Combat Commander Europe (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 2 játékos

A legjobb: 2 játékossal

Játékidő: 180 perc

Ajánlott: 13 éves kortól


Adatok:

Szerző: Chad Jensen

Kiadó: GMT Games LLC

Kiadás éve: 2006

Sorozat: Combat Commander játékok


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 3570,- Ft

A Combat Commander egy olyan kártyákkal vezérelt mechanizmusú társasjáték-sorozat, ami a 2. Világháború taktikai szintű gyalogsági hadmozdulataival foglalkozik. Ebben a kiadványban ez egyik játékos veszi fel a Tengelyhatalmak (Németország) szerepét, míg a másik játékos irányítja a szövetségeseket (USA vagy Oroszország)
A játékon belül nem kevesebb, mint 12 különböző történelmi küldetést játszhatunk végig, illetve lehetőség van saját küldetések készítésére is, előre lefektetett szabályok alapján.
 
A játék léptéke
Egy jelölő 1 tisztet, egy 5 fős osztagot vagy 10 fős szakaszt jelképez. A térképen egy mező nagyjából 30 méternek felel meg, míg egy forduló hossza néhány perc.
 
A doboz tartalma
6 kétoldalas térkép (17x22’)
3 lapnyi jelölő (counter)
4 játékos-segédlet
220 játékkártya
Szabálykönyv
Küldetésfüzet
 
A játék menete
A két játékos felváltva teszi meg a fordulóját, melynek során a kezükből egy vagy több kártyát játszanak ki, hogy a térképen egységeket aktiváljanak különböző harcászati célokra.
A játékban minden időegység változó számú fordulóból áll. Minden egyes forduló rendkívül fordulatos – az aktív játékos parancsokat ad ki, mindkét játékos akciókat hajthat végre – attól függően milyen kártyák állnak a rendelkezésükre. Események, jók és rosszak egyaránt véletlenszerű időközönként történnek, hogy némi kiszámíthatatlanságot adjanak a játékosok legjobban megtervezett haditerveihez is.
A kézben lévő kártyákkal való gazdálkodás és kijátszásuk a győzelem kulcsa, hiszen egy körben limitált mennyiségű parancsot adhatunk ki. Ráadásul ugyanazok a kártyák ehelyett egészen más hatású akcióként is kijátszhatóak lennék.
A játékban ráadásul többféle parancs van (Mozgás, Tüzelés, Előrenyomulás, Megfutamítás, Pihenés illetve tüzérségi funkciók) illetve nem kevesebb mint 20 féle akció ami miatt két forduló szinte sosem lesz egyforma.
Az akciók között olyanokat találunk, mint például Beásás, Kézigránát, Füst, Rajtaütés, Robbanószerek és így tovább
 
Célok
A játékosok azáltal próbálnak nyerni, hogy a csapataikat a térképen mozgatva megpróbálják az ellenfél csapatait elpusztítani, valamint a megadott célterületekből a legtöbbet elfoglalni.
Az hogy ki mennyire volt képes nyerni azt több dolog dönti el: az adott forgatókönyvhöz tartozó specifikus céljelölők, illetve hogy hány ellenfeles egységet sikerült elpusztítani, és hány saját egységet sikerült az ellenfél oldalán kijuttatni a térképről.
 
Előnyök
A játék rendkívül részletesen modellezi a gyalogsági összecsapásokat, valamint a harci helyzet folyamatos változása miatti bizonyos fokú kiszámíthatatlanságot. Alighanem ennek köszönhető, hogy a játék nemzetközi szinten is igen népszerű
 
Hátrányok
Egyetlen hátránya a fix 2 játékos, így ha nagyobb csapattal szeretünk játszani érdemes mást választani. Sok más háborús játékkal ellentétben egyszemélyes játékra sem igazán javasolt. Ezzel szemben kétfős játéknak fantasztikus!
 
Hasznos linkek:
A kiadó honlapján megtalálod az angol szabályt.
Ugyanitt találsz választ a gyakran felvetődő kérdésekre.

A Combat Commander játékok sorozat többi tagja:

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.