• webrend/images/termek_large/tarsas_eldersignunseenforces2_lrg.jpg

Elder Sign - Unseen Forces

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges

Alapjáték(ok) ehhez a kiegészítőhöz:

Elder Sign
Ősi Jel (Elder Sign)
 4.8
5 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Úgy ismered már a rémségekkel teli múzeumot, mint a tenyeredet? Csukott szemmel vered vissza a Mérhetetlen Vének és hírnökeik támadását? Akkor bizony eljött az ideje az Elder Sign első kiegészítőjének, és felkötni azt a bizonyos nadrágot!

Cthulhu bekeményít
Jó kiegészítőhöz méltó módon mindenből kapunk újdonságot: új tárgyak, szörnyek, Mérhetetlen Vének, nyomozók, varázslatok, kalandok, új világok és természetesen új veszélyek fogadnak. Ha azonban ez nem lenne elég, a kiegészítő alábbi újításai jelentősen átformálják, feljavítják az alapjátékot:

Új bejárat:
A múzeum bejáratát már nem egy, lapon találjuk meg, hanem négy különböző kártya formájában jelenik meg. Ha nem járunk sikerrel, egyes helyszínei (pl.: elsősegély, szuvenírbolt, stb.) ideiglenesen, akár véglegesen bezárhatnak, így rontva az esélyeinken. Külön kiemelendő, hogy többé már nem tudunk tíz trófeáért cserébe ősi jelet venni, ami igencsak megkönnyítette az alapjátékot.

Áldás és átok:
Az elmaradhatatlan (hiányolt?) áldás és átok szerepet kap a játékban, ráadásul külön kockák is járnak hozzá. Ha áldást kapunk, egy extra (fehér) kockával dobhatunk, ha viszont átkot, akkor kissé más a helyzet. Ekkor a fekete kockával is dobnunk kel, ami ha megegyezik egy másik kockánk eredményével, semlegesíti azt. Ráadásul vigyázni kell, nehogy még egyszer megátkozódjunk, ez ugyanis azonnali halállal jár.

A mester pakli:
Akiknek túlzottan könnyű volt eddig a játék, azoknak találták ki a „mester” mítosz-paklit. Ezeket a lapokat az eddigiekhez hozzáadva a régi jó Arkham Horror-beli emlékek elevenednek fel: izzadni fogunk, az biztos.

A második menet
Ha van listája a nélkülözhetetlen kiegészítőknek, akkor az Unseen Forces biztosan szerepel rajta. Kijavítja a gyermekbetegségeket, kellő mennyiségű változatosságot, pont elegendő újdonságot hoz, valamint a nehézséget is alakíthatóvá teszi. Ezért ismét érdemes ismét kézbe venni az elemlámpákat és visszamerészkedni a múzeumba, de ezúttal nem mi leszünk fölényben.


Angol nyelvű szabály

Elder Sign - Unseen Forces

Szabály a dobozban:Angol
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Elder Sign játékok
18180,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
12503,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
12876,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13257,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8733,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13194,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 2022-08-18
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13196,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5 értékelés alapján

4.8

A pontok átlaga

 • 4
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Két hete vásároltam a játékot, azóta játszottam már vele párat. Kicsit csodálkoztam a doboz kicsinyke méretén.(Elfér az alapjáték dobozában simán). De szerencsére a FFG -től megszokott minőséget kapjuk a pénzünkért. A dobozt felnyitva két oldalt sorakoznak fel a nagy ill. a mini kártyák a játékhoz, mindkettőből akad bőven szerencsére. Az új szabálykönyv egyszerű, első olvasásra könnyen megérthetővé válik. Ami elsőre feltűnik a kiegészítőben azok az 1-1 új "áldás" és "átok" kockák, melyek fehér és fekete színben találhatók. Ez az újítás nekem nagyon megtetszett. Ha van rajtunk áldás (a bejáratnál kaphatunk vagy kalandokból) akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz a későbbiekben, ha viszont átkot kapunk az nagyon megtudja keseríteni a dobásainkat. Az új mythos kártyák is ötletesnek bizonyulnak. Javítás is található a játék dobozában, az egyes investigatorok különleges képességei, pár túlvilági lap (ha sikeresen teljesíted a kalandot nem kell doom tokent tenned a doom trackre), valamint sima kalandkártya is került javításra. Most már található olyan kalandkártya is, amellyel doom tokent tudunk elvenni a doom trackből. Aki játszott az alapjátékkal annak csak ajánlani tudom, igaz ár/érték aránya nem a legjobb, de színesebbé, változatosabbá teszi az alapjátékot, ami már önmagában is remekre sikerült. Jó játékot kívánok! Nekem tetszett!

 • Párommal nálunk az Elder Sign az első a társasok között.

  A kiegészítőre azért volt szükség, mert az alapjáték egyetlen nehezítése,
  (ha 2-en játszunk) hogy 2-2 nyomozót hozunk játékba fejenként.

  Néhány részlet, ami miatt szerintem érdemes beszerezni:

  • A kiegészítőben az új kaput emelném ki elsősorban.
  Jobb lett a vásárlás és nem hiányzik, hogy nem lehet elder sign-t venni.

  • Az új tárgyakkal mennyiségileg is több a variáció. Valóban van jelentősége mit vásárolunk.
  (Van olyan tárgy, ami egyszerre 5 szörnyet képes elpusztítani vagy immáron lehet áldást adni játékosra, küldetést törölni stb.)

  • Az allyk-nak is megnőtt a jelentősége. Képességeik révén küldetés vagy szerep specialistákká válhatunk.

  • Sok-sok új küldetés mellett az új nyomozók, a fő és a kis szörnyek külön csemegék.

  Összességében, az amúgy is remek játék szerintem a Unseen Forces kiegészítővel lesz/lett igazán teljes.

  Újrajátszhatóságot jelentősen megnöveli. Megemeli és kiegyensúlyozza a kihívás, a jutalmazás és az izgalmas szórakozás elemeit.

  Nekünk nagyon bevált! Ajánlom figyelmetekbe.

 • Nagyszerűvé teszi az alapjátékot. Nem is kiegészítőnek mondanám, hanem javításnak. Javítás, amivel a jó alapjáték nagyszerű lesz.

  Érdekes, jól funkcionáló Mérhetetlen Vének, kellő mennyiségű bónusz feladat, az áldás és átok bevezetése és a múzeum különböző részeinek külön vétele pedig nagyon jó ötlet volt.
  Az új nyomozókkal pedig már a "bőven elég" jelzőt is elsüthetjük.

  Kötelező vételnek mondanám az Unseen Forces-t, amennyiben valaki nagyon szereti az alapjátékot, de ott volt benne egy kis hiányérzet.

 • Meghozta a szükséges "felfrissülést", amire az alapjáték sokszoros végigjátszása után vágyott a társaság.
  Az új valamint az alapjáték egy-két régi mechanikájának polírozása egyaránt pozitív irányba lendítették a játékélményt.
  Akinek tetszett az alapjáték és még érez magában érdeklődést további kalandok iránt a múzeum falain belül, azoknak kötelező darabnak mondanám.

 • Nem feltétlen nevezném kiegészítőnek (a hagyományos értelemben), inkább az alapjáték javításának. A nehézséget nem befolyásolja, a játékmenetet is csak minimálisan, de változatosabbá teszi a játékmenetet.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat