Qwirkle (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 45 perc

Ajánlott: 6 éves kortól


Adatok:

Szerző: Susan McKinley Ross

Kiadó: Compaya (Gamer Café)

Kiadás éve: 2011

Sorozat: Qwirkle játékok


Értékelések:

4.3

A pontok átlaga


6 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

2012-ben Magyar Társasjátékdíj jelölt.

A 2011-es év játéka díj nyertese ez az egyszerű, mégis gondolkodtató logikai játék. Célja, hogy különböző sorokat alkossunk az asztalon az előttünk lévő elemekből. Persze több szabályt is figyelembe kell vennünk az elemek elhelyezésekor.

Kezdődhet a játék

A játékban lévő 108 elem, avagy kő hat különböző színű és formájú lehet. Ezekből minden játékos magához vesz hatot a zsákból kihúzva. Mindenki csak a saját köveit láthatja. A játék kezdetekor lehet licitálni, hogy ki milyen hosszú kombinációt tud kitenni az asztalra, persze szabályosan. Aki a legtöbb követ tudja lerakni, az kezdi a játékot. Döntetlen esetén a fiatalabbik játékos kezd.

A soron következő játékos két akció közül választhat: kijátszik egy vagy több követ, vagy eldobhat bármennyit a kezéből. Mindkettő után ismét kihúz annyi elemet a zsákból, hogy hat legyen nála.

A kövek kijátszásának szabályai

Minden sorban csak azonos formájú vagy azonos színű elemek szerepelhetnek. Például elképzelhető egy olyan sorozat, ahol minden kő csillag alakú, de van köztük kék, piros, zöld is. Egy másik sorozatban lehet mindenféle alakú elem, de csak piros vagy csak narancsszínűek.
A sorozatok maximum hat kőből állhatnak, nem ismétlődhetnek bennük az egyes elemek.
A lehelyezett köveknek csatlakozniuk kell a már meglévőkhöz. Nem lehet az eddigi elemektől teljesen függetlenül létrehozni egy új sorozatot.
Egyszerre bármennyi kő lehelyezhető, de csak egy sorozatba. Lehetséges az asztalon lévő sor mindkét oldalát vagy közepét kiegészíteni. Sőt, a többi sorozatba is beszámítanak a lehelyezett elemek.

A kövek kicserélése

Ha a játékos nem akar, vagy nem tud követ helyezni az asztalra, el kell dobnia a nála levőkből. Bármennyit eldobhat. A kiválasztott köveket félre kell tenni, majd annyit kell húzni a zsákból, hogy ismét hat legyen a játékosnál. Ezután a kidobott elemeket vissza kell keverni a zsákban lévők közé.

A pontozás

Az érintett sorozatokért annyi pont jár, amennyi kő szerepel benne. Ez érvényes az éppen lehelyezett kőre is. Például ha egy három tagból álló sorozathoz lerak a játékos egy negyediket, az négy pontot ér. Ha a lehelyezett elem több sorozatot is érint, akkor a játékos mindegyik sorozat után kap pontot.
A legtöbbet érő sorozat a QWIRKLE! Ez a játékban elérhető leghosszabb sor, azaz hat kőből áll. Ezért ugye jár a hat szokásos pont a kövek száma után, valamint hat bónuszpont is. Még több pontot kap a játékos, ha a lehelyezett kő más sorozatokat is érint.

Az utolsó körök

A végjáték akkor kezdődik, mikor kiürült a húzózsák. Ilyenkor már nem tudnak húzni a játékosok, annyi kővel folytatják a játékot, amennyi náluk maradt. A játék akkor ér véget, mikor valamelyik játékos lerakta az utolsó kövét. Ez hat pluszpontot jelent számára.
A játékot az nyerte, akinek a legtöbb pontot sikerült összegyűjtenie.

A játék értékelése

Habár nincs sok elem a játékban és nem tűnik túl változatosnak, azért érdemes egy próbát tenni vele. Néhány gyakorlójáték után már komoly stratégiákat lehet bevetni, sokszor keresztbetéve másoknak – vagy magunkkal kibabrálva, ha a másiknál van a keresett kő. A játék igen egyszerű, de lehet agyalni a következő lépéseken, figyelve a többiek reakcióit.
A játékelemeket tartósak, a kövek vastag fából készültek. A szabálykönyv rövid és áttekinthető, minden meg van magyarázva példákkal és képekkel.
Ami hiányzik a játékból az a pontozáshoz szükséges jelzők. Sajnos a pontokat egy papíron vagy valamilyen más módon vezetnünk kell, de azt hiszem ez nem egy nagy probléma.

A játék több mint megfelelő olyan alkalmakra, mikor kicsit agyalni szeretnétek, de mégsem egy komoly, többórás, összetett stratégiai játékkal akartok vesződni. Néhány Hive vagy Ingenious parti után bátran elővehető.

Jó szórakozást!

Szabálykönyv

A Qwirkle játékok sorozat többi tagja:

Értékelések

4.3

A pontok átlaga

6 értékelés alapján
 • 4
 • 1
 • 0
 • 1
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Szép és igényes külcsín.
  A szabályok könnyen érthetőek.
  Nagyon szórakoztató játék. Logikai, érdemes előre gondolkodni, de egyáltalán nem túl bonyolult és nem nyúlik élvezhetetlenül hosszúra a játék.
  Nem lehet megunni, hisz mindig más és más az alakuló tábla.
  Bátran javaslom pároknak, mert ketten is remekül játszható, de családban is jól működhet (10 év körül gyerekek is élvezhetik már).

 • Nagyon szórakoztató játék végtelen variációs lehetőséggel. Minden játék másként alakul, lehet taktikázni, mit mikor hova rakjon le a játékos. Egyszerű szabály alapján megy a játék, 7 éves gyermek is kiválóan tud vele játszani.

 • Egyszerű és nagyszerű. Nem vetekedhet egy összetettebb játékkal, de nem is ez a célja. Bemelegítésnek nagyon jó, és a szerencsefaktor miatt, inkább partitársasnak mondanám, amiben van stratégiai elem is. Persze az érem másik oldala, hogy így bárki nyerhet és nem az aki legjobban elsajátítja a stratégiát és emiatt gyerekkel játszva is nagyon élvezetes.

  Azért nem adok 5 csillagot, mert sok játék után (2-től 5-főig próbálva) az újrajátszhatósága nem volt annyira magas, illetve volt aki megunta. Ez persze személyfüggő.

  Aki tud angolul az olvassa el az eredeti szabálykönyvet, mert a magyarban sajnos vannak apróbb hibák, ami miatt esetleg valakinek nem lehet egyértelmű minden szabály.Amúgy 5 perc alatt megérti bárki.

 • Egyszerűen nem értem, hogy ez a játék, hogy nyerhetett bármilyen díjat is. Gyakorlatilag egy dominó játék, amin nem számok vannak, hanem színes ábrák. Egyet játszottam vele - a szabályai tényleg mindenki számára két perc alatt megérthetőek - (vagy ugyanolyan színű cuccokat vagy ugyanolyan formájú ábrákat kell egy sorba rakni - ennyi a szabály!) de még a játszma végéig sem értünk és már nagyon untam. Csak azoknak ajánlom, akik nem akarnak bonyolultabb játékokkal megtanulni játszani, vagy annyira kicsi gyerek van a családban, aki ezt még élvezi. Egyébként ennyi pénzért már lehet kapni másik, normális társasokat is...

 • Szerintem remek játék gyerekeknek felnőtteknek egyaránt.
  Ajánlom mindenkinek.Jó minőségű,tartós és igényes játék.
  Megéri az árát.

 • Ez a játék nagyszerűen megfelel azokra az alkalmakra, amikor ketten (de akár 3-4-en is) szeretnénk játszani valamit, de nincs kedvünk kalandozós játszadozásba bonyolódni. Kisebbekkel is játszható, de nagy taktikázások is előkerülhetnek. Mi rendszeresen elővesszük.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.