A Game of Thrones (második kiadás) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 3-6 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 180 perc

Ajánlott: 14 éves kortól


Adatok:

Szerző: Christian T. Petersen

Kiadó: Fantasy Flight Games

Kiadás éve: 2011

Sorozat: A Game of Thrones játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


12 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 2380,- Ft

A király halott. A hét királyság háborúban áll. A George R. R. Martin népszerű regényciklusának (A tűz és jég dala) világában játszódó társasjátékban, melynek immáron második kiadása látott napvilágot, hat nemes ház egyikeként szállhatunk versenybe a Vastrónért.
A trónok harca stratégiai játék, melyben legfőbb feladatunk seregeink irányítása és Westeros területeinek elfoglalása, s mi még fontosabb: megtartása. Lássuk, hogyan is történik ez a gyakorlatban.
A regényekből ismert nemesi házak (Stark, Lannister, Martell, Greyjoy, Baratheon, Tyrell) egyikeként kelünk harcra a játéktáblán, mely Westeros kontinensét és az azt körülölelő tengert ábrázolja, különböző területekre felosztva. Egyes területeken találhatunk erődöket, kastélyokat. Az a játékos, aki a tíz rendelkezésre álló kör alatt bármikor hét ilyen területet elfoglal, megnyeri a játékot.

Kardok vihara
A területfoglaláshoz természetesen szükségünk lesz hadseregre is, melyet négy különböző egységből állíthatunk össze. Rendelkezésünkre állnak hajók, a tengeri csatákhoz és a többi egység szállításához, gyalogosok, illetve lovasok, a szárazföldi harcokhoz, valamint ostromtornyok az erődök elleni csatákhoz. Az elfoglalt területeken az erődök, várak mellett még két fontos dolgot találhatunk: ellátmányt, melyet hordók jelképeznek, illetve koronát, mely hatalmunk növekedését biztosítja. Minél több ellátmányt biztosító területet birtoklunk, annál több és hatalmasabb seregünk lehet.

Seregeinknek különböző parancsokat oszthatunk ki, melyek a többi játékos előtt eleinte rejtve maradnak, majd egyszerre kerülnek felfedésre. A parancsok közé tartozik a mozgás (támadás), védekezés, hatalomgyűjtés, fosztogatás (más játékos parancsainak semlegesítése), illetve segítségnyújtás (a környező területeken folyó csatákba).
A területek mellett továbbá van három szerep sorrend (Vastrón, Hűbéresek, Tanács), melyekért rendszeresen meg kell küzdenünk egymással. Az egyes szerepekre a rendelkezésünkre álló hatalomból, melyet tokenek jelképeznek, kell egymás után téteket tennünk. Az így megtett téteknek megfelelően mindegyik szerepre kialakul egy-egy sorrend. (A legtöbb hatalmat ajánló lesz az első helyen, a második a másodikon és így tovább.)

vastrón sorrendje határozza meg a játékosok sorrendjét, valamint az első helyezett dönt a harcokon kívüli patthelyzetekben.
hűbéresek sorrendje dönti el a csatákat, döntetlen esetén, valamint az első helyezett harci bónuszt is kap.
Végül a tanács sorrendje a kijátszható különleges parancsok számát határozza meg, az első helyezett pedig utólagosan megváltoztathatja egyik, már kiadott parancsát, illetve felderítheti a vademberek következő támadását is.

Ha az állandó belviszály nem lenne elegendő, folyamatos fenyegetést jelentenek az északról időnként betörő vadak és seregeik. Amikor ez megtörténik, minden játékosnak együttesen kell visszaverni őket, a rendelkezésükre álló hatalom felhasználásával. Amennyiben sikeres a védekezés, a legtöbb hatalommal hozzájáruló jutalmat kap, ellenkező esetben pedig mindenki súlyos veszteségeket szenved el, ám a legkevesebb hatalmat felhasználó játékost sújtja a legnagyobb veszteség.

A második kiadás
A legszembetűnőbb változás az első verzióhoz képest maga a látvány. Az új térkép gyönyörűre sikeredett, a régi fa figurákat pedig díszesebb, enyhén márványmintás műanyag váltotta fel. A kártyákon szereplő ábrák is sokkal szebbek, hangulatosabbak lettek. Újdonság, hogy a játék már alapvetően nem legfeljebb öt, hanem hat játékossal játszható (mely mindenképp ajánlott), a régebbi kiegészítők egyes elemei is bekerültek az alapjátékba, mint például a már említett ostromtornyok, vagy éppenséggel a kikötők.

A vadak támadásához pedig ezúttal külön kártyapaklit kapunk, melyek az támadás következményeit, a nyereségeket, veszteségeket tartalmazzák.
A felsoroltakon kívül még apróbb változtatások történtek a szabályok terén, valamint új opcióként kapunk egy kártyapaklit, mellyel a véletlen szerepét emelhetjük be a csatákba.

Ha a hatalmasok játszmáját játszod, győzöl vagy meghalsz. Nincs középút.
Bizony, a Trónok harca vérbeli stratégiai játék, kezdő, illetve a könnyedebb, rövid játékok kedvelőinek kevésbé ajánlott, ám mindenkinek kötelező, aki szereti a kidolgozott, hangulatos, összetett játékokat. A játék során folyamatosan stratégiai és diplomáciai képességünk használatára van szükség, ugyanis gyakorlatilag a szerencsének semmi szerep nem jut. A győzelemhez vezető utunk során ugyan szükségünk lesz játékostársaink segítségére, ideiglenes szövetségekre, ám sosem szabad elfelejtenünk, a másik hátbatámadása bár nem szép dolog, de szükséges, hiszen végül csak egy maradhat.
 
Magyar nyelvű játékszabály Thaur jóvoltából (forrás: Ketaklub.hu)
Angol nyelvű szabály
Hibajavítás az alapjátékhoz
Segédletek
Segédlet a házakhoz - Hajsrekker György munkája
Házkártya fordítások - Tiba Roland munkája
Részletes bemutató

Kártyák:
24db (43*65)
81db (57*90)


A A Game of Thrones játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
17246,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
12891,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kellékek:

15795,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

12 értékelés alapján
 • 12
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ez a játék egyszerűen fantasztikus! Mikor megvettem öröm volt ránézni is, de játszani annál inkább. A játék mindvégig feszültséggel teli, a harcok (végre valahára) nem a szerencsére épülnek. És a licitálós rész is rendkívül izgalmas! A játék nagyon akciódús, ergó egy csatamentes köröd sincs szinte!(3-4 játékosnál azért lehet). Teljesen megérdemli az 5 pontot! De azért pár negatívum:
  1. A játékban nagyon benne van a szövetségkötés és az intrika (nincs is jobb, mint mikor valaki orvul hátba döfi a gyanútlan szövetségesét). Ám egy idő után a játékos már tudja mikor kivel kell szövetkezni és kivel nem. Ezért annyira nem sok a választási lehetőség. Továbbá a 6 játékos módban már nem sok intrika van, hisz a játékosok a játék elején már (úgymond) ligákba szerveződnek.(Baratheon-Greyjoy-Tyrell és a Stark-Lanister-Martell.)
  2. Ahogy azt az ismertető írja, ha valaki akár 1-2 hibát is vét, már csak bukdácsol a játék végéig és idő kérdése meddig bírja.
  De mit számít mindez, ha maga a játék amúgy zseniális. :D Komolyan, egyes lépéseknél az ember akár 20 percet is agyalhat. Mint mondtam, szerintem egy hatalmas 5!

 • Szerintem szuper ez a játék!:) Ez az első harci stratégia társasjáték, amivel valaha játszottam, de nagyon bejött, és újra rászoktatott a társasozásra. Bár a szabályok átolvasása és megértése időigényes (kicsit nehezen vettem rá magam eleinte), de miután megértettem, utána a gyakorlatban már szinte azonnal beindult a gépezet. Emellett gyönyörű a tábla és a játék tartozékai, és mindig van valami váratlan fordulat a játékban. Ami viszont szerintem esetleg negatívumnak tekinthető (bár ez másnak lehet kihívás:), hogy bizonyos játékosok kezdő pozíciói nem olyan jók, mint másoké, ami különösen akkor ütközik ki, ha nem 6-an játsszák a játékot, ezért egyes Házakkal egész egyszerűen nehezebb nyerni, főleg, ha a jó pozícióban lévők ügyesen taktikáznak. A játék hossza viszont szerintem nem negatívum, nekem akkor is mindig volt taktikáznivalóm, amíg mások "órákig" gondolkodtak egy-egy lépésen. Az pedig külön tetszett, hogy gyakran vannak meglepő és nagyon izgalmas fordulatok, és legtöbbször nem lehet kiszámítani, hogy mi fog történni. A Trónok harca könyvek története viszont a játékban közvetlenül nem köszön vissza, ezért annak is maradéktalan az élmény, aki nem ismeri a sztorit, de szeretne egy gyönyörű küllemű és izgalmas harci stratégia játékkal játszani.:)

 • Az eddigi harci jellegű, taktikai társasok közül eddig ez fogott meg a legjobban. A harcrendszer jól el lett találva, a harc előtti taktikai lépések fantasztikusak. A hosszú szabályzat ellenére 1 játék után, könnyen megjegyezhetőek a szabályok. Sokáig leköti az embert, csepp unalom nélkül. Ajánlom mindenkinek akinek néhanapján van pár órája és szereti harcot és taktikát.

 • Sziasztok!
  Mindenkinek nagyon ajánlom, aki valamelyest trónok Harca rajongó, de azoknak is akik nem is ismerik, mert nem kell ismerni a story-t ahhoz, hogy élvezni lehessen a játékot.Ez a játék abszolút megéri az árát,gyönyörű a grafikája, fantasztikusan összetett és kidolgozott a játékmenet.Ha tetszik és csak az tart vissza, a vásárlástól, hogy angol, ne gondolkodj tovább, mert a magyar játékszabály amit a honlapról lehet letölteni, teljesen érthető.Annyi a hiányosság, hogy a házkártyák, és a feladat kártyák nincsenek elfordítva, de aki kicsit beszél angolul, vagy játszott, már online valamilyen játékkal(pl.WoW ,CS, vagy bármi ilyesmi)az kitudja bogozni a feladatokat :)
  Egyszóval, csak ajánlani tudom ezt a játékot :)

 • A játék csillagos ötös! A külleme, a hangulata kiváló, a játékélmény pedig mindig lenyűgöző. Habár az első játék eléggé döcögős a bonyolult szabályrendszer miatt, a részletesen kidolgozott szabálykönyv szinte mindig segítségül hívható a felmerülő kérdések tisztázásakor. A játékban az összes ház szinte azonos esélyekkel indul, így főképp a leendő hadvezéreken múlik a játék végkimenetele. A játékidő valóban hosszú, nálunk 2-3 óra egy parti, de minden egyes rááldozott percet sokszorosan megtérít a felejthetetlen élmény, amit nyújt.

 • - A játék fantasztikus! Rettentően élvezetes minden party amit játszunk. A bonyolult szabályrendszer gyakorlott játékosoknál inkább előny mint hátrány, több a lehetőség és a kombináció. Arra viszont készüljön fel mindenki, hogy a szabályrendszert és néha a játékhoz kapcsolódó gyakori kérdések fórumokat el kell olvasni legalább egyvalakinek előtte, aki nem gyakorlott játékosok esetén kb. 90 percet a parti elkezdése előtt magyarázással fog tölteni.
  - A házak kiegyenlítettek bár a Lannister ház, ha a szövetségkötést mint lehetőséget kizárjuk - a pörgősebb játékmenet, a váratlan fordulatok és piaci kofák modjára történő hosszas viták elkerülése érdekében - akkor a legtapasztaltabb játékost kívánja, más esetben a Greyjoy egy-kettőre felfalja és ha a legtapasztaltabb játékos is van vele, bizonyos westeros kártya kombináció még így is hazavághatja. (10 játékból 9 szer történt meg ez.)
  - A legélvezetesebb játék egyértelműen a 6 játékos mód, ennél kevesebb esetén a Baratheon és a Tyrell nagyon jó pozicióba kerül tehát kissé kiegyenlítetlenné válik a meccs.
  - A játék átlagosan 2-3 órát igényel, kivéve ha elmegy 10 körig mert akkor kb 5.
  - A véletlen kártyák használatát javaslom, gyengít a valériai acélkardon de nem teszi haszontalanná továbbá véresebbé teszi a csatákat.
  - Összegezve: Mindenkinek nagyon ajánlom aki szeretne egy kifinomult csatázos társasjátékot magának.

 • A társasjáték alapvetően jól adja vissza George R. R. Martin világának hangulatát. A játékosok hamar keverednek egymással összetűzésbe, ezáltal gyorsan kibontakoznak fegyveres, intrikus vagy "más" konfliktusok, sokmindenre kell egyszerre ügyelni. A játék kivitelezésének minőségével teljes mértékben elégedett vagyok, a szabályok sem bonyolultak (bár a szabálykönyv elrettentő). Hátrányként jelölöm meg, hogy a csatát befolyásoló házkártyák döbbenetesen (aránytalanul) erősek.

 • A játék jó, hosszúsága miatt kicsit fárasztó. Hárman tudtuk csak kipróbálni, többen biztosan még szórakoztatóbb.

 • Először kibontva nem tűnt extrának a kidolgozás. Legalábbis a WoW 3k-val drágább, de nagyságrendekkel több darabból áll a játék, és szebbek is a kidolgozások. Azonban a térkép valóban gyönyörű. Többedszerre kézbe véve és a funkciójukat figyelembe véve teljesen korrekt minden ami a dobozban található.
  A szabályrendszer elsőre elég bonyolult, 1 átolvasás és 1 játék után kezd sokkal egyszerűbbnek tűnni. Tényleg nem az egyszerű kategóriába sorolandó. :)
  Rendkívül szórakoztató, főleg ha a játékosok nem csak a saját dolgaikra koncentrálnak hanem szövetségeket kötnek, megszegik őket és stb. A táblán szereplő 6 család közül azért van akinek könnyebb ill. nehezebb a dolga, de ennek ellensúlyozása azért nem lehetetlen.
  Nekem nagyon tetszik.

 • Sziasztok!

  Nekem nagyon bejön a játék. Az eddigi hasonló játékok közül amikkel összehozott már a sors (Hadurak, Kard és Korona) ez tetszik a legjobban. Nincs benne nagy szerepe a szerencsének tényleg a tudás és a taktika számít, amit persze megváltoztathatunk a csatakártyák segítségével. Amit én hátrányként fel tudok hozni az általában az ilyen játékoknál lévő probléma, hogy bár a szabály engedi, de 3-an játszva nem az igazi, mert akarva akaratlanul általában az nyer, aki az elején kimarad a más játékossal való harcból, és csak a legyengült ellenfelet kiüti. Amit viszont csak itt tapasztaltam "hiba" az az elhelyezkedésből adodó előny ha nem vagyunk hatan, de minimum öten. pl.: mi általában 4-en játszuk és aki a (remélem helyesen írom) Baratheon-nal van az szépen elindul lefelé a semleges részekre és elfoglalja a várakat és utánpótlás mezőket amitől megerősödik vagy estleg me is nyeri a játékot anélkül, hogy bárkivel harcolna a többi játékos közül. Ehhez képest a Stark-nak bármerre is megy meg kell küzdenie valamelyik másik játékossal vagy vizen vagy szárazföldön. Ugyanemiatt védeni könnyebb a területét, de védekezéssel nem lesz meg a hét vár...
  De ennek ellenére a játék tényleg zseniális, csak ajánlani tudom mindenkinek.

 • Társasjáték ügyileg a Activity és Monopoly-ig terjedt az ismeretem. Aztán másfél éve rátévedtem a Szellemlovas oldalára, majd beszereztem ezt a játékot. Betanultam a szabálykönyvet, lefordítottam(tuk) a kártyákat az angolul kevésbé tudó barátok kedvéért, majd megszerveztem az első játékot. 6 órásra sikeredett, de azóta alig tudok eleget tenni az igényeknek. Rengeteg meneten túl vagyunk, és mindenkinek nagyon szereti. Mi szinte a végtelenségig újra tudjuk játszani.
  Megunhatatlan klasszikus lett (bár most tervezem beszerezni a kiegészítőket is, hogy teljes legyen a kép).

 • A Game of Thrones: The Board Game 2nd edition

  Tanulhatóság: 2/5
  Ár/élmény arány: 5/5
  Újrajátszhatóság: 4/5
  Játékidő: 120-210 perc
  Játékosszám: 3-6

  Talán a legjobban sikerült Game of Thrones játék, de egy igazi ASOIAF fannak kötelező, hogy ott legyen a polcán. Tapasztalataim szerint ezt a játékot mindenki élvezi, még az is, aki amúgy nem szereti a Trónok Harcát. Ebben a játékban a szerencsefaktor minimális és a végső győzelemhez nem elég csupán nagy seregeket mozgatni, legalább olyan jó taktikusnak kell lenni, mint Tywin Lannister.
  A játék igazi GoT élményt nyújt, ahol a Vastrónhoz vezető út nagyon rögös, ha győzni akarunk, gátlástalanul hátba kell szúrnunk szövetségeseinket és megtéveszteni mindenkit a játék során. Alapszabály, hogy senkiben sem szabad megbízni, mert minden terv romba dőlhet, ha rosszul mérjük fel az ellenfeleinket. Bookreadereknek különösen ajánlott.

  Előnyök: A valaha volt legjobb játék, amivel játszottam, már vagy 3 éve közel minden héten játszunk vele és még mindig nem untuk meg. Ez egy átfogó játék, ami szól a politikáról, hadviselésről, gazdálkodásról és szinte mindenről, ami a saját házunk vezetéséhez kell. Megjelennek a vadak, váratlan eseménykártyák és szerepe van az Éjjeli Őrségnek is. Szerintem ennél izgalmasabb és jobban összerakott játék nem nagyon van. És az ára is egészen baráti még a két kiegészítőjével együtt is.

  Hátrányok: Mivelhogy ez egy nagyon összetett játék, a szabályrendszere is majdnem ilyen bonyolult. Szükséges legalább 2-3 próbajáték, hogy minden flottul menjen. Mivel nagyon sok az ármánykodás, sértődősöknek nem ajánlott, senkinek sem érdeke, hogy barátságok menjenek tönkre, mert éppen valaki elárulta a másikat.

  Összegzés: Az egyik legjobb társas, csak ajánlani tudom, megéri a ráfordított energiát és pénzt, de nem is olyan drága. Ha már mindenki elég profi a játékban, ajánlom a két kiegészítő kipróbálását is, azok még tovább színesíthetik az élményt, főleg a Dance With Dragons kieg.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.