Betrayal at House on the Hill (második kiadás) (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
Neked való ez a játék, ha szereted az árulós játékokat, szereted felfedezni helyszíneket egy kicsit szerepjátékos hangulatú küldetés alapú játékban és jól megy az angol.
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2010_avalonhill_betrayalathouseonthehill_2ndedition2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2010_avalonhill_betrayalathouseonthehill_2ndedition3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 3-6 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 90 perc

Ajánlott: 12 éves kortól


Adatok:

Szerző: Antje Graf

Kiadó: Avalon Hill

Kiadás éve: 2010

Sorozat: Betrayal at House on the Hill játékok


Értékelések:

4.5

A pontok átlaga


4 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*110 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*110 mm Prémium (80 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Hozzátok a zseblámpákat, indulunk felfedezni... és túlélni!


Mind hallottuk a történeteket arról a magányos házról, ott a hegy tetején. Évek óta senki nem merészkedik a közelébe. Állítólag kísértetek lakják. De ki hisz ilyen badarságokban?


Röviden így lehetne összefoglalni a Betrayal at House on the Hill lényegét, amiben egy elhagyatott kúriát kell felderítenünk játékostársainkkal, mely minden alkalommal gyökeresen eltérő játékélmény nyújt. Nincs ugyanis előre meghatározott térkép vagy elrendezés, minden alkalommal mi magunk alakítjuk ki a ház alaprajzát! Amint belépünk egy előre fel nem fedezett szobába, húzunk egyet a megfelelő szobák közül (földszint, emelet vagy pince), így lépésről-lépésre nyitjuk meg és helyezzük el az újabbnál újabb helyiségeket. Ám hogy ne legyen ilyen egyszerű az életünk, egy szobában több dolog is történhet, különféle veszélyek leselkedhetnek ránk. Előfordulhat, hogy hasznos tárgyakra lelünk, csapdába esünk, netán mindenkire kiható eseményt indítunk el. Ám az is előfordulhat, hogy Ómenekre lelünk, melyek a történetek szempontjából létfontosságúak. Mert bizony történeteket is kapunk a játékhoz, szám szerint 50-et! Abban a pillanatban, ahogy Óment találunk, dobnunk kell hat darab dobókockával (a kockákon a 0, 1 és 2 érték szerepel). Ha a kidobott összeg kevesebb, mint a megtalált Ómenek száma, fény derül az aktuális játék történetére és a játék innentől új fordulatot vesz!


Áruló is van köztetek talán?!


Azt, hogy melyik történetet játsszuk, nem a játék elején döntjük el, hanem attól függ, hogy az előbb említett felfedés pillanatában melyik szobában, melyik Óment találtuk meg. Erről külön, részletes táblázat rendelkezik. Ezután az egyik játékos árulóvá válik - az esetek jelentős részében -, melyet úgyszintén a táblázat határoz meg. A játékosok ekkor két táborra szakadnak, az áruló és a többiek külön-külön könyvből elolvassák, hogy az adott történetben mi a feladatuk, mit kell tenniük a győzelem érdekében. Lehet, hogy egy múmiát kell megakadályozni, hogy feleségül vegyen egy lányt. Elképzelhető, hogy egy veszedelmes sárkány tör be a kastélyba, mely legyőzéséhez meg kell találni a megfelelő felszerelést. Vagy földönkívüli idegeneket kell megakadályozni, nehogy elrabolják barátainkat. Netán "csak" a házban rekedt kísérteteket kell elűznünk. És ez csupán néhány, a fentebb is említett 50 lehetséges történet közül, melyek megelevenedhetnek a ház ódon falai közt!

Említést érdemelnek még a játékos karakterek, melyek rendelkeznek fizikai (Sebesség és Erő), illetve mentális (Tudás és Épelméjűség) tulajdonságokkal. Amikor sérülünk, ezen tulajdonságaink csökkenhetnek, így egyre gyengébbé, lassúbbá, kiszolgáltatottabbá válunk a gonosz erőivel szemben!


Kalandra fel!


A Betrayal at House on the Hill a maga nemében egyedülálló játék, mely egyedülálló játékélményt nyújt. Aki szereti a jó kis B-kategóriás horrorfilmeket, különösen élvezni fogja. A felderítés izgalma, a rejtélyek megoldása, az 50 különböző történet adta változatosság, valamint az egy-másfél órás játékidő biztosítja a tartalmas kikapcsolódást. A játék erősen követeli az angol nyelvet, és bár hivatalosan magyarul nem jelent meg, nagyon profi magyar fordítás készült hozzá a játékot szerető emberek által!Szabályok és egyebek a második kiadáshoz

Kártyafordítás (második kiadás) + Widow's Walk kiegészítő (forrás: boardgamegeek.com - Ormay Tamás és Jakab Zoltán munkája)

Figyelem! A következő magyar fordítások az első kiadáshoz készültek, de iránymutatóul szolgálhatnak ehhez a kiadáshoz is:


Angol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet

A Betrayal at House on the Hill játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

23722,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

4.5

A pontok átlaga

4 értékelés alapján
 • 2
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó a játék. Szinte tökéletesen átélhető. Bár magyarul egyszerűbb lenne, de még így sem veszítettünk az élményből.

 • Kiváló játék, ötletesen vegyíti a táblás társasjátékok és a szerepjátékok elemeit. Külön remek húzás, hogy egyazon készlettel 50 különböző történetet lehet eljátszani.
  Legnagyobb hátránya -- ahogy a fenti játékleírásban is szerepel -- eddig egyértelműen a kizárólagos angol nyelv volt, ez jelentősen szűkítette a szóba jöhető játékosok számát az ismerősök körében. Éppen ezért kiemelt köszönet illeti Ormay Tamás urat, hogy bajlódott a nem rövid szöveg lefordításával, és amelyet kiváló minőségben végzett! Ha valamelyik társasjátéknál, akkor ennél nagyon jól jön a fordítás, tekintve, hogy én, a játék tulajdonosa sem ismerem értelemszerűen az 50 történetet, amíg végig nem játszottam, tehát ha lefordítottam volna az angolul nem beszélő ismerősök számára, akkor saját magam számára rontottam volna a játékélményt a spoilerekkel.
  További, kisebb hátrányként említeném az iszonyatos mennyiségű és fajtájú jelölőt, kártyácskát és lapocskát, ember legyen a talpán aki ki tudja bogarászni belőlük az éppen neki kellőket, esetenként eléggé időigényes feladat.
  A fórumokon sokfelé lehetett olvasni panaszokat, hogy a lapok könnyen felpúposodnak, meghajolnak (maguktól, a dobozban tárolva), ez sajnos az én készletemre is igaz volt. Írtam a gyártó ügyfélszolgálatának, és készségesen küldtek postán egy új lapkakészletet, amivel immár semmi probléma nincs.

 • Hát maga a játék nagyon jó. Tipikusan az a társasjáték amit anyukámnak is megmerném mutatni hiszen a szabályai könnyűek és a játékidő viszonylag rövid azaz tényleg egy óra esetleg másfél.
  A játék hangulatát könnyű átérezni és a sztori elemek is változatosak benne és bizony jó kis mészárszék tud kialakulni a játék vége felé ha 5-6-an játszotok.
  Pozitívumok:
  Hangulat tényleg jó
  - A játék tartozékai nekem tökéletesek voltak.
  - Könnyű szabályok és rövid játékidő.
  - Ez inkább az a röhögős, haverokkal hülyülős játék és én ezt nagyon szeretem. :)

  Negatívumok:
  - Egy-két horror elem (szellemjárás) nem annyira kreatív a sztorit illetően.
  - A ház felépítése véletlenszerű, ezért némely forgatókönyv túl könnyű lesz az árulónak vagy a túlélőknek(ha mondjuk két kulcsfontosságú szoba pont egymás mellé jött ki, de ettől még mindig vicces. :D
  - Az angol szöveg...igen ez a legnagyobb hibája a játéknak. Ha nem tudtok legalább alapszinten angolul akkor a szellemjárás felfedésénél kieshet akár 15 perc(!!!) is fordítgatások miatt, mert némely forgatókönyv bizony elég bonyolult és összetett.

  Összességében kiknek ajánlom:
  Főleg azoknak, akik jobban szeretik a könnyed, rövid, de hangulatos játékokat, ill. azoknak, akik nagy horror fanok- ugyanis (a játékban tényleg egész jó kis történetek tudnak kijönni és a vége tényleg amolyan túlélő horrorrá változik rendszerint. :D Nincs is jobb, mint amikor Akimoto a 12 éves kisgyerek baltával mészárol le mindenkit. :D A játékban óriási a szerencsefaktor, ezért a hardcore társasjátékosoknak (Trónok Harcán szocializálódott nemeseknek mondjuk :P ) nem ajánlott mert emiatt agyrákot tud némelyik kapni.

 • Nagyon jó kis játék, főleg ha megadjátok hozzá a hangulatot. Arra viszont fel kell készülni, hogy nagyon véletlenszerű és néhány event kicsit egyoldalú.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.