minden betegség ellenszerét csak az adott betegség színének megfelelő színű településen lévő kutatólaborban lehessen kifejleszteni. A játék kritikája, hogy ha olyan játékos is van, aki nagyon irányítani próbálja a többieket, ezzel a többiek játékélményét elronthatja - ránk ez szerencsére egyáltalán nem jellemző, maximális a kooperáció. A játék társasjátékokkal most ismerkedőknek is ajánlott, 5 perc alatt elmagyarázhatóak a szabályai, és bár nem teljesen nyelvfüggetlen, de ha valamivel, akkor ezzel aztán igazán lehet játszani nyelvtudás nélkül is (magyar szabálykönyv letölthető a netről).

 • Vélemény a játék tartozékairól: Jól használható, jó minőségű. Egyetlen problémánk a kék/fekete szín összekeverhetősége volt.
  Vélemény a szabálykönyvről: Rövid és tömör (és ez pozitív)! Egy-két kérdés azért maradt.

  Vélemény általában a játékról: Viszonylag gyors és egyszerű, nagyon tetszett.
  Kiknek ajánlaná: Mindenkinek.

  Ami a legjobb volt: Az átláthatósága.
  Ami a legkevésbé tetszett: A kék/fekete szín hasonlósága.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat