Seasons (Évszakok) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2012_libellud_seasons2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2012_libellud_seasons3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 2-4 játékos

A legjobb: 2 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerző: Régis Ronnessée

Kiadó: Libellud

Kiadás éve: 2012

Sorozat: Seasons játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


1 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Varázslók vagytok! Mérjétek össze tudásotokat, ahogy az évszakok váltakoznak 3 esztendőn át és válj Te a főmágussá!


Tavasz, nyár, ősz és tél. Az évszakok hallatán legtöbbünknek ez jut eszébe, ám miután kipróbáltuk a Seasons című játékot, a lista kibővül a varázsló, verseny, presztízs, kristály szavakkal is. Ebben a játékban 2-4 varázsló méri össze erejét egy három teljes éven át tartó megmérettetés folyamán, melynek tétje nem más, mint a főmágus cím megszerzése!


Húzz, dobj, válassz!


A játék ügyesen ötvöz többféle mechanikát: kártyákat kell választanunk és kijátszanunk, hogy erősebbé váljunk, kockákkal kell dobnunk, hogy extra cselekvésekhez jussunk, erőforrásainkat kell ügyesen menedzselnünk és mindezek mellett a négy évszakra is figyelnünk kell, hiszen mindegyik más-más lehetőségeket biztosít számunkra.


36 évszak


Két szakaszra oszlik a játék, az első fázisban a kezdő kártyáinkat válasszuk ki. A játékba kerülő lapok minden játékosnál megfordulnak, így ügyesen kell választanunk közülük, ráadásul a megkapott lapjainkat három részre kell osztanunk, hogy minden évre jusson elegendő belőlük. Sokat számít, hogy hogyan osszuk be a gyengébb, de olcsóbb, az erősebb és drágább, illetve az ellenfeleinket célzó lapokat. Miután elkészültünk, kezdetét veheti a küzdelem!


Minden kör, kockadobással kezdődik, a különböző évszakok egyedi kockákkal bírnak, melyek különböző cselekvéseket (pl.: erőforrásszerzés) jelképeznek, ezekből kell mindenkinek kiválasztania a dobás után mindenkinek egyet-egyet. Ezután sorrendben véghezvihetjük választott cselekvéseinket, mely lehet a választott kockán szereplő akció, kijátszhatunk kártyákat a kezünkből, illetve egyedi bónuszokat is használhatunk. A kör végén 1-3 hónappal telik az idő, a harmadik év végeztével a játék véget ér. Aki ekkorra a legtöbb presztízs-pontot gyűjtötte, megnyeri a játékot!

Bár a játék menete egyszerű, a választható lehetőségeink száma meglehetősen összetett. A kártyák megidézéséhez, illetve a szintén erőforrásnak számító kristályok megszerzéséhez évszakoktól függő erő-tokeneket kell gyűjtenünk, a játék elején ráadásul csakis egyetlen játékba hozott lapunk lehet, ezek számának bővítésére is folyamatosan figyelni kell. A kijátszott kártyák tartósan játékban maradnak, azaz tartósan változtatják meg képességeinket. Szükség esetén külön bónusz képességeket is igénybe vehetünk, ám ekkor a játék végén büntető pontokat kapunk. Minél többször használtuk e képességeket, annál többet.


A játék végén minden egyes kristályért kapunk presztízs-pontot, illetve a játékban levő lapjaink után is (minden kártya eltérő pont-értékkel bír), pontot veszítünk azonban a kihasznált bónuszok és a kezünkben maradt kártyák után!


Azaz, ha ügyesek akarunk lenni és minél több pontot szerezni, mindössze arra kell odafigyelnünk, hogy milyen lapokat választunk a játék elején (9 db), azokat hogyan osszuk el a három évre, mikor, milyen erőforrásra van szükségünk, ezeket hogyan tudjuk megszerezni, mikor van szükségünk arra, hogy extra lapot húzzunk, mennyi kártyát hozhatunk játékba és éppen melyiket érdemes kijátszanunk, valamint szükséges-e büntetőpontért a bónuszunkat kihasználni? Végezetül természetesen az is fontos, hogy lehetőleg ne maradjon kijátszatlan kártyánk a játék végére. Már nem is olyan egyszerű, ugye?


Vélemény


A Seasons egy igazán könnyen megtanulható játék, ennek ellenére mély stratégiai és taktikai lehetőségeket rejt. A játékmenet gyors, pörgős, a tartozékok szépek, a kártyák nagyon igényesen kidolgozottak és hangulatosak. A megfelelő lapok kiválasztásával az egész játék nehézségi szintje szabadon változtatható, így egyhamar nem fogjuk megunni a varázslók három éves küzdelmét.


A játékot magyarul is kiadták, Évszakok címen.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető
Angol nyelvű játékmenet

A Seasons játékok sorozat többi tagja:

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

1 értékelés alapján
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ez a játék zseniális! Már akkor csodálatos amikor kinyitod a dobozt! Gyönyörűséges minden egyes tartozéka. Kicsit aggódtam, hogy elég lesz-e az interakció ami benne van a játékban, de igen. A maga aljasságával nagyon bejött!
  Még nincs mögöttem túl sok játék, de ha azt nézzük, hogy az első játékban 68 pontom lett a másodikban már 199 érezhető a változás.
  A randomfactor a speciális kártyakiosztás miatt nagyon kicsi. Mindenki kap 9 lapot, elvesz egyet majd a maradékot átadja az ellenfelének és így tovább. Nekem nagyon bejött, tudom ajánlani azoknak, akiket nem zavar ha egyes lapok rendkívül aljasak :D

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.