Flash Point: Fire Rescue (második kiadás) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2011_ibg_flashpoint_firerescue2_lrg.webp
  • webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2011_ibg_flashpoint_firerescue3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 1-6 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 45 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerző: Kevin Lanzing

Kiadó: Indie Boards & Cards

Kiadás éve: 2011

Sorozat: Flash Point: Fire Rescue játékok


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Megjött a riasztás!


Tűz ütött ki egy családi házban. Csupán pillanatok telnek el, amíg beöltözöl és felkapod a felszerelésed. Egy perc múlva már szirénázva száguldotok a helyszínre. Be kell rontanotok az épületbe és ki kell mentenetek mindenkit mielőtt a tűz teljesen ellepné a házat. Képesek vagytok csapatként megbirkózni a lángokkal és kimenekíteni az embereket?


Tűzoltóság? Segítsenek!


A Flash Point: Fire Rescue egy kooperatív játék. A játékosok tűzoltók szerepét öltik magukra, akiket épp’ egy tűzesethez riasztottak. Be kell jutni a házba, harcba kell szállni a tűzzel és ki kell hozni minél több embert. A játék kulcsa a jó csapatmunka, ami nélkül esélyetek sincs túlélni az akciót. Nah de lássuk, miből is áll a játék!


Harc a tűzzel


A tábla felállításához először el kell dönteni, hogy a tábla melyik oldalával szeretnétek játszani. Két különböző épület van a dobozban. Erre kell felhelyezni az ajtókat, tüzeket és POI (Point of Interest) jelzőket. A jelzők helye vagy előre meghatározott, vagy pedig ki kell dobni, hova is kerülnek fel. A POI jelzők között vannak téves riasztások és valódi sérültek – de hogy melyik szerepel a jelzőn, csak akkor derül ki, ha valaki a tűzoltójával megvizsgálja. Végül mindenki választ magának egy színt és elveszi a hozzá tartozó bábut és kártyát. A figurákat fel kell helyezni az épület melletti füves területre, majd kezdődhet is a játék.


Egy játékos köre a következő szakaszokból áll: akciópontok elköltése, a tűz terjedése és a POI jelzők felhelyezése. Minden játékos négy akcióponttal gazdálkodhat. Ezeket a pontokat kell elkölteni a mozgásra, tűzoltásra, ajtó nyitására/zárására, falak bontására. A könnyebb feladatok kevesebb pontot igényelnek (tiszta terepen mozgás vagy füst eloszlatása egy pont), míg a komolyabb műveletek többet (tűzben mozgás vagy sérült cipelése két pont). Maximum négy akciópontot el lehet tárolni későbbi körökre.


A tűz terjedésére dobni kell egyet. A kidobott mezőre felkerül egy füstjelző. Amennyiben már van a területen füstjelző vagy pedig közvetlenül a terület mellett már van tűz, nem füstjelzőt kell felhelyezni, hanem tüzet. Legrosszabb esetben olyan mezőt sikerül kidobni, ami már ég – ilyenkor bekövetkezik a robbanás! A robbanás minden irányba terjed, akár falakat is kidönthet, kiütheti a tűzoltókat, elvághatja az utat az áldozatokhoz. Egy-két rossz helyen bekövetkező robbanás és az egész ház pillanatok alatt leég!


Minden esetben három POI jelzőnek kell a házban lennie. Ha valamilyen oknál fogva nincs, véletlenszerűen fel kell helyezni annyit, hogy három legyen. Ezután a játékos köre véget ért és a következő tűzoltón a sor.


A játékot akkor nyeritek meg, ha legalább hét túlélőt sikerül kihozni az épületből. Ha négynél többen égnek benn a házban, sajnos a tűzoltók nem voltak elég jók, így elveszítették a játékot. A játék azonnal véget ér, ha az épület a sok sérülés következtében összedől. Ilyenkor minden megmaradt POI az elveszettek közé kerül, majd ellenőrizni kell, hogy hányan ragadtak benn. Még ilyenkor is van esély a győzelemre.

Pokoli forróság


Az alapszabályok megismerése után a tapasztaltabb játékosok bevethetik a bővített szabályokat. Ezek sokkal nehezebbé, de érdekesebbé teszik a játékot.


A tábla felállítása máshogy működik. A nehézségi szinttől függően három vagy négy kisebb robbanás történik véletlenszerűen elszórva az épületben. Ezt tovább fokozza a veszélyes anyagok jelenléte, amelyek még inkább növelik a robbanás hatósugarát. A forrópontok és a túlhevített környezet is csak a tűz javát szolgálják.


A tűzoltók mindegyike választ magának egy speciális karaktert. Az orvos nehezen oltja a tüzet, de meggyógyíthatja az áldozatokat, akiket így nem kell cipelni. A kapitány a négy akciópontján felül még kettőt elkölthet más játékosok irányítására. A vezető jobban és gyorsabban tudja kezelni a vízágyút. Összesen nyolc különböző karakter van.


Megjelennek a járművek is. A tűzoltókocsival az oltást lehet nagyban segíteni, a mentőautó pedig a sérültek ellátásához kell.


Igen nehéz játékká válhat a Flash Point, ha a tapasztalt játékot játsszátok hősies nehézséggel.


A doboz tartalma


Egy kétoldalas játéktábla, hat tűzoltóbábu, 33 fenyegetésjelző (egyik oldalon tűz, másikon füst), 18 POI jelző (12 áldozat és 6 téves riasztás), 24 sérülésjelző, forrópont, 21 akciójelző, nyolc ajtójelző, 24 három gyógyítás, hat veszélyes anyag, két jármű, hat játékos kártya, nyolc specialista kártya és két dobókocka.


Értékelés


A Flash Point: Fire Rescue témája egészen egyedi. Nem sok játékban lehet egy bátor tűzoltócsapat tagja az ember, és ha ez az élmény jó szabályokkal is párosul, kész a siker!


A szabályok egy-két olvasás után teljesen érthetőek és a játék is gyorsan megy. Családi játéknak és igazi hardcore darabnak is jó a nehezítések bevezetésével.


Mind gyerekes családoknak, mind baráti társaságoknak ajánlani tudom ezt a játékot. Ha kihívásokkal teli kooperatív játékot kerestek, nem fogtok csalódni!


Magyar nyelvű játékszabályAngol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű ismertető

A Flash Point: Fire Rescue játékok sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

5897,- Ft
Előrendelhető
Várható, de nem tudjuk mikor
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.