The Resistance (harmadik kiadás) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2010_indieboards_theresistance_3rdedition2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2010_indieboards_theresistance_3rdedition3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 5-10 játékos

Játékidő: 30 perc

Ajánlott: 13 éves kortól


Adatok:

Szerző: Don Eskridge

Kiadó: Indie Boards & Cards

Kiadás éve: 2010

Sorozat: The Resistance játékok


Értékelések:

4.5

A pontok átlaga


4 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Ellenséges kémek vannak köztetek!


A jövő nem túl fényes. A kormány uralma mindent bekebelezett és már nem sok esély van egy jobb világra. Csupán egy maroknyi, jól képzett ellenálló képes megdönteni a hatalmat, ám még maguk közt is akadnak a kormányhoz hű árulók. Vajon sikerül az ellenállásnak sikerrel járnia, vagy a beépített ügynökök leleplezik őket?


Egy új ellenállás


The Resistance egy kártyajáték, melyben megpróbáltok sikerrel venni öt küldetést és így győzelemre vezetni az ellenállást. Csakhogy nem mindenki ezért a célért küzd. A játékosok között titkos ügynökök vannak, akik megpróbálják szabotálni a küldetéseket, így elpusztítva az ellenállást és maguknak megszerezni a győzelmet. Ebben a játékban senkiben sem bízhattok.


A második kiadás nem sokban különbözik az első verziótól, inkább csak a tartozékok minősége lett sokkal jobb és szebb. A harmadik kiadás nem tartalmazza a The Plot Thickens kiegészítőt, de tartalmazza a Hostile Intent kiegészítő Inquisitor modulját.


A kétségbeesett küzdelem


A játékosok számára ki kell osztani a szereplőkártyákat. Ez meghatározza, hogy ki lesz az ellenállás elszánt katonája, és ki a kormány embere. Nagyjából a játékosok harmada a hatalom kémje. A kártyáitokat nem mutathatjátok meg másoknak, azonban a játék elején mindenkinek be kell csuknia a szemét, kivéve a kémeknek, akik így tudják majd, hogy kikkel érdemes összedolgozniuk.


Minden körnek van egy vezetője, ami folyton változik. Az ő dolga lesz az, hogy kijelölje a küldetésre küldendő embereket. Öt küldetésből hármat kell teljesítenie az ellenállásnak a győzelemért, illetve hármat kell szabotálnia a kémeknek a kormány győzelméért. A játékosok számától függ, hogy mennyi embernek kell részt venni az adott feladatban, de az elmondható, hogy minél később járunk, annál több ember szükséges a sikerhez.


A kiválasztás után nyílt szavazás történik. A játékosok döntenek arról, hogy megfelel-e a kiválasztott csapat. Ha a játékosok többsége igennel szavaz, akkor mehet a menet! Amennyiben nem, úgy egy új vezető jelöl ki egy másik csapatot. Ez egészen addig folyik, amíg meg nem egyeznek a játékosok. A küldetésen lévő csapat tagjai elindulnak végrehajtani a feladatot, de talán nem mindenki ugyanazért küzd… Két lehetőség áll a játékos rendelkezésére. Vagy sikeresen akarja venni a küldetést, vagy el akarja bukni. A két lehetőséget két kártya jelképezi, melyek közül egyet ki kell választania. Az ellenállás tagjának érdemes minden esetben a sikert választania, ám a kém dönthet másképpen is. Járuljon hozzá a sikerhez és segítse az ellenállást, így bizalmukba férkőzve szabotáljon egy fontosabb küldetést? Vagy minél előbb rontson el mindent, ezzel a kormányt támogatva, ám a korai lebukást kockáztatva? Ez csak rajta áll.


A kiválasztott kártyákat összekeveritek és felfeditek, így senki nem tudja, hogy ki milyen lapot választott. Amennyiben minden kártya sikeres, az ellenállás kap egy pontot. Ám ha csak egyetlen kudarc kártya is kikerült az asztalra, a kormány kap egy pontot. A játék egészen addig folyik, amíg valamelyik oldal sikerrel vesz három küldetést.


A doboz tartalma


10 szereplőkártya, 3 pontozótábla a különböző játékos számhoz, 5 pontozójelző, 1 vezetőjelző, 5 csapattag-jelző, 15 tervkártya, 20 szavazójelző a játékosoknak, 10 küldetéskártya, 1 szavazatjelző és 1 körjelző a táblához.


Az ellenállás vége


Ez a játék nem egy új ötletre épít, de a régi „gyilkosos” játékot tökéletesen felfrissíti és egy remek parti játékot kapunk. A játék igen egyszerű, hamar elkezdhető és eléggé megdolgoztatja az érzékeinket. Az emberismeretre, az apró jelekre kell hagyatkoznotok és a taktikázásra. Valószínűleg a játék kezdetétől számított másfél percben már elkezdődik a mutogatás, gyanakodás, kérdezősködés és biztos, hogy elszabadul a pokol az első sikertelen küldetés után.


Szívesen ajánlom baráti társaságoknak, akik elég jól ismerik egymást ahhoz, hogy bízzanak egymásban és utána a sok átverés ellenére is képesek legyenek egy szobában megmaradni a másik mellett. Ha ez megvan, akkor tegyetek egy próbát ezzel a játékkal!


Angol nyelvű ismertető
Angol nyelvű játékmenet (második kiadás)

A The Resistance játékok sorozat többi tagja:

Értékelések

4.5

A pontok átlaga

4 értékelés alapján
 • 3
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Vélemény a játék tartozékairól: A játék egy kicsit túldizájnolt, a kártyák lehetnének sokkal egyszerűbbek, de így is elég egyértelműek.

  Vélemény a szabálykönyvről: Pár sort félreolvasva egy teljesen más játékká válik.

  Vélemény általában a játékról: Tipikus szerepjáték, a "maffiázás" vagy "gyilkosozás" továbbfejlesztése.

  Kiknek ajánlaná: Akik szeretik a fent említett játékokat, ezt is szeretni fogják.

  Ami a legjobb volt: Jó emberismeret kell hozzá.

  Ami a legkevésbé tetszett: 7-8 játékosra nincs kiballanszolva.

 • Nagyobb társaságban mindig alap ez a játék. Az első kör általában gyengébben sikerül, de utána remekül belejön mindenki a szerepébe és a szabályok is egyértelműek lesznek.
  5-7 főnél a legjobb, 8nál érdemes használni az inkvizítort.
  10 embernél azt vettük észre, hogy túl sok időt elvisz a vádaskodás.
  Összességében nagyon jó kis játék, utazásokhoz, nagyobb társaságokhoz ideális, mivel kicsi a doboz és nem kell sok idő előpakolni/elpakolni. Nálunk a kártyák is jól bírják, nem volt még szükség kártyavédőre.

 • Mostmár nem tudok úgy elképzelni egy társasos estét, hogy ezzel vagy a Werewolf valamelyik fajtájával ne játszanánk. Gyors, dedukciós partijáték, csak ajánlani tudom.

 • Nagyon jó játék, nagyon kedveljük egy bizonyos társasággal, mert nagyon jól el lehet vele lenni. Mi élveztük tízen is, de tényleg 6-7-en legjobb. A szabály könnyen érthető, a játék maga nagyon jól design-olt és látványos. Én az alaptörténetet is kedveltem, szerintem elég szellemes, és persze, kicsit talán túlgondolt, de nekem pont attól tetszik, mert az "Ellenállás" mint olyan máris behoz valamilyen tétet a történetbe, így könnyíti a beleélést, hogy nem csak a vakvilágba döntünk, hanem komoly válság lesz a végeredmény, ha rosszul cselekszünk.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.