Megkövült napvilág

Új Könyv
 5.0
1 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Wayne Chapman* pozíciója több szempontból is egyedi Ynev kristályégboltjának tartóoszlopai közt. Egyfelől azért, mert ő áll a legrégebben a helyén: a burokba zárt világot regényei, A Halál havában (1990) és az Észak lángjai (1991) teremtették meg, a M.A.G.U.S. alapkönyve (1993) ezek alapján, az ő irányításával rendezte be a játékosok számára Ynev színpadát. Másfelől azért, mert oszlop létére sem hajlandó középen megmaradni. A renieri homály mezsgyéjétől a boomeni költőiség magaslataiig bárhol megállja a helyét – e kettő vegyüléke teszi olyan hatékonnyá és emlékezetessé novelláit, melyekkel világát máig alakítja.

Gyűjteményes kiadásuk első kötetében a kalandozóké és a cselekményé a főszerep. A hetedkor alkonyának háborúk és intrikák dúlta Ynevén járunk, ahol mindennek ára van az istenek hamis aranyán, a napvilágon kívül, a valódi bűbája alól pedig egyetlen teremtett lény – legyen az ilanori bárd, elf kuplerájos vagy kahrei orvlövész – sem vonhatja ki magát.

* Szerzői név, melyet Gáspár András (25) és Novák Csanád (18) kreált a magyar fantasy-piac meghódítására, és 1994-ig közösen használt.

A kötet az alábbi novellákat tartalmazza:
Megkövült napvilág
Odalent
Rejtőző hold, éji szem
Holtszezon
Mallior Mosolya
Renier & Chapman: Utójáték – Hamu és parázs

Megkövült napvilág

Szerző: Chapman, Wayne
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2013
Címkék: Fantasy, M.A.G.U.S., Antológia,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • Úgy vettem a kezembe ezt a kötetet, hogy "megint egy újrakiadás", ami pénzügyi célokat szolgál. A bizodalmam az író 'személyében' volt, és azt kell mondjam nem csalódtam. Ezeknek a novelláknak jó része már sok éve jelent meg, így az újraolvasással sem volt gondom, sőt a szerkesztés olyan jól sikerült, hogy az egész kötetnek van egy jól követhető íve. A novellák minősége pedig szerintem hozza a 'Chapman'-i szintet. Mire a végére értem, már azzal is kibékültem, hogy ez a kiadás igazából semmi nóvumot nem tartalmaz, pénzügyi vállalkozás, de a kiadóknak meg az íróknak is meg kell élnie valamiből. (Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az utolsó novellával még nem találkoztam korábban.) Végül is egy jól sikerült novelláskötetet kap az olvasó, amit merek ajánlani bárkinek, aki a M.A.G.U.S világát kedveli. Ha a régi Legendák és Enigmák kiadásokat nem olvasta, akkor pedig találni fog benne 'új' írásokat is.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat