• webrend/images/termek_large/2022/tarsas_2019_aresgames_warofthering_lordsofmiddleearth2_lrg.webp

War of the Ring - Lords of Middle-Earth

Új Társasjáték - Kiegészítő, alapjáték szükséges

Alapjáték(ok) ehhez a kiegészítőhöz:

War of the Ring (2nd Edition)
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A háború még nem ért véget Középföldéért. A seregek hatalmas, szinte már legendás vezetőiket követve vonulnak a csatatérre. Rég letűnt korok gyermekei tűnnek fel újra, míg a Gyűrű Mordor felé vándorol, ahol sosem látott lények másznak elő. A Harmadkor és talán Középfölde vége is közeledik.


Középfölde új vezérei


Ez az első kiegészítője a War of the Ring társasjáték második kiadásának. Számos új mechanikát, új szabályt, kockát, kártyát, figurát tartalmaz a kiegészítő, amely még teljesebbé, még nagyobbá teszi a Gyűrűháborút az asztalunkon. A játék lelke nem változik, ám a sok újdonság sokat hozzáad az élményhez.


Kezdjük talán a legszembetűnőbb elemekkel, a figurákkal. Ezek, ahogy a többi nevesített karakter is, szürke műanyagból készültek és aprólékosan kidolgozottak. Mind két oldal kap újdonságokat. A Szabad Népek tábora gazdagodott Elronddal és Galadriellel, a két nagyhatalmú tündével. Rajtuk kívül két alternatív figura is rendelkezésre áll. Az egyik Aragorn, mint a gondori örökös, a másik pedig Gandalf, a Fehér. Ezeket a figurákat az alapjáték figurái helyett használhatjátok, de rajtatok áll, hogy melyik bábu tetszik jobban. Az Árnyék is négy figurát kapott. Itt van a Balrog, Mória démona; Gothmog, Minas Morgul hadnagya; Szauron Szája, a fekete númenori; valamint a Boszorkánykirály Angmarból.


Nem csak az új figurák adnak lehetőséget új karakterek irányítására. Több már jelenlévő karakter kapott egy új kártyát, amelyet használhattok a korábban megismert helyett. Gollamot már unjátok? Használjátok Szméagolt! Nem akarjátok útnak indítani a Gyűrűt Gimli társaságában? Válaszd Gimli másik kártyáját és indulj vele háborúba Ereborból!


Az új kockák is igencsak színesítik a játékot. Az öt dobókocka három a Szabad Népeké, kettő pedig az Árnyék szolgálatában áll.


A három kocka a három tünde gyűrűt jelképezi: Vilyát, Nenyát és Naryát. Ha az őket viselő karakter a pályán van, akkor a kockát használhatod. Ezek nagyhatalmú varázstárgyak, ám használatukra ügyelned kell: a Szem könnyen észreveszi a hordozóit. Az Árnyék kockái két új karakterhez tartoznak, név szerint a Balroghoz és Gothmoghoz. Mindkettő kocka jól fog jönni: a Balrog használatával félelmetes erőket lehet szabadjára engedni, míg a hadvezér a seregek mozgatásában lesz hasznos.


Új eseménykártyákat is találtok a dobozban, melyekből ugyan nincs sok, de éppen elég a paklik felfrissítéséhez. Ezek főleg az új karakterekhez köthetőek, például a Szméagol vezette csapatot megfertőzi az Árnyék, vagy amely segítségével Durin Végzete még a harc előtt támadhat három kockával négyes célszámra. Az események még változatosabbak lesznek. Ezeken kívül a doboz hoz új jelzőket, mozgásszabályokat a nem-repülő egységekre, alternatív Gyűrű Szövetsége összeállítást, egyéb varázshatalmakat és így tovább.


A háború elkerülhetetlen


A Lords of Middle-Earth egy nagyon jól sikerült kiegészítő egy remek játékhoz. Minden új elem tökéletesen illik a játékba, mindezt úgy, hogy még kiegyensúlyozottabbá teszi és hű marad Tolkien világához. A külalak kiváló, a minőség elsőrangú. Ezt a kiegészítőt minden War of the Ring játékosnak ki kell próbálnia.


Mit is lehetne még mondani? Küzdjetek meg, Nyugat Hős Népe!


A doboz tartalma:


 • 3-2 speciális dobókocka
 • 6 műanyag figura (Elrond, Galadriel, Balrog, Gothmog, Szauron szája, Boszorkánykirály)
 • 2 bónusz műanyag figura (Aragorn - Isildur örököse, Fehér Galdalf)
 • 4 Szméagol Hajsza jelző
 • 1 Szméagol karakter jelző
 • 1 Balrog állapot jelző
 • 3 Tünde Gyűrű jelző
 • 3 Sötétség akció jelző
 • 1 Szméagol esemény kártya
 • 3 új Útitárs kártya: Elrond, Galadriel, Szméagol
 • 7 alternatív Útitárs kártya: Boromir, Gandalf, Gimli, Legolas, Pippin, Trufa, Vándor
 • 2 új Gonosz kártya: Balrog, Gothmog
 • 2 alternatív Gonosz kártya: Szauron Szája - A fekete númenori, Angmari boszorkánykirály - A gyűrűlidércek vezetője
 • 6-7 Szabad népek/Sötétség eseménykártya
 • Játékszabály

Akiknek esetleg a gyűjtői kiadás van meg otthon, azok is beszerezhetik a kiegészítőt: a kompatibilitás érdekében a készítők mellékelték azokat a kiegészítőket, amik kitűnnének a sorból a méretbeli különbségek miatt.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető


War of the Ring - Lords of Middle-Earth

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Roberto Di Meglio,
Marco Maggi,
Francesco Nepitello
Kiadó: Ares Games
Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: War of the Ring játékok
Címkék: Fantasy, Harci, Ketten és többen is játszható, Maratoni játék, Film/ Regény/ Képregény/ Videójáték, Kalandjáték, Lord of the Rings (Gyűrűk Ura),
41990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
18990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat