War of the Ring 2nd Edition

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 70*120 mm Standard (150 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 70*120 mm Premium (70 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Az orkok seregei Gondor határainál gyűlnek, a Bakacsinerdő mára átkozott helynek számít, az utakon pedig sötét lovasok bukkannak fel. Eközben a Megye békés lankái közt előkerül egy régi varázstárgy is. A Harmadkor nagycsatája hamarosan kezdetét veszi.
 
A Gyűrű háborúja
A War of the Ring egy stratégiai játék, melyben a Gyűrűk Ura eseményeit követve megvívjátok a háborút, mely eldönti, mi lesz Középfölde sorsa. Az egyik játékos a Szabad Népek csapatait vezeti csatába, míg a másik fél Szauron seregét állítja hadrendbe. A harcok hátterében pedig folyik a diplomácia, a neves hősök dicső tettei és a Gyűrű is elindul végzete felé.
 
A háború gépezete
A főszerepet a kockák kapják. Minden kör elején dobnotok kell a kockáitokkal, amely eldönti, hogy az adott fordulóban mit tehettek majd. Mozgathatod a csapataid, háborúba hívhatsz új királyságokat, felállíthatsz hadtesteket, kijátszhatsz különleges kártyákat és így tovább. A két játékos felváltva használja fel a kockáit.
Az ütközeteket is kockadobások döntik el, így van szerepe a szerencsének, de sokkal fontosabb az, hogy az előző néhány lépés során hogy helyezkedtél, kiket vezényeltél a csatatérre és így tovább. A kockák mellett a kijátszott kártyák is nagy hatással lesznek a kimenetelre. A harcok egyszerűen kezelhetőek, gyorsan követik egymást, még akkor is, ha két nagy sereg találkozik össze a harctéren.

War of the ring

A Harmadkor vége
Mivel a két oldal célja teljesen eltérő, így a győzelmi feltételek is különböznek. Ha a katonai győzelmet nézzük, akkor Szauronnak tíz, míg a Szabad Népeknek négy ellenséges erődítményt kell elfoglalniuk. A sötétség seregei sokkal nagyobb létszámmal rendelkeznek, így hiába kell nagyobb területet magukénak tudni, általában a harctéren ők győzedelmeskednek.
A Gyűrű elpusztításával azonban nem csak a seregeket számolhatjátok fel, de Szauront végleg kiűzhetitek a világból. Ha a Gyűrű eljut a Végzet-hegyéig, akkor a győzelem a Szabad Népeké, kivéve, ha sikerül maga mellé állítani a hordozót Szauronnak.
 
A játék tartalma
Egy játéktábla, 2 segédlet, 21 dobókocka, 110 kártyalap, 81 jelző és 205 műanyag figura.
 
Középfölde előttetek áll
Ez a játék maga a Gyűrűk Ura trilógia. Az első csapatmozgásoknál és a Szövetség megalakulásától követitek Középfölde eseményeit, melyben minden fontos szereplő és hadi lépés jelen van. Középfölde megelevenedik az asztalotokon. Nem csak kiváló játék, de jó adaptációja is trilógiának.
Mielőtt azonban belevágtok a kalandba, alaposan fel kell készülnötök. A játék akár egész nap elhúzódhat. Rengeteg bábut mozgattok, a politika is szerepet kap, a Szövetség küldetésével is foglalkozni kell. A játék nagyon mély és összetett, ezért csakis azoknak ajánljuk, akik élvezik ezt a stílust. Ha ezt soknak érzitek, de mégis akartok egy ilyen játékot ebben a világban, akkor a Battle of the Five Armies lesz a jó választás. A játék közel azonos, de az sokkal kisebb léptékű és két óra alatt lejátszható egy parti.
Korunk nagy háborúja elkezdődött. Te kik mellé állsz?
 

War of the Ring 2nd Edition

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Roberto Di Meglio,
Marco Maggi,
Francesco Nepitello
Kiadó: Ares Games
Kiadás éve: 2011
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: War of the Ring
Címkék: Fantasy, Harci, Ajándék tematikus játékzabálónak, Ajándék társasjáték jediknek, Stratégia (Eurogame), Lord of the Rings (Gyűrűk Ura), Tematikus (Amerigame),
10990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 2021-11-04
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
14990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: Talán 2021-ben
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Az egyik legjobb játék amivel valaha játszottam.

  Rendkívül komplex és meglepően változatos. Végtelenszer újra lehet játszani a lehetőségek és a bonyolultság adják a varázslatosságát.

  Egy játék rendkívül hosszúra nyúlhat, így annak aki a rövid pörgős játékokat szereti ezt nem ajánlanám. Aki viszont a komplex stratégiai és aszimmetrikus hadviseléses játékokat szereti annak nem kell másik játékot keresnie.

  Ha az ember talál egy-két barátot akivel tud játszani, akkor a végtelenségig elég lesz ez a játék.

  A kiegészítők melyek egyáltalán nem szükségesek a teljes játékélményhez csak növelik a játék komplexitását és a lehetőségek számát így ha valaki - számomra teljesen meglepő módon - már megunta az alapjátékot , egy kiegészítő teljesen feldobhatja újra a játék élményét.

  Ami szükséges a játékhoz:
  1. Hely! - igen sok helyet foglal, rendkívül sok a figura és a kártya egy átlagos asztalt simán legyőzhet. A kiegészítőkkel együtt 260 figura van benne és a térkép önmagában 75cmX105cm szóval erre rá kell készülni.

  2. Minimális Gyűrűk Ura tudás - A kártyák sokszor emlegetnek helyeket amik a kártyákon nincsenek feltüntetve hanem meg kell keresni azokat. Ha az ember nem tudja hol van Orthanc vagy Dul Goldor akkor kizökkenthető lehet h meg kell minden alkalommal keresni. azok akik egy kicsit ismerik a világot azonban simán eltájékozódnak az amúgy fantasztikus térképen.

  Amit ajánlanék a játékhoz:
  Kártyavédő fólia - A kártyák, még ha nem is vannak kitéve sok nehézségnek, a sok játék és keverés után sérülhetnek. Tekintve, hogy ezek nélkül nincs játék így ezek védelme nekem elsődleges volt. Tarot kártya méretű vagyis 7cmX12cm fóliákat ajánlanék amelyeknek a hátulja átlátszó, hiszen a különböző paklikat szükséges látni, illetve John Howe grafikái a karakter kártyákon kiválóak és bűn lenne eltakarni azokat.

  Makettek - Különböző csatornákon például Etsy-n lehet rendelni különböző makettokat a játékhoz. Bármelyik várat vagy tornyot vagy várost meg lehet szerezni, valamint a játék hegyeit is. Az összes épület megszerzését nem ajánlanám hiszen a játékban a rendkívül nagy térkép ellenére azért van probléma az egységek mennyiségével egy régióban így olyan helyek megszerzését ajánlanám ahol van hely illetve a makett is kiváló. (Barad-Dur, Orthanc) A hegyeket kifejezetten ajánlom hiszen nagyban segítik a játékosokat, hogy átlássák melyik régióból hova nem lehet menni.

  Festés - Bár magam még nem kezdtem el, de a figurák festése minden makettező álma. Tekintve, hogy 8 frakció nagyjából 28 katonai egysége valamint 20 karakter makettet lehet festeni bőven van lehetőség h kiélje magát az ember.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat