Aranyásók 2 (Saboteur 2) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2011_piatnik_aranyasok2_exp2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2011_piatnik_aranyasok2_exp3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 2-12 játékos

Játékidő: 30 perc

Ajánlott: 8 éves kortól


Adatok:

Szerző: Frederic Moyersoen

Kiadó: Piatnik

Kiadás éve: 2011

Sorozat: Aranyásók játékok


Értékelések:

4.5

A pontok átlaga


10 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Azt hitted eddig, hogy nincs az Aranyásókon túl is élet?


De van. Végre megjelent egy kiegészítő minden idők legjobb és legsikeresebb kártyajátékához, az Aranyásókhoz! Lássuk milyen pluszt is ad hozzá az alapjátékhoz.


Lehet, hogy aranyásó vagy, de attól még nem vagyunk barátok...


Immár az aranyásók is meg vannak osztva. Van egy kék és egy zöld csapat. A kék csapat akkor nyer, ha az egyik csapattag köti össze az alagutat az arany telérrel, a zöld pedig akkor, ha az övék. És még van három egyéni karakter is:


Főnök - Ő mind a kék, mind a zöld csapattal együtt van, de az osztozkodáskor eggyel kevesebb aranyat kap csak jutalmul.


Nyerészkedő - Ő mindenképpen nyer, bárki is találja meg az aranyat. Ellenben az osztozkodáskor kettővel kevesebb aranyat kap.


Geológus - Őt nem érdekli az arany. A Geológus osztozkodáskor annyi aranyat kap, amennyi kristály megtalálható az alagútkártyákon, amik ki lettek játszva.


Csak nehogy eltévedj!


Vannak új útkártyák is. Híd. Ajtóval elzárt folyosó, amit csak az adott színű csapat aranyásói tudnak használni. Valamint lejárat létrával, ami a kezdő mezőre vezet vissza.


Új akciókártyák is vannak. El tudod cserélni a kézben tartott lapjaidat. Le tudod váltani a törpe kártyádat és így csapatot tudsz váltani menet közben. Be tudsz zárni valaki egy cellába, hogy ne kapjon aranyat, ha a nyertes csapatban van. És még sok hasonló mókás kártya.


Kiknek ajánljuk?


Nagyon régóta érett már ez a kiegészítő, mindenképpen kötelező darabnak tartom az alapjáték mellé. Sok kellemes újdonság van benne és tovább fokozza az amúgy sem alacsony újrajátszási értékét az Aranyásóknak.


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető

A Aranyásók játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

3412,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
5291,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 10-14 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.5

A pontok átlaga

10 értékelés alapján
 • 8
 • 1
 • 0
 • 0
 • 1

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Hozza az alapjáték hangulatát. Sőt! ... Tegnap volt szerencsém egy-két kört lejátszanom vele, az új karakterek alaposan felforgatják az aranyásók eddig megszokott kétpólusú világrendjét. Különösen élvezetes a szerepcsere lehetősége, amikor egyik pillanatról a másikra legádázabb ellenséged ugyanazért a célért küzd mint te, és akkor már nagyon bánod hogy két körrel ezelőtt eltörted a csákányát :). Előfordult az is, hogy a végén már senki sem játszott arra, hogy elérjük a kincset, de volt olyan is, hogy 7 körön keresztül senki nem építhette az alagutat a tiltások miatt, viszont irgalmatlanul sokat röhögtünk. :D

  Összefoglalva: Sok új karakter, sok új lehetőség, sok új cél. Jó.

 • Az alapjáték szórakoztató, könnyű játékmenete mellé a kiegészítő további izgalmakat és változatosságot hoz. Egyetlen hibája a szerepkártyák kiosztása. A szabály szerint a játékosok számától függetlenül mind a 15 kártya belekerül a húzható lehetőségek közé. Például 3 játékos esetén előfordulhat, hogy 3 szabotőr ténykedik mindenféle cél és ellenérdekelt fél nélkül, így fél óra unalmas kártya pakolgatás után azonos eredménnyel zárják a játékot. Ezen némiképp enyhít a két darab szerepcsere lehetőség, de mivel 10 akciókártya kikerül a játékból, így nem garantált, hogy valóban be lehet vetni, ha mégis, hogy valódi ellenfél kerül játékba. Ezen kívül a szabotőrnek amúgy sem érdeke a \"barátait\" lecserélni egy csúnya törpére.

  Javasoljuk a lehetséges szerepkártyák korlátozását.
  - 2 játékos: 1 kék törpe, 1 zöld törpe, 1 szabotőr
  - 3 játékos esetén kipróbált, jól működő, szórakoztató csata alakulhat ki 2 kék törpe, 2 zöld törpe, 1 szabotőr, 1 geológus használatával
  Több játékos mellett még nem teszteltük, de általános szabályként megállapítható:
  - nem jó, ha előállhat az az állapot, amikor minden játékosnak azonos céljai vannak,
  - az összetétel megállapításánál figyelembe kell venni a semleges geológust, akinek a szabotőrökkel megegyezően nem érdeke, hogy a törpék hamar elérjék a célkártyát, illetve a nyerészkedőt, akinek biztosítani kell legalább két ellentétes érdekű csoportot, akik közül érdemben választhat (például a geológust feleslegesen segítené, hiszen abból neki nem lesz aranya).
  Számításaim szerint a geológust 3, a főnököt 4, a nyerészkedőt 6, az összes kártyát 9 játékostól érdemes elérhetővé tenni.

 • Csak pozitív dolgokat tudok mondani a játékról. Akinek tetszik az alap játék, az mindenképpen szerezze be ezt a kiegészítőt is. Kifejezetten vicces volt, mikor a geológus törpe is játékban volt. 7 kristályos lap is le lett már rakva, és akkor jött a szerepcserés lap. :) Így bukta a játék végén megkapható 7 aranyat. :)
  Másik vicces eset az volt mikor volt 1 kék és 3 zöld törpe. A kék nyert, így kapott 5 aranyat, viszont a másik 3 játékos lophatott 1-1 aranyat, és így csak kettő maradt neki az ötből.
  Szabotőrnek szerintem nehezebb dolga van, mivel több kártya van, így több lapon keresztül kell szabotálnia a többieket. Viszont az is igaz, hogy a két csapatnak is szabotálnia kell egymást, ha nyerni akarnak.
  Kellemes kiegészítő, reális áron. Aranyásó rajongóknak kötelező!

 • Nagyon jó kis kiegészítő az Aranyásókhoz, sokkal változatosabb és kavarósabb lesz tőle a játék. Különösen ajánlott azoknak, akiknek tetszett már az eredeti, de kicsit egyhangúnak érezték azt.

 • Nagyon jól sikerült ez a kiegészítő. Sokkal színesebb lett így a játék. Elsőre úgy tűnk nincs jól súlyozva a játék (pl, hogy a szabotőröknek kisebb esélyük van a nyerésre, mint az aranyásóknak), ám ez TÉVEDÉS!

  Sokan nem értik az egyes szerepek célját, ezért egy kis ÚTBAIGAZÍTÁS:

  ~ Nyerészkedő célja: azt a csapatot támogatni, amelyikben a legkevesebben vannak, hiszen így kaphat a legtöbb aranyat (ha bénázik, lehet, hogy NEM kap semmit).

  ~ Geológus célja: Nyújtani a játékot abban a reményben, hogy minél több kristályt le tud rakni, illetve, hogy mások raknak le.

  Valójában a nyerészkedő és a geológus, (ha jól játszanak vele), akkor jól súlyozottá teszik a játékot és izgalmassá.

  Ajánlom mindenkinek, akinek tetszett a kiegészítő.

 • Ha megvetted az alapjátékot, ne sajnáld a pénzt a kiegészítőre, mert nagyon változatossá teszi a játékot, kedvencem a geológus és a nyerészkedő szerep.

  Eszméletlen jó! 5*

 • Ha megvetted az alapjátékot, és tetszett, nos akkor bán lenne ezt kihagyni. Sokkal többet ad mint amennyit te adsz érte. A sok új szerep és az új akció kártya (börtön) olyan helyzeteket szül melytől sokszorosára növekedik az alapjátékhoz képesti játék élmény! A hozzá adott arany tokenek elég kicsik ezért mi arany osztásnál az első pakli arany kártyáit használjuk.

 • Ezt a kiegészítőt összesen egyszer használtuk, az új szerepek teljesen értelmetlenek, a sok szerep bekeverése átláthatatlanná teszi a játékot és több olyan szerepet is sikerült kitalálni, akinek gyakorlatilag teljesen mindegy hogy mi történik az asztalnál...az alapjátékot tudom ajánlani, viszont azt hiszem, hogy ennél rosszabb kiegészítőt régen láttam bármilyen játékhoz.

 • A kiegészítővel lett még jobb ez a játék. Jobban élvezhető a több féle karakterrel, így még több kombinációt ki lehet belőle hozni. Együtt az igazi!

 • Nagyon szuper! Sokkal izgalmasabbá teszi az alapjátékot! Minél többen játsszuk, annál érdekesebb.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.