• webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2010_gemklub_dixit2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2010_gemklub_dixit3_lrg.webp

Dixit

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 80*122 mm Standard (170 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 80*122 mm Premium (90 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Tudod, hogy mikor, mire gondolnak a barátaid?


Ha nem, akkor most itt a lehetőség a Dixit játékkal, hogy megtudd. Az 2010-es év játéka egy felhőtlen, vidám szórakozásra invitál, szakítva a korábbi díjazottak stílusával. Alapvetően egy kommunikációs, asszociációs játék, amelyben szépen kidolgozott képekről kell gondolatokat megosztani a többiekkel, úgy hogy lehetőleg ne legyen egyértelmű, de mégis rá lehessen ismerni. Ez most így első olvasásra, gondolom nem feltétlen a legérthetőbb, ezért nézzük is, hogy pontosan miről is van szó.


Találj egy megfelelő gondolatot!


A játék legnehezebb része. A kezedben lévő hat lap közül ki kell választanod egyet és arról egy gondolatot, idézetet, dalszöveget, vagy bármit mondani. Majd ezt követően képpel lefelé betenni középre. Amint ez megvan, a többieken a sor. A kezükben lévő hat kártya közül ki kell egyet választaniuk, amire nagyjából vagy egészében illik a leírás, majd ugyanúgy képpel lefelé középre betenni. Miután mindenki kiválasztott így egy képet, fogd az összes kártyát és keverd meg őket, majd tedd ki immár arccal felfelé az asztal közepére egymás mellé őket. A többieknek most az a feladatuk, hogy kitalálják melyik volt az amelyiket te raktad be és amelyikről te beszéltél.


A pontozás


Te mint mesélő akkor kapsz pontot, szám szerint hármat, ha valaki eltalálta, hogy melyik volt a te kártyád és valaki nem. Ha mindenki eltalálta, vagy éppen senki, akkor nem kapsz pontot.


A többiek akkor kapnak pontot, mégpedig egyet, ha eltalálták a te kártyád, vagy éppen az általuk betett lapra voksolt valaki más.


Kiknek ajánljuk?


A Dixit nem véletlen lett a 2010-es év játéka. Kellő szórakozást nyújt minden korosztálynak, szabályai könnyen elmagyarázhatók. Nem kell hozzá hosszú előkészület, hamar lejátszható egy-egy játék, ráadásul még nem találkoztam két hasonló játékkal. A könnyed játékok kedvelőinek kötelező darab!


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető
Magyar nyelvű játékmenet

Dixit

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Jean-Louis Roubira
Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2010
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Dixit játékok
Címkék: Humor, Kártyajáték, Történetmesélés, Spiel des Jahres nyertes, Ajándék partijátékosoknak, Party, Magyar társasjáték díj nyertesek, Klasszikus, Párhuzamos akció választás, Szavazás,
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
17 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 14
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Sokaknak ellentmondó a véleményem, de szerintem ez egy jópofa, de nagyon könnyen megunható játék.
  Egyrészt nagyon hamar "megtanulhatók" a kártyákon látható képek, nagyban könnyítve ezzel a megoldásokat, illetve óriási eltérések alalkulhatnak ki, amikor egy tapasztalt játékos új emberekkel játszik. ő már ismeri a képeket, az újak nem, tehát sokkal könnyebben jut a megoldásokhoz.

  Szép a játék, de szerintem ár-érték arányban nem jó, és a kiegészítők is drágák. :/

 • Mi kiegészítjük a pontozást azzal, hogy ha nagyon nem érti a társaság, hogy valaki milyen gondolattársítás alapján tette le (a mesélő hívó szavára) a választott lapját, akkor lehetősége van indokolni döntését, és ha elég frappáns, plusz pontot kap érte. Volt, hogy kidőlt a társaság a nevetéstől, és rögtön három pluszpontot szavazott meg a sikeres védésre. Ezekből lettek az idők során szállóigék.

 • Egészen kiváló partyjáték, különösen egy laza, kreatív társasággal kipróbálva (életem első Dixit partyjában könnyezve nevettünk egymás képzettársításán). Egyszerűségében is kiváló ötlet, hiszen az asszociációs készségeket méri össze játékos és művészi formában. A kivitelezés fantasztikus, a szabályok végtelenül egyszerűek, és akár rövid idő alatt is le lehet játszani jó néhány kört.

  Mindezen túl azért van néhány negatívuma, amivel jó tisztában lenni:
  - Pár játék után már kívülről tudja az ember a kártyákat, így már a választás előtt sejthető, hogy melyik kártya a nyertes. Ez különösen zavaró, ha összeszokott társaság játszik. (Erre megoldást nyújthat az újabb és újabb kiegészítők vásárlása, azonban itt jön be a következő negatívum:)
  - Az alapjáték nem mondható igazán drágának, még akkor sem, ha nincs igazán sok minden a dobozban, viszont a sok-sok kiegészítővel már igen csak nagy beruházás lesz a végére (és muszáj megvenni, ha nem akarja az ember a polcra tenni, mert már semmi kihívást és örömöt nem tud nyújtani az unalomig ismert pakli)
  - Rutinos játékosok óriási előnyben vannak egy, a játékkal frissen ismerkedő ellenféllel szemben.

  Összességében bármilyen játékos és kellően nyitott társaság számára kiváló szórakozás lehet, különösen, ha csak néha-néha veszik elő egy-egy játék erejéig. Ekkor viszont garantált a jókedv és az élmény.

 • A társaságunk egyik kedvence, szinte mindig előkerül, ha többen vagyunk (6-10). Sokszor sírva nevetünk az ötleteken. Persze vannak a képzettársítás mesterei (naná hogy csajok), és vagyunk mi, akik próbálunk minél jobban ráhangolódni a többiekre - több-kevesebb sikerrel.

  Mivel egy-két havonta kerül elő és megvannak a kiegészítők is, így szinte megunhatatlan.

 • Egyik legjobb asszociációs játék, ajánlom mindenkinek.

 • Nagyon szép, igényes kivitelezésű játék. Könnyen tanulható, szórakoztató, viszonylag rövid, bemelegítésnek/levezetésnek tökéletes. Ha van a társasjátékos kupacban Dixit, egészen biztos, hogy legalább egy kört játszunk vele. Hátránya, hogy egy idő után ismerőssé válnak a kártyák, illetve a kiegészítő kártyák már-már pofátlanul drágák az alapjátékhoz viszonyítva is.

 • Erről a játékról csak szuper dolgokat lehetne írni! Szerintem, aki kicsit is benne van a társasjátékok világában hallott már róla. Nálunk az egyik kedvenc lett. A társaság azon része is megszerette, akik kevésbé szeretnek társasozni. Teljesen korfüggetlen. Egyszerű, gyorsan tanulható szabályokkal.
  Javaslom, amikor megvásároljátok érdemes 1-2 kiegészítő paklit is mellé tenni, úgy még jobb lesz az élmény.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat