Hírek/cikkek

Boldog Kicsi Dínók

A hír megjelenése: 2021-10-14
Boldog kicsi Dínók

Ebben a 2–4 fős játékban meg kell próbálnotok elkerülni az élet katasztrófáit. Lehet, hogy beleestek egy forró láva tóba, megtámadnak titeket kardfogú mókusok, de a dinó, aki mindezt képes túlélni, megnyeri a játékot!

Péter ajánlja, John Scalzi Összeomló birodalom

A hír megjelenése: 2021-10-13
Összeomló birodalom

Scalzi a Vének háborúja sorozatával bekerült a sci-fi halhatatlanjai közé és ez nem véletlen. Az Összeomló birodalommal bizonyította számomra, hogy tud másban is jót és meglepőt alkotni. A szereplők közepesek, hol szerethető mind, hol nem. A történet és a keret az annyira magával ragad, hogy minden más másodlagos lesz csak. Annyi kérdést és lehetőséget vet fel, amiből természetesen nem mindenre ad választ helyet adva a trilógia többi részének is...

2 új Agave könyv a polcon.

A hír megjelenése: 2021-10-11
Agave könyvek

Két Agave könyv is érkezett a boltba. A halál útvesztője újra kiadás egy új borítóval (persze megtalálod a boltban a régi kiadást is antikvárban, ha inkább azt szeretnéd). Az Egy nehéz nap utópiában egy új novelláskötet (történetek egy másik Amerikából).

Új megjelenés: Nyomok sűrűjében

A hír megjelenése: 2021-10-11
Nyomok sűrűjében

A Nyomok sűrűjében egy intuitív, pillanatok alatt megtanulható, ám a végtelenségig játszható, könnyed és pörgős party játék. A játék menete a böngészős/keresős játékokra hajaz, ugyanis a nyomozók egy nagyon zsúfolt, sok szereplővel és történéssel telepakolt képet látva kell megkeressék az áldozat által meghagyott nyomok alapján a tettest. A játékban az áldozat rajzolja fel a nyomokat, amikből a tettes kitörölhet részeket és ebből kell a nyomozóknak rájönniük, hogy ki volt a tettes.

Új megjelenés: Tavernák Tiefenthalban

A hír megjelenése: 2021-10-08
Tavernák Tiefenthalban

Szeretnéd, hogy a tavernád beszédtéma legyen városszerte? Az asztalok számát növelnéd inkább, vagy a sörpince méretét? Új személyzetet vennél fel? A gazdagabb vendégek bevonzásához több pénzt kell költened a bővítésekre.

Új megjelenés: Renature

A hír megjelenése: 2021-10-08
Renature

Wolfgang Kramer és Michael Kiesling legendás tervező duójától érkezik ez az egyszerű szabályokkal operáló játék, amely izgalmas döntésekkel és taktikai lehetőségek sokaságával párosul. A játékosok feladata, hogy visszaállítsák a természet rendjét a környezetszennyezés által sújtott, egykor gyönyörű völgyben.

Unfathomable. Emlékszel a Battlestar Galacticára?

A hír megjelenése: 2021-10-08
Unfathomable

FRISSÍTÉS: Megérkezett a boltba, jutott a polcra is.
Nagyon népszerű játék volt annak idején a sorozatnak is hála, és akiknek megvan még most is, azoknál nagy becsben van. Kultikus játékból "kultikus" játék így készült el az Unfathomable. A BSG mechanizmusát áttették a Cthulhu világába. Itt Csillagközi Romboló helyett SS Atlantica van, Cylonok helyett Deep Ones, de a cél ugyanaz. Túlélni és eljutni Bostonba, vagy ezt megakadályozni. A játékosok nem tudják egymásról, hogy az emberekkel vannak vagy a sötétséggel. Kérdés, hogy melyik csapat győz.

Lapozgatós könyvek

A cikk megjelenése: 2021-10-07
Lapozgatós könyv

Találtam egy cikket, amit még a régi weblapra készítettünk. Azoknak ajánlom, akik akkor nem olvasták, de érdeklődnek a lapozgatós könyvek iránt. A végére beszúrtam a nemrég megjelent 3 könyvet is.

...tovább a részletekhez

Hogyan kezdj D&D-zni?

A cikk megjelenése: 2021-10-05

Lehet, hogy megihletett Will és csapata a Stranger Thingsből. Vagy csak láttál egy videót a Critical Role-ból, és kedved támadt vicces akcentussal vitába bocsátkozni egy kocsmárossal. (Azért figyeljetek oda a Mercer-hatásra!) Vagy csak imádtad gyerekkorodban a “Börtönök és sárkányok” mesét, és úgy érzed, eljött az idő, hogy átvedd Sárkánymester helyét. Esetleg régi motorosként érzed úgy, hogy rendszert váltanál, és tetszik a D20-as 5E-rendszer tisztasága, vagy egy osztálykiránduláson vonzott be a játék izgalma. Bárhonnan is jött a döntésed, ha a Dungeons & Dragons szerepjátékos közösséghez csatlakozol, hasznos lehet, ha elolvasod ezt a cikket arról, hogy hogyan érdemes belekezdened a játékba.

...tovább a részletekhez

Ticket to Ride Play Pink.

A hír megjelenése: 2021-10-05
PlayPink

Október az egész világon a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Play Pink több mint egy új szín a Ticket to Ride-hoz. Ezek egyedi színű kocsik, állomások és egy jelölő, amivel akár az USA, akár az Európa alapjátékban lehet játszani. De amitől igazán fontos az az, hogy minden eladott doboz után 2$-al támogatod a Days of Wonderen keresztül a Mellrák Kutatási Alapítványt. Támogasd te is a mellrák elleni küzdelmet.

2021 Szeptember Top 9 társasjáték

A hír megjelenése: 2021-10-04
Toptarsas

Szeptemberben ez a 9 társasjáték volt a legnépszerűbb. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

2021 Szeptember Top 10 könyv

A hír megjelenése: 2021-10-04
Topkönyv

Szeptemberben ez a 10 könyv volt a legnépszerűbb. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

Szerencsés hetes!

A hír megjelenése: 2021-10-04
Edge of the Empire

Szeretnénk kedveskedni a Star Wars Edge of the Empire szerepjátékosoknak (más Star Wars szerpjátékkal is játszható). Van 68db (22 féle) Specialization, Adversary Deckünk, amit ajándékba szeretnénk odaadni a játékosoknak. Van amiből 8db van és van amiből csak 1db. Ebből választhat mindenki, aki bejön a boltba legfeljebb 7 különböző darabot, amíg a készlet tart. Ez egy ajándék, nem lehet félretetetni sem telefonon sem emailben, nem lehet megrendelni, érkezési sorrendben válogathatsz a boltban abból ami van.

 

Visszatérés a Tűzhegyhez

A hír megjelenése: 2021-10-04
Visszatérés a Tűzhegyhez

FRISSÍTÉS: Már kapható a boltban.
Lapozgatós könyv. Visszatérés ​a Tűzhegyhez. Az Allansia bérgyilkosai és A veszedelem kikötője után Ian Livingstone 1992-es Visszatérés a Tűzhegyhez című játékkönyvével folytatódik a Fighting Fantasy sorozat.
Félig játék, félig könyv – kaland a javából! A főhős TE vagy! Elég bátor vagy ahhoz, hogy szembeszállj a Tűzhegy mélyén épült labirintus szörnyeivel?

A káosz arénája

A hír megjelenése: 2021-09-30
A káosz arénája

Worluk, a Káosz világa. Egy újabb történet. Az Ötök – a Föld, a Lég, a Víz, a Tűz és az Ős-káosz pusztítva teremtő, teremtve pusztító ele­mek külön-külön is, nemhogy együtt. Hogy mi­ként találnak rá a hatodikra, arról minden élő istennek tudomása van: kiválasztottaik által, halandók által. Akiknek meg kell küzdeniük a Limbó szörnyeivel, Ardoraq csapdáival, és végül az Arénában egymással. A bajnokok dolga rend­kívül nehéz, ám a jutalom ehhez mérten óriási. A győztes megnevezheti azt az istent, kit az Ötök a szövetségük fészkébe fogadnak.