Catan telepesei - Tengeri utazó kiegészítő (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges

Alapjáték(ok) ehhez a kiegészítőhöz:

Catan telepesei

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 3-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 120 perc


Adatok:

Szerző: Klaus Teuber

Kiadó: Piatnik

Kiadás éve: 2011

Sorozat: Catan telepesei játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Magyar nyelvű, műanyagfigurás kiegészítő, 3-4 főre a Catan telepesei alapjátékhoz. Kombinálható mind az első, mind a második magyar kiadással.

Catan szigete csak a kezdet. A tenger sok felfedezni valót tartogat még a merész kapitányoknak. Légy te is részese a környező szigetekre indított expedícióknak és írd meg te Catan lakóinak történetét! Vár a tenger, vár a kaland!


Új kikötők felé

A Tengeri utazó kiegészítő egy új világot tár fel a játékosok előtt. Többé nem vagytok egy szigetre korlátozva. Hajóra szállhattok és meghódíthatjátok a Catan mellett fekvő szigetvilágot. Ehhez csupán néhány egyszerű szabályt kell megismernetek és neki is vághattok a kilenc új jelenet valamelyikének.

Mit kell még tanulnom ahhoz, hogy tengerész legyek?

Szerencsére nem kell sok új szabályt megjegyeznetek. Az újdonságok igen egyszerűen alkalmazhatók és a használatuk nem okoz semmilyen problémát.
Új elemként megjelennek a hajók. Ezek az utakhoz hasonlóak, csak éppen nem a szárazföldön, hanem a tengeren használatosak. Építésükhöz egy gyapjú és egy fa szükséges. A hajót két tengermező, vagy egy tenger és egy szárazföldi mező határára kell tenni.
Az utakkal ellentétben a hajóút végén lévő utolsó hajót át lehet helyezni. Fordulónként egy ilyen akcióra van lehetősége minden játékosnak. Fontos, hogy csak akkor lehetséges ez, ha a hajóút nyitott, azaz nem köt össze két települést.
„A leghosszabb kereskedelmi út” meghatározásához a hajókat is beleszámoljuk az útba. Ezen kívül az „Útépítés” bónuszkártyájával akár hajót is építhettek.
Új jelzőként itt vannak a „Catan korongok”. Ezek a kiválasztott jelenettől függően más-más szerepet fognak betölteni. Fontos helyeket jelölnek, pluszpontokat érnek vagy éppen az eredmény kiszámolásánál segítenek.
Ahogy a szárazföldön a rablótól, úgy a tengeren a kalóztól kell rettegnetek. A kalóz hasonlóképpen működik, mint a rabló, csakhogy a tengeri mezőkön mozog. Hetes dobásakor vagy lovag kijátszásakor a játékos léphet vele valamelyik tengeri mező közepére. Ha a mező határán hajó áll, egy kártyát elvehet a tulajdonosától a kalózt irányító játékos.
Az aranyfolyó egy új terület. A nyersanyaga az arany, ami csak csereeszköz. Aki részesül az aranyfolyó jutalmából, az elvehet egy bármilyen nyersanyagot a készletből. Természetesen, ha várossal van jelen az aranyfolyónál a játékos, két nyersanyagot kap.

Tengeri kalandozások

A szabálykönyv kilenc új játékmóddal, azaz jelenettel szolgál. Ezek mind-mind Catan történetének jelentős eseményei, felfedezései. Lejátszhatjátok az első hajók elindulását az új kikötők felé, meghódíthattok egy sivatagos szigetet új erőforrások reményében, felkutathatjátok az elfeledett törzset vagy éppen megtalálhatjátok a kalózok szigetét.
A jelenetekhez egyedi játékteret kell összeállítanotok, a legtöbbhez kiegészítő szabályok is járnak, valamint a végső cél is mindig más. Mind három-, mind négyfős játékhoz találtok megfelelő jelenetet.

A doboz tartalma

Hat keret a játéktér összeállításához, 30 hatszögletű tájmező (19 tenger, 2 dombság, 2 hegység, 1 szántóföld, 1 erdő, 1 legelő, 2 aranyfolyó, 2 sivatag), 10 kikötőlapka, 10 számzseton, 57 Catan zseton, 60 műanyag hajó négy színben és egy szürke kalóz.

Értékelés

A Tengeri utazó kevés újítása is sokkal változatosabbá teszi az alapjátékot. A kalózkodás, az aranybányászat, a számos egyedi játékmód, valamint a tenger bevezetése jól működik, sokat hozzátesz Catan világához, és mindezt úgy, hogy pár perc alatt minden megtanulható és játszható.
Csak ajánlani tudom minden Catan-játékosnak!

Magyar nyelvű szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!

Hogyan játszhatjuk ketten?

Egyik lehetőség, hogy az alapjáték mellé beszerzed a 3. kiegészítőt,  Kereskedők és barbárokat, ezzel már ketten is játszhatjátok.

Ha kompletten szeretnél 2 fő részére egy teljes Catan játékot, amihez nem kellenek kiegészítők, akkor ajánljuk neked a Catan telepesei kártyajátékot 2 játékos részére.

A kártyajátéknak van egy másik, felújított, angol kiadása - The Rivals for Catan - mely a magyar változathoz képest könnyebben tanulható, kiegyensúlyozottabb lett és kiegészítők is kaphatóak hozzá. Részleteket itt találod.

A Catan telepesei játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

10416,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Kiegészítők:

9990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
9990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
7378,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
7556,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
12600,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 2023. 2. negyedév
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • Kiváló játék. Nagyon jó rendszerrel. Lehet kooperálni és gonoszkodni is ha valakinek az tetszik. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

  • Nagyon jó kiegészítő, csak ajánlani tudom!


    Véleményem szerint aki a Catan alapjátékot megvette, mindenképp szerezze be ezt is!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!