Bohnanza (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-5 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 45 perc

Ajánlott: 12 éves kortól


Adatok:

Szerző: Uwe Rosenberg

Kiadó: Piatnik

Kiadás éve: 2000

Sorozat: Bohnanza játékok


Értékelések:

4.6

A pontok átlaga


9 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft

A bab ültetvényesek játéka.
Minden játékosnak van 2 területe, ahol babokat termeszt. Természetesen egy babföldön csak egyféle babot lehet termeszteni. Minden körben a kezedben levő első babot köteles vagy elültetni, ha illik valamelyik babföldedre, akkor ültetheted oda, ha nincs neki hely, muszáj vagy betakarítani. Vannak ritka és gyakori babfajták, a ritka babok már kis mennyiségnél is nagy bevételt hoznak, míg a gyakori babokból többet kell betakarítani a megfelelő bevételhez. A játék során lehet a még el nem ültetett babokkal kereskedni, amihez jó ajánlatok kellenek. Ötletes, hogy a betakarított babok hátulja egyben az értük kapott pénz is, így a játék végén csak össze kell számolnod, hogy mennyi pénzt gyűjtöttél, akinek a legtöbb pénze van, az a győztes.
A játék egyik különlegessége, hogy a kézben tartott lapjaid sorrendjét nem szabad megváltoztatni, ezt elég nehéz betartani. A kötelező beültetés miatt jól át kell gondolni, hogy melyik lapokat ajánljuk fel cserére, sőt még az ajándékozás is jó alternatíva lehet, ha van aki elfogadja.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a cserélgetős, alkudozós játékokat.

Magyar szabály


A Bohnanza játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

3372,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
7291,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

4.6

A pontok átlaga

9 értékelés alapján
 • 6
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Imádom ezt a játékot. A barátainknál játszottunk először ilyet és nagyon megtetszett. Azóta mi is egyre több ismerősnek mutatjuk meg és ők is mind a hatása alá kerültek. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, mert összetett logikai folyamatok zajlanak le játék közben, de egy kör után már mindenki élvezettel adja- veszi és ülteti a babokat. :-)

 • gyűjts babot, minél többet 1 fajtából, kereskedj okosan, takarítsd be bölcsen és a végén a tied a győzelem. Nagyon jól kitalált gyors és élvezetes játék. Csak ajánlani tudom.

 • Remek bevezető vagy levezető játék. Túl nagy a szerencse szerepe, így egyhuzamban 2-3 játszma után már unalmassá válik. A taktikai lehetőség kimerül abban, hogy kit hogyan tudunk rábeszélni a cserékre, és hogy a 3dik babföldet mikor vesszük meg, ha megvesszük egyáltalán. Míg kevés játékossal szinte kötelező beruházni a lehető leghamarabb, addig 5 játékossal valószínűleg csak hátrány lesz az elszámolásnál.
  A szabályt papírról kicsit nehéz megérteni (különösen, hogy pontosan kinek és mikor kell vagy lehet aratnia, ajándékoznia), azonban magyarázva 1 játszma után mindenki belerázódik.
  A kártyalapok nagyon jó minőségűek. Kicsi, bárhol elfér így könnyen hordozható. Az árát mindenképp megéri.

 • Nem ez a játék fogja betölteni az egész estét de egy pár menet erejéig el lehet vele szórakozni. Mindenféleképpen jó ha bonyolultabb játékok közé lazításképpen egy-egy ilyet játszunk.

 • Nagyon jó társasjáték!Nekünk nagyon megtetszet! Nyáron nyaralni voltunk és a melletünk lévő szobában egy család meghívott minket játszani egyik este.Akkor láttuk először ezt a társasjátékot.Elmondták hogyan kell játszani és egész este folyamatossan játszottunk vele.Nagyon jó játék és mindenkinek ajánlom ha szeretne kikapcsolódni egy kicsit a sok munka után!Megkaptuk a címet hol lehet megrendelni és mi már meg is rendeltük!!!Meg is kaptuk már és tudunk jókat játszani!!!

 • Talán a kedvenc társasjátékunk. Izgalmas, pörgős, taktikázós, szivatós. Eddig bármelyik barátunkkal játszottuk, mind rögtön rákattant.
  A szabályokat elmagyarázva elég nehezen lehet megtanítani, de játszva amúgy egyszerű.
  A kiegészítőivel pedig még izgalmasabbá tehető a játék. Eddig az itt sajnos nem kapható high bohn, és a babrózsika van meg - mind a kettő máshogyan teszi izgalmasabbá a játékot.
  Csak ajánlani tudom ezt a játékot (főleg, hogy nagyon mobil, hosszú a játékideje, és még relatíve olcsó is).

 • Jó kis bevezető/levezető játék. Jó, hogy a többi játékhoz képest nem kell annyira nagyon figyelni/taktikázni minden lépésnél. Többen jobb játszani az egymásra licitálás miatt, és kár, hogy csak 5-en lehet, de erre megoldást jelenthet a kiegészítő. Haverokkal izgalmasabb a "szemétkedés"/alkudozás miatt, mint családdal.

 • Én magam is vegyes véleményekkel találkoztam róla, de szerintem rendkívüli játék. Összehozza a csapatot, hiszen sokat kell kommunikálni, cserélgetni. Nem igényel sok gondolkodást, de mégse csak simán "lépkedünk" előre. A kivitelezést imádom, nagyon viccesek a babfajták. Egyik kedvenc játékom.

 • Több játékot vittem haza egyszerre, egészen pontosan:
  Calico, Cascadia vadvilága, Dixit, Beez, Lenyűgöző állatvilág.
  A Bohnanza és a Dixit győztek.
  Az előbbivel egymás után három kört játszottunk.
  Pont elég számunkra a benne lévő stratégia, üzletelés és szivatás, nem vagyunk mi kemény játékosok.????
  A fentebb írt társasok közül a legkevesebbet ettől vártam, és a legjobban ez tetszett.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat