Bohnanza

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.5
8 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A bab ültetvényesek játéka.
Minden játékosnak van 2 területe, ahol babokat termeszt. Természetesen egy babföldön csak egyféle babot lehet termeszteni. Minden körben a kezedben levő első babot köteles vagy elültetni, ha illik valamelyik babföldedre, akkor ültetheted oda, ha nincs neki hely, muszáj vagy betakarítani. Vannak ritka és gyakori babfajták, a ritka babok már kis mennyiségnél is nagy bevételt hoznak, míg a gyakori babokból többet kell betakarítani a megfelelő bevételhez. A játék során lehet a még el nem ültetett babokkal kereskedni, amihez jó ajánlatok kellenek. Ötletes, hogy a betakarított babok hátulja egyben az értük kapott pénz is, így a játék végén csak össze kell számolnod, hogy mennyi pénzt gyűjtöttél, akinek a legtöbb pénze van, az a győztes.
A játék egyik különlegessége, hogy a kézben tartott lapjaid sorrendjét nem szabad megváltoztatni, ezt elég nehéz betartani. A kötelező beültetés miatt jól át kell gondolni, hogy melyik lapokat ajánljuk fel cserére, sőt még az ajándékozás is jó alternatíva lehet, ha van aki elfogadja.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a cserélgetős, alkudozós játékokat.

Magyar szabály


Bohnanza

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Uwe Rosenberg
Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2000
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Bohnanza játékok
Címkék: Rövid játék, Kártyajáték, Klasszikus, Kereskedés,
2990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8 értékelés alapján

4.5

A pontok átlaga

 • 5
 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Imádom ezt a játékot. A barátainknál játszottunk először ilyet és nagyon megtetszett. Azóta mi is egyre több ismerősnek mutatjuk meg és ők is mind a hatása alá kerültek. Elsőre talán bonyolultnak tűnhet, mert összetett logikai folyamatok zajlanak le játék közben, de egy kör után már mindenki élvezettel adja- veszi és ülteti a babokat. :-)

 • gyűjts babot, minél többet 1 fajtából, kereskedj okosan, takarítsd be bölcsen és a végén a tied a győzelem. Nagyon jól kitalált gyors és élvezetes játék. Csak ajánlani tudom.

 • Remek bevezető vagy levezető játék. Túl nagy a szerencse szerepe, így egyhuzamban 2-3 játszma után már unalmassá válik. A taktikai lehetőség kimerül abban, hogy kit hogyan tudunk rábeszélni a cserékre, és hogy a 3dik babföldet mikor vesszük meg, ha megvesszük egyáltalán. Míg kevés játékossal szinte kötelező beruházni a lehető leghamarabb, addig 5 játékossal valószínűleg csak hátrány lesz az elszámolásnál.
  A szabályt papírról kicsit nehéz megérteni (különösen, hogy pontosan kinek és mikor kell vagy lehet aratnia, ajándékoznia), azonban magyarázva 1 játszma után mindenki belerázódik.
  A kártyalapok nagyon jó minőségűek. Kicsi, bárhol elfér így könnyen hordozható. Az árát mindenképp megéri.

 • Nem ez a játék fogja betölteni az egész estét de egy pár menet erejéig el lehet vele szórakozni. Mindenféleképpen jó ha bonyolultabb játékok közé lazításképpen egy-egy ilyet játszunk.

 • Nagyon jó társasjáték!Nekünk nagyon megtetszet! Nyáron nyaralni voltunk és a melletünk lévő szobában egy család meghívott minket játszani egyik este.Akkor láttuk először ezt a társasjátékot.Elmondták hogyan kell játszani és egész este folyamatossan játszottunk vele.Nagyon jó játék és mindenkinek ajánlom ha szeretne kikapcsolódni egy kicsit a sok munka után!Megkaptuk a címet hol lehet megrendelni és mi már meg is rendeltük!!!Meg is kaptuk már és tudunk jókat játszani!!!

 • Talán a kedvenc társasjátékunk. Izgalmas, pörgős, taktikázós, szivatós. Eddig bármelyik barátunkkal játszottuk, mind rögtön rákattant.
  A szabályokat elmagyarázva elég nehezen lehet megtanítani, de játszva amúgy egyszerű.
  A kiegészítőivel pedig még izgalmasabbá tehető a játék. Eddig az itt sajnos nem kapható high bohn, és a babrózsika van meg - mind a kettő máshogyan teszi izgalmasabbá a játékot.
  Csak ajánlani tudom ezt a játékot (főleg, hogy nagyon mobil, hosszú a játékideje, és még relatíve olcsó is).

 • Jó kis bevezető/levezető játék. Jó, hogy a többi játékhoz képest nem kell annyira nagyon figyelni/taktikázni minden lépésnél. Többen jobb játszani az egymásra licitálás miatt, és kár, hogy csak 5-en lehet, de erre megoldást jelenthet a kiegészítő. Haverokkal izgalmasabb a "szemétkedés"/alkudozás miatt, mint családdal.

 • Én magam is vegyes véleményekkel találkoztam róla, de szerintem rendkívüli játék. Összehozza a csapatot, hiszen sokat kell kommunikálni, cserélgetni. Nem igényel sok gondolkodást, de mégse csak simán "lépkedünk" előre. A kivitelezést imádom, nagyon viccesek a babfajták. Egyik kedvenc játékom.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat