Catan telepesei (második kiadás) - Kereskedők és Barbárok kiegészítő (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges

Alapjáték(ok) ehhez a kiegészítőhöz:

Catan telepesei

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 10+ éves kortól


Adatok:

Szerző: Klaus Teuber

Kiadó: Piatnik

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Catan telepesei játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány
Magyar, műanyagfigurás kiegészítő a 2. kiadású Catanhoz, 2-4 főre. Kombinálható az első és a második kiadású magyar alapjátékkal is.

Catan szigetén az élet sosem unalmas. Hogy is lehetne, ha egyik kaland követi a másikat? A partmenti városokat újból megtámadták a barbárok, melyek mindent kifosztanak, ami útjukba esik. Merre vannak a bátor lovagok, akik harcba szállnának a vad seregekkel? Eközben a sziget nyugati részén reggeltől estig folyik az építkezés. A szigeti tanácsnak új palotára van szüksége, és te leszel az, aki a márványt, üveget, homokot és a szükséges szerszámokat szállítani fogod. 

Próbálj szerencsét bátran!


A Kereskedők és Barbárok a Catan telepesei társasjáték harmadik kiegészítője. A többi kiegészítőtől független, de kombinálható velük. Öt nagy hadjáratot és az alapjáték számos új variációját tartalmazza, többek közt egy 2 játékosnak szánt változatot.


Nézzük is sorba az újdonságokat!


I. variáció – Barátságos rabló

Ez a szabálymódosítás a játék kezdetén segít minket, ugyanis a rablót nem helyezhetjük olyan tájkartonra, amelyik olyan játékos településével határos, akinek kevesebb, mint 3 győzelmi pontja van. Így elkerülhetjük a játék eleji bosszankodásokat, családi körben mindenképp ajánlatos használni!


II. variáció – Események Catanon

Ezzel a variánssal a szerencse szerepét tudjuk csökkenteni, hiszen a kockadobást kártyákkal fogjuk helyettesíteni. Kockadobás helyett húzunk egy kártyát. A kártyákon látható számok meghatározzák melyik tájegység fog termelni az adott körben. 

Összesen 11 esemény is található a kártyákon, melyek izgalmasabbá teszik a játékot. Előfordul majd járvány, földrengés, lovagi torna, szomszédi segítség vagy konfliktus. Melyekkel a kártyaváltozatot ismerő játékosok már találkozhattak.

III. variáció – A kikötőmester

Ez egy harmadik győzelmi pont kártya +2 pontért, amit hasonlóan a legnagyobb lovagi hatalomhoz, az a játékos kap, akinek elsőként lesz 3 kikötő pontja. A kikötő pontokat a kikötőbe épített települések és városok után kapjuk.

IV. variáció – Catan két személyre

Ezzel a változattal végre kettesben is játszhatunk. Az alapítási szakaszban felkerül 1-1 semleges település is, út nélkül – ezeket majd a lépéseink során szintén fejlesztenünk kell. Lépéseink során kereskedő zsetonokat fogunk használni különböző akciókhoz, mint pl. kényszerkereskedelem, rabló áthelyezés. A zsetonokat bizonyos építési akciókkal szerezhetjük meg. Ezekkel a változtatásokkal végre kettesben is játszhatóvá válik a Catan.

I. hadjárat – Catan halászai

A térképre halászhelyek kerülnek fel, ahol halakat szerezhetünk. A kifogott halakkal bónusz akciókat hajthatunk végre vagy vásárolhatunk pl. nyersanyag lopás, ingyen út, ingyen fejlesztés stb.

II. hadjárat – Catan folyói

A térképre két folyó kerül fel, melyek igen értékessé teszik azt a környéket. Ugyanis, aki utat vagy települést épít a folyó mellé aranyat kap érte. Az arany pedig jó kereskedelmi eszköz és győzelmi pont is egyben, ezért érdemes minél többel rendelkeznünk belőle. A leggazdagabb telepes +1 a legszegényebb telepesek pedig -2 ponttal rendelkeznek. A folyókon átkelni csak hidakon lehet, melyeket meghatározott helyekre építhetünk fel, de a leghosszabb kereskedelmi útba beleszámítanak.

III. hadjárat – A karavánutak

A sivatag helyére egy oázis kerül, melyben nomádok telepednek le, s tevekaraván utakat indítanak a sziget három irányába. Minden település és város, ami a karaván útvonalán épül +1 pontot ér, s az itt épített út duplán számít. Hogy a karaván út merre haladjon a játékosok szavazással döntik el.

IV. hadjárat – A barbárok támadása

Ebben a küldetésben a barbárokkal kell felvennünk a harcot. Jönnek, fosztogatnak, rombolnak. Legyőzésükhöz lovagokra lesz szükségünk, akiket fejlesztés kártyák vásárlásával, majd kijátszásával toborozhatunk. A játékosok akár közösen is legyőzhetik a barbárokat, s a zsákmány (foglyok ejtése) a teljesítménnyel arányosan oszlik majd el közöttük. A veszteséget, hogy hány lovag és melyek estek el, a színes kockával dobjuk ki.

V. hadjárat – Kereskedők és barbárok

Ez a modul kellemesen komplikálja a játékot. Kell benne fejleszteni, kereskedni, harcolni. A térképre 3 új helyszín kerül fel, melyek között nyersanyagokat és árukat fogunk szállítani. A kereskedelemhez saját szekeret használunk, melyet minél magasabb szintre fejlesztünk, annál hatékonyabban tudunk vele szállítani. Ez több pénzt, könnyebb és gyorsabb utat jelent majd. Az utakat ugyanis barbárok állják el, melyeket vagy kikerülünk, vagy elűzünk. Jutalmunk természetesen arany lesz.

Összegzés


A kereskedők és barbárok kellemesen összetettre sikerült kiegészítő, mellyel igen jól megbonyolíthatjuk alapjátékunkat, kombinálva akár a többi kiegészítővel is. A két játékos mód külön plusz pont! Ajánljuk mindenkinek, aki szereti az alapjátékot, de nem tartotta kellően változatosnak.


További kiegészítők:


Ha még több változatosságra vágysz, akkor variálhatod a játékot a különböző kiegészítőkkel.A Catan telepesei játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

11982,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Kiegészítők:

11424,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
11428,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
8474,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
7556,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • A Catan 3. kiegészítője igazán érdekes dolgokat tartalmaz, mivel nem egy téma köré csoportosított játékelemek találhatók a dobozban mint a másik két kiegészítés esetében, hanem inkább sok kis módosítást, ahogy Teuber írja variációt tartalmaz a játék.

  Sajnos a három kiegészítő együtt való használata szerintem igen nehezen elképzelhető, de van valami ami kárpótol ezért az pedig a kétszemélyes játék, mivel eddig sokszor voltunk abban a helyzetben, hogy csak ketten voltunk és szerettünk volna Catan-t játszani azonban hiányzott még egy ellenfél, szerencsére most már ez is megoldható.

  A játék kivitelezése szerintem az eddigi összes kiegészítő közül a legszebb, vannak tevék a karavánokhoz és pénzérmék amik tényleg úgy néznek ki mint a középkorban vert aranyérmék!

  Két személyre tényleg érdemes megvenni, de akiknél nem gond a 3 személy összehívása szerintem inkább a Lovagok és Városokat válassza.

 • Nem rég szereztük be ezt a kiegészítőt. Ugyebár sok kisebb kiegészítés van benne. Van amelyik tényleg csak 1 szabálymódosítás, de van amelyik teljesen új szintre emeli az alapjátékot. Nekünk a Halászok, a Kikötőmester, a Kereskedők és barbárok nagyon megtetszett, de a Folyó, az Események és a Karavánutak is jó! És még a végére se értünk mindegyik kipróbálásának!
  A két személyes megoldás alapötlete nem annyira jött be nálunk, de szerencsére más kiegészítő, pl. a halászos is 2 személyessé teszi azt, ami viszont rendkívül jó!
  Az egyetlen negatívum, amit kiemelnék, hogy elvileg mindegyik kiegészítés kombinálható, mégsem sikerült ezt kivitelezni igazán. Hiszen ha van az alapjáték sivatagjának helyére a Folyóból 2 mocsár, a Halászból egy tó, a Karavánutakból egy "oázis", ezeket nem lehet összerakni sajnos. De szerencsére külön külön nagyon élvezetesek, és így változatosabban is lehet játszani az alapot! Én mindenképp ajánlom! :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat