Catan telepesei - Tengeri utazó kiegészítő

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges

Alapjáték(ok) ehhez a kiegészítőhöz:

Catan telepesei
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Értékelés

Magyar nyelvű, műanyagfigurás kiegészítő, 3-4 főre a Catan telepesei alapjátékhoz. Kombinálható mind az első, mind a második magyar kiadással.

Catan szigete csak a kezdet. A tenger sok felfedezni valót tartogat még a merész kapitányoknak. Légy te is részese a környező szigetekre indított expedícióknak és írd meg te Catan lakóinak történetét! Vár a tenger, vár a kaland!


Új kikötők felé

A Tengeri utazó kiegészítő egy új világot tár fel a játékosok előtt. Többé nem vagytok egy szigetre korlátozva. Hajóra szállhattok és meghódíthatjátok a Catan mellett fekvő szigetvilágot. Ehhez csupán néhány egyszerű szabályt kell megismernetek és neki is vághattok a kilenc új jelenet valamelyikének.

Mit kell még tanulnom ahhoz, hogy tengerész legyek?

Szerencsére nem kell sok új szabályt megjegyeznetek. Az újdonságok igen egyszerűen alkalmazhatók és a használatuk nem okoz semmilyen problémát.
Új elemként megjelennek a hajók. Ezek az utakhoz hasonlóak, csak éppen nem a szárazföldön, hanem a tengeren használatosak. Építésükhöz egy gyapjú és egy fa szükséges. A hajót két tengermező, vagy egy tenger és egy szárazföldi mező határára kell tenni.
Az utakkal ellentétben a hajóút végén lévő utolsó hajót át lehet helyezni. Fordulónként egy ilyen akcióra van lehetősége minden játékosnak. Fontos, hogy csak akkor lehetséges ez, ha a hajóút nyitott, azaz nem köt össze két települést.
„A leghosszabb kereskedelmi út” meghatározásához a hajókat is beleszámoljuk az útba. Ezen kívül az „Útépítés” bónuszkártyájával akár hajót is építhettek.
Új jelzőként itt vannak a „Catan korongok”. Ezek a kiválasztott jelenettől függően más-más szerepet fognak betölteni. Fontos helyeket jelölnek, pluszpontokat érnek vagy éppen az eredmény kiszámolásánál segítenek.
Ahogy a szárazföldön a rablótól, úgy a tengeren a kalóztól kell rettegnetek. A kalóz hasonlóképpen működik, mint a rabló, csakhogy a tengeri mezőkön mozog. Hetes dobásakor vagy lovag kijátszásakor a játékos léphet vele valamelyik tengeri mező közepére. Ha a mező határán hajó áll, egy kártyát elvehet a tulajdonosától a kalózt irányító játékos.
Az aranyfolyó egy új terület. A nyersanyaga az arany, ami csak csereeszköz. Aki részesül az aranyfolyó jutalmából, az elvehet egy bármilyen nyersanyagot a készletből. Természetesen, ha várossal van jelen az aranyfolyónál a játékos, két nyersanyagot kap.

Tengeri kalandozások

A szabálykönyv kilenc új játékmóddal, azaz jelenettel szolgál. Ezek mind-mind Catan történetének jelentős eseményei, felfedezései. Lejátszhatjátok az első hajók elindulását az új kikötők felé, meghódíthattok egy sivatagos szigetet új erőforrások reményében, felkutathatjátok az elfeledett törzset vagy éppen megtalálhatjátok a kalózok szigetét.
A jelenetekhez egyedi játékteret kell összeállítanotok, a legtöbbhez kiegészítő szabályok is járnak, valamint a végső cél is mindig más. Mind három-, mind négyfős játékhoz találtok megfelelő jelenetet.

A doboz tartalma

Hat keret a játéktér összeállításához, 30 hatszögletű tájmező (19 tenger, 2 dombság, 2 hegység, 1 szántóföld, 1 erdő, 1 legelő, 2 aranyfolyó, 2 sivatag), 10 kikötőlapka, 10 számzseton, 57 Catan zseton, 60 műanyag hajó négy színben és egy szürke kalóz.

Értékelés

A Tengeri utazó kevés újítása is sokkal változatosabbá teszi az alapjátékot. A kalózkodás, az aranybányászat, a számos egyedi játékmód, valamint a tenger bevezetése jól működik, sokat hozzátesz Catan világához, és mindezt úgy, hogy pár perc alatt minden megtanulható és játszható.
Csak ajánlani tudom minden Catan-játékosnak!

Magyar nyelvű szabálykönyv megtekintéséhez kattints ide!

Hogyan játszhatjuk ketten?

Egyik lehetőség, hogy az alapjáték mellé beszerzed a 3. kiegészítőt,  Kereskedők és barbárokat, ezzel már ketten is játszhatjátok.

Ha kompletten szeretnél 2 fő részére egy teljes Catan játékot, amihez nem kellenek kiegészítők, akkor ajánljuk neked a Catan telepesei kártyajátékot 2 játékos részére.

A kártyajátéknak van egy másik, felújított, angol kiadása - The Rivals for Catan - mely a magyar változathoz képest könnyebben tanulható, kiegyensúlyozottabb lett és kiegészítők is kaphatóak hozzá. Részleteket itt találod.

Catan telepesei - Tengeri utazó kiegészítő

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Klaus Teuber
Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2011
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Catan telepesei játékok
9690,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
9990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7265,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7265,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
12600,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Kiváló játék. Nagyon jó rendszerrel. Lehet kooperálni és gonoszkodni is ha valakinek az tetszik. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

 • Nagyon jó kiegészítő, csak ajánlani tudom!


  Véleményem szerint aki a Catan alapjátékot megvette, mindenképp szerezze be ezt is!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat