Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Lapozgatós könyvek

A cikk megjelenése: 2021-10-07
Lapozgatós könyv

Találtam egy cikket, amit még a régi weblapra készítettünk. Azoknak ajánlom, akik akkor nem olvasták, de érdeklődnek a lapozgatós könyvek iránt. A végére beszúrtam a nemrég megjelent 3 könyvet is.

...tovább a részletekhez

Hogyan kezdj D&D-zni?

A cikk megjelenése: 2021-10-05

Lehet, hogy megihletett Will és csapata a Stranger Thingsből. Vagy csak láttál egy videót a Critical Role-ból, és kedved támadt vicces akcentussal vitába bocsátkozni egy kocsmárossal. (Azért figyeljetek oda a Mercer-hatásra!) Vagy csak imádtad gyerekkorodban a “Börtönök és sárkányok” mesét, és úgy érzed, eljött az idő, hogy átvedd Sárkánymester helyét. Esetleg régi motorosként érzed úgy, hogy rendszert váltanál, és tetszik a D20-as 5E-rendszer tisztasága, vagy egy osztálykiránduláson vonzott be a játék izgalma. Bárhonnan is jött a döntésed, ha a Dungeons & Dragons szerepjátékos közösséghez csatlakozol, hasznos lehet, ha elolvasod ezt a cikket arról, hogy hogyan érdemes belekezdened a játékba.

...tovább a részletekhez

Ticket to Ride Play Pink.

A hír megjelenése: 2021-10-05
PlayPink

Október az egész világon a mellrák elleni küzdelem hónapja. A Play Pink több mint egy új szín a Ticket to Ride-hoz. Ezek egyedi színű kocsik, állomások és egy jelölő, amivel akár az USA, akár az Európa alapjátékban lehet játszani. De amitől igazán fontos az az, hogy minden eladott doboz után 2$-al támogatod a Days of Wonderen keresztül a Mellrák Kutatási Alapítványt. Támogasd te is a mellrák elleni küzdelmet.

2021 Szeptember Top 9 társasjáték

A hír megjelenése: 2021-10-04
Toptarsas

Szeptemberben ez a 9 társasjáték volt a legnépszerűbb. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

2021 Szeptember Top 10 könyv

A hír megjelenése: 2021-10-04
Topkönyv

Szeptemberben ez a 10 könyv volt a legnépszerűbb. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

Szerencsés hetes!

A hír megjelenése: 2021-10-04
Edge of the Empire

Szeretnénk kedveskedni a Star Wars Edge of the Empire szerepjátékosoknak (más Star Wars szerpjátékkal is játszható). Van 68db (22 féle) Specialization, Adversary Deckünk, amit ajándékba szeretnénk odaadni a játékosoknak. Van amiből 8db van és van amiből csak 1db. Ebből választhat mindenki, aki bejön a boltba legfeljebb 7 különböző darabot, amíg a készlet tart. Ez egy ajándék, nem lehet félretetetni sem telefonon sem emailben, nem lehet megrendelni, érkezési sorrendben válogathatsz a boltban abból ami van.

 

Visszatérés a Tűzhegyhez

A hír megjelenése: 2021-10-04
Visszatérés a Tűzhegyhez

FRISSÍTÉS: Már kapható a boltban.
Lapozgatós könyv. Visszatérés ​a Tűzhegyhez. Az Allansia bérgyilkosai és A veszedelem kikötője után Ian Livingstone 1992-es Visszatérés a Tűzhegyhez című játékkönyvével folytatódik a Fighting Fantasy sorozat.
Félig játék, félig könyv – kaland a javából! A főhős TE vagy! Elég bátor vagy ahhoz, hogy szembeszállj a Tűzhegy mélyén épült labirintus szörnyeivel?

A káosz arénája

A hír megjelenése: 2021-09-30
A káosz arénája

Worluk, a Káosz világa. Egy újabb történet. Az Ötök – a Föld, a Lég, a Víz, a Tűz és az Ős-káosz pusztítva teremtő, teremtve pusztító ele­mek külön-külön is, nemhogy együtt. Hogy mi­ként találnak rá a hatodikra, arról minden élő istennek tudomása van: kiválasztottaik által, halandók által. Akiknek meg kell küzdeniük a Limbó szörnyeivel, Ardoraq csapdáival, és végül az Arénában egymással. A bajnokok dolga rend­kívül nehéz, ám a jutalom ehhez mérten óriási. A győztes megnevezheti azt az istent, kit az Ötök a szövetségük fészkébe fogadnak.

Magyar Crew megjelenés

A hír megjelenése: 2021-09-29
Crew

Megjöttek. Angolul már elég régóta kapható volt. A múlt hónapban is benne volt a top8-ban, ha emlékeztek rá. Mostantól magyarul is elérhető. Már itt van a boltban.

Animal Adventures - Gullet Cove: a Mancs-őrjárat és a D&D mesés találkozása

A cikk megjelenése: 2021-09-24
Gullet Cove

Kollégánk írt egy ismertetőt a szerepjátékhoz, kattints a gombra és olvasd el a cikket.

...tovább a részletekhez

Thingvellir, Vad kozmosz

A hír megjelenése: 2021-09-22
Thingvellir, Vad kozmosz

Két új játék került fel az oldalra, az egyik kiegészítő a Nidavellir játékhoz, a másik pedig egy könnyen tanulható, laza hangulatú, ugyanakkor rendkívül taktikus szettgyűjtő kártyás társasjáték a Vad kozmosz. Ráadásul ez két hétig bevezető áron 15% kedvezménnyel kapható.

Hol tart most a magyar D&D (5. kiadás)?

A hír megjelenése: 2021-09-20
DnD magyar kiadás

Röviden összefoglalva, a D&D (5. kiadás) - Kezdőkészleten kívül más idén már biztosan nem jelenik meg. Mi azért nem adjuk fel és tovább várjuk a könyveket, reméljük ti is. Amint lesz újabb hír értesíteni fogunk. A részletekért kattints a gombra.

...tovább a részletekhez

Galaxy trucker. Új, javított kiadás.

A hír megjelenése: 2021-09-20
Galaxy Trucker (második kiadás)

Építsd meg a legjobb űrhajót a közös alkatrészekből, győzz le minden akadályt és gyűjtsd be a legtöbb pénzt. Erről szól a Galaxy Trucker. Ez a verziója a Vlaada Chvátil eredeti 2007-es kiadásának felújított változata, amely új képeket, több hajólapot, módosított kártyahatásokat és korszerűsített játékmenetet tartalmaz, amely csak egyetlen űrrepülésből áll.

Egy rész a kedvezményes játékoknak.

A hír megjelenése: 2021-09-16
Kedvezményesek

Kialakítottunk a boltban egy részt a kasszák mögötti polcon, ahová összegyűjtöttük az összes kedvezményes játékot egy helyre. Gyere be a boltba és vedd le a polcról amit szeretnél. Persze a webboltban is megrendelheted, csak kattints a gombra. A választék folyamatosan változik, vannak amik felkerülnek, vannak amik lekerülnek vagy egyszerűen elfogynak.

Harc és konfliktus a Dűne szerepjátékban

A cikk megjelenése: 2021-09-16
DUNE #19

Minden játék legösszetettebb része a harc és a konfliktus. Érdemes egy bejegyzést szentelni ennek a rendszernek. Bár, mint minden játékszabály esetében, mindezt inkább tanácsként kell figyelembe venni, nem pedig szigorú szabályokat kell alkalmazni. Új bejegyzés került fel a Dűne szerepjáték harc- és konfliktus rendszeréről, érdemes elolvasni és figyelembe venni a játéknál.