• webrend/images/termek_large/tarsas_takenoko2_lrg.jpg
  • webrend/images/termek_large/tarsas_takenoko3_lrg.jpg

Takenoko (angol)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 44*68 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 44*68 mm Prémium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Értékelés

Egy zabálnivalóan cuki kombináció: éhes panda menni bambuszkert!


A Takenoko egy komoly újrajátszási lehetőséget képviselő társasjáték. A játék célja, hogy a játékosok a különböző (kert, kertész, panda) célkártyák feladatait megoldva minél több pontot gyűjtsenek. A játéknak akkor van vége, ha az egyik játékos sikeresen végrehajt adott számú célkártyát.


A játékosok a körüket – az első kör kivételével – azzal kezdik, hogy dobnak az időjárás kockával, különböző bonuszokért; a játékos kaphat plusz egy akciót a körében, növeszthet egy bambuszt egy öntözött mezőn, elvégezhet két egyforma akciót, mozgathatja a pandát, és ehet vele bambuszt, választhat egy fejlesztést (forrás, trágya, kerítés) amit bármikor kijátszhat, vagy ha ügyesen dob, választhat az előbbiek közül.


Miután az időjárás viszontagságai elvonultak, a játékosok két, különböző akciót hajthatnak végre:


  • Felhúzhatnak három, hatoldalú mezőt a pakli tetejéről, és egyet a szabályoknak megfelelően elhelyezhetnek, csatlakoztatva az a kezdő tó mezőhöz, vagy az ahhoz csatlakoztatott, korábban lerakott mezőkhöz. Amennyiben a mező öntözött, egyből nő rajta a színének megfelelő bambusz.
  • Vásárolhatnak egy öntözőcsatornát, amelyet felhasználhatnak egyből, vagy később, hogy olyan mezőket tegyenek öntözötté, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a kezdő tó mezőhöz, vagy nincs rajtuk forrás. Az öntözőcsatorna elhelyezése nem minősül akciónak.
  • Húzhatnak egy új célkártyát; a kert kártyák akkor teljesülnek, ha az ábrán lévő, megfelelő színű öntözött mezőket rakja le a játékos. A kertészkártyák akkor, ha a megfelelő színű mezőn, vagy mezőkön a megadott magasságú bambusz nő. A panda kártyák pedig akkor, ha a panda a megfelelő színű bambuszokat ette meg.
  • A játékosok akcióként mozgathatják a kertészt is, egyenes vonalban, bármennyi mező távolságban, de csak a mezőkön keresztül, vagy azok élein, Két mező közti üres területen nem mozoghat a kertész. Azon a mezőn ahol megáll, és minden azonos színű, öntözött szomszédos mezőn növeszt egy bambuszt. A bambuszok maximum magassága 4 egység.

A pandát is lehet akcióként mozgatni, ugyanazon szabályok szerint, mint a kertészt. Ahol megáll, ott megeszik egy egységnyi bambuszt, amit a játékosok megtartanak, mert azokkal tudják majd teljesíteni a panda célkártyákat. A célkártyák teljesítése nem számít akciónak; mihelyst teljesülnek a rajta lévő feltételek, a játékos képpel felfelé maga elé teszi azokat.

Amikor az egyik játékos adott számú célkártyát teljesít, megkapja a császár kártyáját, ami kettő pontot ér, majd elkezdődik az utolsó kör. Az összes többi játékos is lejátszik még egy kört, amelyben még lehetséges további célkártyákat teljesíteni. Ezután minden játékos összeadja a teljesített célkártyákon lévő pontokat (a kézben lévők nem számítanak), és aki a legtöbb pontot gyűjtötte, az nyeri a játékot.


Mivel a játéknak nincs táblája, hanem a játékosok építik a mezőkből fel a kertet, ezért minden egyes játék új kihívást jelent, új stratégiákkal és lehetőségekkel. A játékosok megpróbálhatnak sok pontot érő célkártyákat teljesíteni, vagy gyorsan elérni a kellő számú célkártyát, így szerezve előnyt.Magyar nyelvű játékszabályMagyar nyelvű ismertető
Angol nyelvű ismertető

Takenoko (angol)

Szabály a dobozban:Angol, Német
Szerző: Antoine Bauza
Kiadó: Matagot
Kiadás éve: 2011
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Takenoko játékok
Címkék: Állatos, Családi, Lapka lepakolás, Akciópont szétosztás, Hálózat építés, Szett gyűjtés, Távol-Kelet, Természet,
13879,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
7265,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5519,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat