Dixit (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2010_gemklub_dixit2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2010_gemklub_dixit3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 3-8 játékos

A legjobb: 6 játékossal

Játékidő: 30 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Jean-Louis Roubira

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2010

Sorozat: Dixit játékok


Értékelések:

4.8

A pontok átlaga


18 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 80*122 mm Standard (170 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 80*122 mm Premium (90 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Tudod, hogy mikor, mire gondolnak a barátaid?


Ha nem, akkor most itt a lehetőség a Dixit játékkal, hogy megtudd. Az 2010-es év játéka egy felhőtlen, vidám szórakozásra invitál, szakítva a korábbi díjazottak stílusával. Alapvetően egy kommunikációs, asszociációs játék, amelyben szépen kidolgozott képekről kell gondolatokat megosztani a többiekkel, úgy hogy lehetőleg ne legyen egyértelmű, de mégis rá lehessen ismerni. Ez most így első olvasásra, gondolom nem feltétlen a legérthetőbb, ezért nézzük is, hogy pontosan miről is van szó.


Találj egy megfelelő gondolatot!


A játék legnehezebb része. A kezedben lévő hat lap közül ki kell választanod egyet és arról egy gondolatot, idézetet, dalszöveget, vagy bármit mondani. Majd ezt követően képpel lefelé betenni középre. Amint ez megvan, a többieken a sor. A kezükben lévő hat kártya közül ki kell egyet választaniuk, amire nagyjából vagy egészében illik a leírás, majd ugyanúgy képpel lefelé középre betenni. Miután mindenki kiválasztott így egy képet, fogd az összes kártyát és keverd meg őket, majd tedd ki immár arccal felfelé az asztal közepére egymás mellé őket. A többieknek most az a feladatuk, hogy kitalálják melyik volt az amelyiket te raktad be és amelyikről te beszéltél.


A pontozás


Te mint mesélő akkor kapsz pontot, szám szerint hármat, ha valaki eltalálta, hogy melyik volt a te kártyád és valaki nem. Ha mindenki eltalálta, vagy éppen senki, akkor nem kapsz pontot.


A többiek akkor kapnak pontot, mégpedig egyet, ha eltalálták a te kártyád, vagy éppen az általuk betett lapra voksolt valaki más.


Kiknek ajánljuk?


A Dixit nem véletlen lett a 2010-es év játéka. Kellő szórakozást nyújt minden korosztálynak, szabályai könnyen elmagyarázhatók. Nem kell hozzá hosszú előkészület, hamar lejátszható egy-egy játék, ráadásul még nem találkoztam két hasonló játékkal. A könnyed játékok kedvelőinek kötelező darab!


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető
Magyar nyelvű játékmenet

A Dixit játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

9492,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
13813,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Kiegészítők:

5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
5682,- Ft5981,- Ft
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 5981,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

4.8

A pontok átlaga

18 értékelés alapján
 • 15
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Tegnap próbáltam először, és felhőtlen szórakozást okozott, sok nevetéssel karöltve. Az, hogy a játékban elért eredményre van-e tudatos stratégia, még nem teljesen egyértelmű, és fennáll a veszélye, hogy sok játékkörnél ugyanazzal a játékpartnerrel ugyanazt a lapot húzva (össz 84 lap van) sablonossá válhat ugyanazzal a gondolattal jellemezve a lapot, hogy a másik rájöjjön: melyik lap lehetett a mesélőé. A kártyák ugyanakkor gyönyörűen vannak illusztrálva, és a játékban tényleg mindenki megtalálja benne az örömét, illetve motivációját a játékra.

 • Kiváló játék. Két perc alatt elmagyarázható szabályokkal, bármikor bevethető. Icebraker bulik előtt, vagy családi időtöltés kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nem véletlenül kapott egy zsák díjat az elmúlt egy évben.

  Mivel asszociációs játékról van szó, kell hozzá egy bizonyos érettség, hogy gyerekekkel is lehessen játszani, de 10-11 éves kortól ők is bele tudnak folyni.

 • A játék nagyszerű, már ismertem, amikor megrendeltem a Szellemlovas.hu-n-- a barátnőmtől hallottam, hogy van egy hely, ahol lehet játékokat kölcsönözni, így találtam rátok-- Ez hagyján! A játékot hihetetlen gyorsan megkaptam, a lány a boltban nagyon kedves volt... és mindezek után érkezik egy email tőletek, hogy minden rendben volt-e a játékkal és tetszik-e. Mert, ha nem, akkor segítetek kapcsolatba lépni a gyártóval, illetve kibontva is visszavásároljátok 70%-ért. Szuperek vagytok, minden vállalkozónak példát kellene venni az üzletpolitikátokról! Csak ajánlani foglak titeket! :)

 • Ideális bevezető-, befejező-, party játék, kortól és nemtől függetlenül. Szabályai fél perc alatt megérthetőek, egy játék 30-40 perc alatt lemehet és tényleg gondtalan kikapcsolódást kínál a fantáziadús asszociálásoknak köszönhetően. Néhány mondata, amit egyes játékosok sütöttek el lapjuk láttán baráti társaságomban már szállóigévé vált, szóval tényleg csak ajánlani tudom, senki nem bánja meg a könnyed kikapcsolódásra vágyók közül, aki ezt a játékot választja.

 • A játék szuper, de fel kell rá készülni, hogy a sok használattól meg fognak kopni a lapok. Így amikor kieget veszel hozzá, akkor rögtön lehet tudni, hogy új vagy régi lapot tett le a mesélő, ami sokat segít. Tehát a legegyszerűbb, ha az ember a játék kipróbálása után meg is veszi az összes kieget. Szerintem nagyon megéri.

 • Nagyon jó játék, mindenkinek csak ajánlani tudom, a kivitelezés gyönyörű, a szabályokat kb. 2 perc alatt meg lehet tanulni és ebben a játékban sokkal több jelenik meg magából a játékosból, mint általában egy társasnál.

 • Fantasztikus játék! Ami egészen érdekes benne, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul, mivel mindenkinek annyira máshogy jár az agya. Eddig két készletet próbáltam, és azok lapjai kifejezetten jól kiegészítik egymást, a Dixit 2 nagyon ráépül az alapkészletre. A hosszú hétvégére kölcsönöztem ki, és hiába volt a társaságnál vagy tízféle társasjáték, csak ezt forgattuk lelkesen, minden nap :)

 • Csodálatos játék. Bármilyen társaság számára ideális, az anyukánktól a kistestvérünkig mindenki rengeteg örömöt fog lelni benne. A kártyák gyönyörűek, a pontozótábla cuki. Egyetlen hibája, hogy az alapjátékban csupán 84 lap van, ami elég kevés. Minimum egy kiegészítőt érdemes beszerezni hozzá, hogy nagyobb legyen a változatosság.

 • A játék felhőtlen szórakozás. Csak ajánlani tudom. A képek nagyon szépen megrajzoltak, öröm őket nézni. :)

 • Nálunk is nagy sikert aratott a Dixit, rögtön el is indítottam a 2-es és 3-as beszerzését-még folyamatban van. A kártyák rajzolata fantasztikusan szép, az ember szívesen csodálja őket, miközben zakatol az agya, hogyan is írhatná le úgy,hogy "szinte" mindenki felismerje, de azért egy valaki mégse!:D Valóban gyorsan végigmegy a játék a 84 lappal, és körönként egyre 'nehezedik', már ha a fantáziánk használata nehézséget okoz...:D Annak ellenére,hogy a korosztály meghatározás magasabb korhoz kötött, időnként az 5,5 éves fiam is be tudott csatlakozni sikerrel!!!

 • Sokaknak ellentmondó a véleményem, de szerintem ez egy jópofa, de nagyon könnyen megunható játék.
  Egyrészt nagyon hamar "megtanulhatók" a kártyákon látható képek, nagyban könnyítve ezzel a megoldásokat, illetve óriási eltérések alalkulhatnak ki, amikor egy tapasztalt játékos új emberekkel játszik. ő már ismeri a képeket, az újak nem, tehát sokkal könnyebben jut a megoldásokhoz.

  Szép a játék, de szerintem ár-érték arányban nem jó, és a kiegészítők is drágák. :/

 • Mi kiegészítjük a pontozást azzal, hogy ha nagyon nem érti a társaság, hogy valaki milyen gondolattársítás alapján tette le (a mesélő hívó szavára) a választott lapját, akkor lehetősége van indokolni döntését, és ha elég frappáns, plusz pontot kap érte. Volt, hogy kidőlt a társaság a nevetéstől, és rögtön három pluszpontot szavazott meg a sikeres védésre. Ezekből lettek az idők során szállóigék.

 • Egészen kiváló partyjáték, különösen egy laza, kreatív társasággal kipróbálva (életem első Dixit partyjában könnyezve nevettünk egymás képzettársításán). Egyszerűségében is kiváló ötlet, hiszen az asszociációs készségeket méri össze játékos és művészi formában. A kivitelezés fantasztikus, a szabályok végtelenül egyszerűek, és akár rövid idő alatt is le lehet játszani jó néhány kört.

  Mindezen túl azért van néhány negatívuma, amivel jó tisztában lenni:
  - Pár játék után már kívülről tudja az ember a kártyákat, így már a választás előtt sejthető, hogy melyik kártya a nyertes. Ez különösen zavaró, ha összeszokott társaság játszik. (Erre megoldást nyújthat az újabb és újabb kiegészítők vásárlása, azonban itt jön be a következő negatívum:)
  - Az alapjáték nem mondható igazán drágának, még akkor sem, ha nincs igazán sok minden a dobozban, viszont a sok-sok kiegészítővel már igen csak nagy beruházás lesz a végére (és muszáj megvenni, ha nem akarja az ember a polcra tenni, mert már semmi kihívást és örömöt nem tud nyújtani az unalomig ismert pakli)
  - Rutinos játékosok óriási előnyben vannak egy, a játékkal frissen ismerkedő ellenféllel szemben.

  Összességében bármilyen játékos és kellően nyitott társaság számára kiváló szórakozás lehet, különösen, ha csak néha-néha veszik elő egy-egy játék erejéig. Ekkor viszont garantált a jókedv és az élmény.

 • A társaságunk egyik kedvence, szinte mindig előkerül, ha többen vagyunk (6-10). Sokszor sírva nevetünk az ötleteken. Persze vannak a képzettársítás mesterei (naná hogy csajok), és vagyunk mi, akik próbálunk minél jobban ráhangolódni a többiekre - több-kevesebb sikerrel.

  Mivel egy-két havonta kerül elő és megvannak a kiegészítők is, így szinte megunhatatlan.

 • Egyik legjobb asszociációs játék, ajánlom mindenkinek.

 • Nagyon szép, igényes kivitelezésű játék. Könnyen tanulható, szórakoztató, viszonylag rövid, bemelegítésnek/levezetésnek tökéletes. Ha van a társasjátékos kupacban Dixit, egészen biztos, hogy legalább egy kört játszunk vele. Hátránya, hogy egy idő után ismerőssé válnak a kártyák, illetve a kiegészítő kártyák már-már pofátlanul drágák az alapjátékhoz viszonyítva is.

 • Erről a játékról csak szuper dolgokat lehetne írni! Szerintem, aki kicsit is benne van a társasjátékok világában hallott már róla. Nálunk az egyik kedvenc lett. A társaság azon része is megszerette, akik kevésbé szeretnek társasozni. Teljesen korfüggetlen. Egyszerű, gyorsan tanulható szabályokkal.
  Javaslom, amikor megvásároljátok érdemes 1-2 kiegészítő paklit is mellé tenni, úgy még jobb lesz az élmény.

 • 7-8 fős társasággal szoktuk játszani, hamar a kedvencünkké vált. Szép a grafikája. Érdemes kiegészítőket vásárolni hozzá, hogy változatosabb legyen a játék.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.