Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Új kiadás érkezett: Nottingham bírája második kiadás

A hír megjelenése: 2021-12-23
Nottingham bírája második kiadás

A karácsony előtti napra is maradt meglepetés újdonság. Megjelent a Nottingham bírájának második kiadása. Már rendelhető és hamarosan kint lesz a boltban is. Ez a blöffölés és az alkudozás játéka. Legális áruk bevitele mellett megpróbálhatsz illegális árukat is bejuttani a piacra, ha sikerül megeggyezned a bíróval. Újítás a 2. kiadásban, a megújult grafikán felül, hogy a játék tartalmazza a korábban kiadott kiegészítő jelentős részét is, úgy mint a 6. játékos karaktere és zsákja, a fekete piaci rendelések, valamint a bíra segédei, amikkel 6 fő esetén 1 helyett 2 bíra lehet már játékban, ami még inkább feldobja a játékélményt.

Új megjelenés. 2 új lapozgatós könyv.

A hír megjelenése: 2021-12-23
2 új lapozgatós könyv

FRISSÍTÉS: Már mind a két könyv itt van a boltban.
2 Lapozgatós könyv is felkerült az oldalra. A Krampusz éjszakája új megjelenés, a Halállabirintus pedig átdolgozott kiadása egy korábbi nagysikerű könyvnek.

... Amikor a földszintre mész, hogy utánajárj a zaj forrásának, azt találod, hogy az otthonodat két vörös köpenyeges, szakállas idegen dúlta fel. Mielőtt észbe kaphatnál, a Krampusz, vagyis a Karácsony Ördöge túszul ejti a Télapót, és rajtad áll, hogy megmentsd Szent Miklóst, mielőtt felvirrad karácsony hajnala, és egy könyörtelen, virgácsot lengető szörnyeteg venné át a helyét, talán örökre.
Jonathan Green, a nagy sikerű Démonlovagok című Fighting Fantasy-kötet szerzője 2015-ben indította el saját játékkönyvsorozatát ACE Gamebooks címmel, melyben olyan irodalmi klasszikusokat emelt át a sci-fi és a fantasy világába, mint az Alice Csodaországban vagy az Óz, a nagy varázsló. A magyar nyelvű ACE Gamebooks-kötetek sora az angolul 2019-ben megjelent A Krampusz éjszakájával kezdődik – és hamarosan Drakula gróffal folytatják!

... Fang útvesztője, Sukumvit báró ördögi agyszüleménye ad otthont minden évben a Bajnokok Próbájának – a hírhedt versenynek, amit eddig még egyetlen kalandor sem élt túl. A csapdákkal és szörnyetegekkel teli labirintusban minden fortélyodra szükséged lesz, ha újra meg akarod pillantani a napfényt… Életerő pontjaid sose fogyjanak el!
Ian Livingstone kultikus játékkönyvével, a Halállabirintus új, átdolgozott kiadásával folytatódik itthon a Fighting Fantasy sorozat. A Halállabirintus második magyar megjelenése a világon egyedülálló a maga nemében: a könyv egy önmagában is kerek történetet kínál, de végigjátszható az Allansia bérgyilkosai közvetlen folytatásaként is!

Új játék érkezett: Tainted Grail - Avalon bukása

A hír megjelenése: 2021-12-21
Tainted Grail - Avalon bukása

A Tainted Grail egy történetgazdag túlélő és felfedező játék 1–4 játékos részére, amelynek zord világa egyedi és kifacsart módon ötvözi az Artúr-legendákat és a kelta mitológiát. A játékosok szembesülhetnek a tetteik hosszú távú következményeivel, míg a szerteágazó történetnek köszönhetően különféle módokon oldhatnak meg problémákat, így biztosan nem lesz két egyforma játék. A karaktered több ellentmondó irányban fejlődhet. Az éhezés, a betegség, a zord időjárás és a véletlenszerű események összeesküvést sugallnak utazásod során. Az általad kifejlesztett karakter több tucat harci és nem harci találkozás állítja kihívás elé. Néha kénytelen leszel erőszakot alkalmazni, de gyakran a diplomácia lehet a jobb megoldás. Függetlenül attól, hogy az erődet vagy az eszedet veted be, a játék egyedülálló kocka nélküli rendszere minden konfliktus megoldását szórakoztatóvá és izgalmassá teszi.
István kollégánk írt róla korábban egy szuperjó cikket.

Dungeon Bowl, a Blood Bowl főiskolai formája

A hír megjelenése: 2021-12-20
Dungeon Bowl

A Dungeon Bowl visszatért, és véresebb, mint valaha. Új kiadása az 1989-es játéknak.
A Dungeon Bowl az a Blood Bowl, amelyet barlangos, kanyargós kazamatákban játszanak, a nyolc College of Magic szervezésében. A varázslók vegyes csapatokat állítanak össze saját szórakoztatásukra, a szabályokat – és a mágikus csapdákat – a lehető legkaotikusabbá teszik a maximális mészárlás érdekében. Az első kihívás? A játékosoknak fel kell fedezniük a kazamatát, és kincsesládákban kell kutatniuk, amíg meg nem találják a labdát. Ha az egyik csapat megszerezte, csak egy touchdownt kell szereznie a játék megnyeréséhez. De ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik…
A Dungeon Bowl rendelkezik minden olyan változtatással és frissítéssel, amik gyorsabbá és jobbá teszik a Blood Bowlt. Ha már lejátszottál néhány játékot, szinte mindent tudni fogsz, amire szükséged van a Blood Bowlhoz, az átállás így igen egyszerű.

Roll and Write. Lost Cities.

A hír megjelenése: 2021-12-17
RW Lost Cities

Lost Cities jó, Roll and Write jó, Knizia jó. Minden együtt van egy jó játékhoz. Ha tetszett a Lost Cities játék, ahol színes lapokból építettél sorozatot, akkor ez a játék is tetszeni fog. Ha nem ismered a kártyajátékot szerintem akkor is tetszeni fog.
Dobj a kockákkal és indíts el egy expedíciót a hat színes ösvény egyikén! A dobott kockákból (3 hatoldalú kocka az ösvények színeivel és szimbólumával, és 3 tízoldalú kocka 0-9-es értékkel) válassz egy ösvény/szám kocka párost, majd töltsd ki az ösvényed következő mezőjét. Indíthatsz új expedíciókat is. Valamint találhatsz műkencseket az utad során amik extra pontokat érnek a játék végén. Választhatsz ösvényt, ami duplán számít majd. Rengeteg lehetőséged van, de vigyázz, ha elakadsz akkor veszíthetsz is pontokat.

Új megjelenés. Neoblast.

A hír megjelenése: 2021-12-17
Neoblast

Felvezető regény a Cyberpunk szerepjáték magyar kiadásához. Budapesten játszódik a történet 2061-ben. Ismerd meg Isamu történetét. Tényleg a megacégek lettek az új kormányok.

Felkerült az oldalra 6 új LASEROX Organizer

A hír megjelenése: 2021-12-16
LASEROX Organizer

Igazából öt organizer meg egy upgrade kit. A januári megjelenések később kerülnek fel.
Ami fent van:
- Lost Ruins of Arnak (Arnak elveszett romjai) - Arnak Upgrade Kit
- Hogwarts Battle Organizer
- Call to Adventure (Hősök útja) - Adventure Organizer
- Undaunted: Normandy Organizer
- Terraforming Mars - Ares Organizer
- Imperium Organizer

Új megjelenés. Pandemic - Legacy 0. évad (magyar).

A hír megjelenése: 2021-12-15
Pandemic - Legacy 0. évad

Már fent van az oldalon, December 16-án pedig bolban is kint lesz a polcon.
A Pandemic Legacy 0. évada egy lebilincselő történet 2–4 játékos számára, amelyben egy 12 hónapos kampányt játszhattok végig. Sikereitek és kudarcaitok hatással lesznek a későbbi küldetéseitekre.
1962. A hidegháború tombol. Ahol lehetett, szembeszálltunk a szovjetekkel. Most új fegyveren dolgoznak, egy ismeretlen eredetű fertőzésen, amely elbillentheti a hatalmi mérleg nyelvét, és sosem látott pusztítást okozhat. Erre képeztek ki titeket. Ezért kerültetek a CIA kötelékébe. Utazzátok be a világot alaposan megtervezett személyazonosságokat magatokra öltve, kutassátok fel az ellenséges erőket, és derítsetek fényt minden titkukra. Ez lesz karrieretek legfontosabb küldetése. A világ sorsa múlik rajtatok, és már nincs sok időtök.
"Szerintem a legjobb a három közül. Az 1. évad után a második szerintem rossz irányba ment. Megfordult a logika. A 0. viszont visszahozza az 1-es legjobb részeit és tovább is fejleszt dolgokat.
--- Bandi véleménye"

Már a kikötő felé kanyarodik a hajó a kártyavédőkkel.

A hír megjelenése: 2021-12-15
kártyavédő

FRISSÍTÉS: Úgy látszik hiába bíztam benne, hogy nem lesz bibi. Még a távolkeleten egyszer át kellett rakni a konténerünket egy másik hajóra. Így a kikötés Triesztben December 18-ára várható, a Budapesti megérkezés a szállító raktárába December 27. Ennek a kiszállítása hozzánk már csak Január első hetében várható.
Már a tengeren vannak egy konténerben a kártyavédők. Jó széllel hasítanak felénk. December közepén, még karácsony előtt megérkeznek. Hacsak valami közbe nem jön, pl. egy elakadás a Szuezi-csatornában mint tavasszal. Azért én bízom benne, hogy most nem lesz ilyen és mindenki védővel teheti a karácsony fa alá a kártyákat.

Hat új EXIT játék angol nyelvű kiadás

A hír megjelenése: 2021-12-10

Érkezett 6 új EXIT játék. A kezdőtől a profi szintig (az oldalon a képek alatt megtaláljátok, hogy melyik milyen nehézségű). Ebből 4 olyan mint a már megszokott EXIT-ek, kettő viszont a szokatlan új játékmechanikával jött ki. Ez pedig a puzzles. Itt a rejtvények is rejtvényeket rejtenek. A korábbi EXIT-ekhez hasonlóan ennek a játéknak sincs játéktáblája! De kártyái sincsenek! Ehelyett 4 kirakó található, amelyeket játék közben találhattok meg, egyszerre egy részre koncentrálva. Minden kirakó egy képet alkot, amely megmutatja, hogyan tudtok tovább haladni a játékban.

The Crew: Mission Deep Sea. A The Crew folytatása.

A hír megjelenése: 2021-12-10
The Crew: Mission Deep Sea

Keressétek meg közösen Mu elveszett kontinensét. Ez az új kaland a legénységet a tenger mélyére viszi, a mesés elsüllyedt földrész felkutatására. Az, hogy milyen mélyre juttok, teljes mértékben attól függ, mennyire tudtok jól csapatként együttműködni. Kártyáról kártyára, a kereső csapatotoknak egyik kihívást a másuk után kell megoldania, amely így végül utat nyit Mu-hoz. A The Crew új verziója ugyanazt az innovatív, együttműködő, ütős-vivős mechanikát alkalmazza, mint a nagyra értékelt alapjáték – de néhány újdonság így is vár majd rátok!

Kapható a Praga Caput Regni magyar kiadása

A hír megjelenése: 2021-12-10

Az angol kiadás után megjelent a magyar is. Már kint van a boltban a polcon. Egy középkori városépítő, eurogame játék 1-4 játékos részére, ami kapott egy többségi birtoklós részt is (ami az eurogamekre nem jellemző). A játékosok gazdag polgárok, és különböző építkezési feladatokat szerveznek a középkori Prágában. Vagyonuk bővítésével és az építkezéshez való hozzájárulásukkal nyerik el a király támogatását.
12 éves kortól már játszható,
a nehézsége 4-es egy 5-ös skálán.

A novemberi szellemlovas nyereményjáték sorsolásának eredménye.

A cikk megjelenése: 2021-12-08
Ajándék

Tegnap kisorsoltuk, hogy kik, melyik tranzakcióval nyertek a Novemberi nyereményjátékon, ahol az összes novemberi vásárlónak megadtuk az esélyt, hogy visszanyerje a vásárlása végösszegének 10%-25%-50% vagy akár 100%-át vásárlási utalvány formájában! Ha kiváncsi vagy, a szerencsésekre kattints a tovább gombra.

...tovább a részletekhez

Dűne: Caladan hercege

A hír megjelenése: 2021-12-08
Dűne: Caladan hercege

FRISSÍTÉS: Megérkezett, már itt van a boltban.
Egy trilógia első kötete. Ismerd meg Leto herceg, Jessica és Paul történetét, ami közvetlenül az eredeti Dűne eseményeihez vezet…
Frank Herbert fia, Brian Herbert és írótársa, Kevin J. Anderson a klasszikus Dűnéből ismerős történet előzményében megmutatják, milyen események vezettek az Atreides-ház végzetének beteljesedéséhez és a sivatagbolygó, a Dűne felemelkedéséhez.

Top8 társasjáték Novemberben

A hír megjelenése: 2021-12-06
Top8november

Ez a 8 társasjáték volt a legnépszerűbb. A Boldog kicsi Dínók nyertek ebben a hónaban letaszítva a trónról a The Crew: Küldetés a 9. bolygóhozt. Egy olyan játék is van a listában a Lost Ruins of Arnak: Expedition Leaders, amiből nagy nehézségek árán katunk pont annyit amennyi előrendelés volt rá (javaslom, hogy rendeljetek elő mindig mindent, amit szeretnétek, ne várjatok rá amíg megjön, mert lehet, hogy nem lesz). Két Five Tribes is bekerült az első 8-ba. Ez nem csoda, hiszen már nagyon rég nem lehetett kapni őket. Persze az első szállítmány ismét nagyon gyorsan elfogyott, de jó hír, hogy még karácsony előtt fog érkezni egy újabb szállítmány. A KeyForge: Age of Ascension - Archon Deck a jó játék mellett valószínűleg a kedvezményének is köszönheti, hogy bejutott. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!