• webrend/images/termek_large/tarsas_betrayalathouseonthehill2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_betrayalathouseonthehill3_lrg.jpg

Betrayal at House on the Hill

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
(második, átdolgozott kiadás)
 4.5
4 értékelés
Neked való ez a játék, ha szereted az árulós játékokat, szereted felfedezni helyszíneket egy kicsit szerepjátékos hangulatú küldetés alapú játékban és jól megy az angol.
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*110 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*110 mm Prémium (80 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Mind hallottuk a történeteket arról a magányos házról, ott a hegy tetején. Évek óta senki nem merészkedik a közelébe. Állítólag kísértetek lakják. De ki hisz ilyen badarságokban? 

 Hozzátok a zseblámpákat, indulunk felfedezni!


Röviden így lehet összefoglalni a Betrayal at House on the Hill játék lényegét, amiben egy elhagyatott kúriát kell felderítenünk játékostársainkkal, mely minden alkalommal gyökeresen eltérő játékélményhez vezet. Nincs ugyanis előre meghatározott térkép, minden alkalommal mi magunk alakítjuk ki a ház alaprajzát. Amint belépünk egy előre fel nem fedezett szobába, húzunk egyet a megfelelő térkép-darabok közül (pince, földszint, vagy padlás), így lépésről-lépésre helyezzük el a különböző szobákat, termeket. Ám hogy ne legyen ilyen egyszerű az életünk, egy szobában több dolog történhet, veszélyek leselkedhetnek ránk. Előfordulhat, hogy hasznos tárgyakra lelünk, csapdába esünk, mindenkire kiható eseményt indítunk el. Ám az is előfordulhat, hogy ómenekre lelünk, melyek a történetek szempontjából létfontosságúak. Mert bizony történeteket is kapunk a játékhoz, szám szerint ötvenet.
Abban a pillanatban, ahogy óment találunk, dobnunk kell hat darab egyedi dobókockával. (A kockákon a 0, 1 és 2 érték szerepel.) Ha a kidobott összeg kevesebb, mint a megtalált ómenek száma, a történetre fény derül és a játék új fordulatot vesz!

 

 

Árulás!


Azt, hogy melyik történetet játsszuk, nem a játék elején döntjük el, hanem attól, hogy az előbb említett felfedés pillanatában melyik szobában, melyik óment találtuk meg. Erről külön, részletes táblázat rendelkezik. Ezután az egyik játékos árulóvá válik, melyet úgyszintén a történet határoz meg. A játékosok ekkor két táborra szakadnak, az áruló és a többiek külön-külön könyvből elolvassák, hogy az adott történetben mi a feladatuk, mit kell tenniük a győzelemhez. Lehet, hogy egy múmiát kell megakadályozni, hogy feleségül vegyen egy lányt, lehet, hogy veszedelmes sárkány tör be a kastélyba, mely legyőzéséhez meg kell találni a megfelelő felszerelést, lehet, hogy földön kívüli idegeneket kell megakadályozni, nehogy elrabolják barátainkat, vagy akár a házban rekedt kísérteteket kell elűznünk.
Említést érdemelnek még a játékos karakterek, melyek rendelkeznek fizikai (sebesség, erő), illetve mentális (józan ész, tudás) tulajdonságokkal. Amikor sérülünk, ezen tulajdonságaink csökkenhetnek, így egyre gyengébbeké, lassabbakká, kiszolgáltatottabbakká válunk a gonosz erőivel szemben

 

 


Kalandra fel!


A Betrayal at House on the Hill a maga nemében egyedülálló játék, egyedülálló játékélményt nyújt. Aki szereti a jó kis B-kategóriás horrorfilmeket, különösen élvezni fogja. A felderítés izgalma, a rejtélyek megoldása, az 50 különböző történet adta változatosság, valamint az egy-másfél órás játékidő biztosítja a tartalmas kikapcsolódást. Egyetlen negatívumot lehet megemlíteni: sajnos a történeteket leíró könyvekből magyar kiadás nem készült, így az angolul nem tudók sajnos hátrányban vannak.

 

 

 

Szabályok és egyebek a második kiadáshoz:


Magyar szabály
Árulók könyve
Túlélés titkaiFigyelem a következő magyar fordítások az első kiadáshoz készültek, de iránymutatóul szolgálhatnak:

Magyar fordítások a játékhoz Ormay Tamásnak köszönhetően:

Magyar szabály
Az áruló könyve
A túlélés titkai füzet
Kártyafordítás
Szoba lapkák
 

 

 

Betrayal at House on the Hill

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Antje Graf
Kiadó: Avalon Hill
Kiadás éve: 2010
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Betrayal at the House játék
Címkék: Fantasy, Horror, Kooperatív, Történetmesélés, Kalandjáték, Kockadobás, Felfedezés, Festhető figurák, Eltérő játékos képességek, Moduláris tábla, Kieséses rendszer, Szerepjátszás & szerepek, Csapatjáték, Áruló,
7990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4 értékelés alapján

4.5

A pontok átlaga

 • 2
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó a játék. Szinte tökéletesen átélhető. Bár magyarul egyszerűbb lenne, de még így sem veszítettünk az élményből.

 • Kiváló játék, ötletesen vegyíti a táblás társasjátékok és a szerepjátékok elemeit. Külön remek húzás, hogy egyazon készlettel 50 különböző történetet lehet eljátszani.
  Legnagyobb hátránya -- ahogy a fenti játékleírásban is szerepel -- eddig egyértelműen a kizárólagos angol nyelv volt, ez jelentősen szűkítette a szóba jöhető játékosok számát az ismerősök körében. Éppen ezért kiemelt köszönet illeti Ormay Tamás urat, hogy bajlódott a nem rövid szöveg lefordításával, és amelyet kiváló minőségben végzett! Ha valamelyik társasjátéknál, akkor ennél nagyon jól jön a fordítás, tekintve, hogy én, a játék tulajdonosa sem ismerem értelemszerűen az 50 történetet, amíg végig nem játszottam, tehát ha lefordítottam volna az angolul nem beszélő ismerősök számára, akkor saját magam számára rontottam volna a játékélményt a spoilerekkel.
  További, kisebb hátrányként említeném az iszonyatos mennyiségű és fajtájú jelölőt, kártyácskát és lapocskát, ember legyen a talpán aki ki tudja bogarászni belőlük az éppen neki kellőket, esetenként eléggé időigényes feladat.
  A fórumokon sokfelé lehetett olvasni panaszokat, hogy a lapok könnyen felpúposodnak, meghajolnak (maguktól, a dobozban tárolva), ez sajnos az én készletemre is igaz volt. Írtam a gyártó ügyfélszolgálatának, és készségesen küldtek postán egy új lapkakészletet, amivel immár semmi probléma nincs.

 • Hát maga a játék nagyon jó. Tipikusan az a társasjáték amit anyukámnak is megmerném mutatni hiszen a szabályai könnyűek és a játékidő viszonylag rövid azaz tényleg egy óra esetleg másfél.
  A játék hangulatát könnyű átérezni és a sztori elemek is változatosak benne és bizony jó kis mészárszék tud kialakulni a játék vége felé ha 5-6-an játszotok.
  Pozitívumok:
  Hangulat tényleg jó
  - A játék tartozékai nekem tökéletesek voltak.
  - Könnyű szabályok és rövid játékidő.
  - Ez inkább az a röhögős, haverokkal hülyülős játék és én ezt nagyon szeretem. :)

  Negatívumok:
  - Egy-két horror elem (szellemjárás) nem annyira kreatív a sztorit illetően.
  - A ház felépítése véletlenszerű, ezért némely forgatókönyv túl könnyű lesz az árulónak vagy a túlélőknek(ha mondjuk két kulcsfontosságú szoba pont egymás mellé jött ki, de ettől még mindig vicces. :D
  - Az angol szöveg...igen ez a legnagyobb hibája a játéknak. Ha nem tudtok legalább alapszinten angolul akkor a szellemjárás felfedésénél kieshet akár 15 perc(!!!) is fordítgatások miatt, mert némely forgatókönyv bizony elég bonyolult és összetett.

  Összességében kiknek ajánlom:
  Főleg azoknak, akik jobban szeretik a könnyed, rövid, de hangulatos játékokat, ill. azoknak, akik nagy horror fanok- ugyanis (a játékban tényleg egész jó kis történetek tudnak kijönni és a vége tényleg amolyan túlélő horrorrá változik rendszerint. :D Nincs is jobb, mint amikor Akimoto a 12 éves kisgyerek baltával mészárol le mindenkit. :D A játékban óriási a szerencsefaktor, ezért a hardcore társasjátékosoknak (Trónok Harcán szocializálódott nemeseknek mondjuk :P ) nem ajánlott mert emiatt agyrákot tud némelyik kapni.

 • Nagyon jó kis játék, főleg ha megadjátok hozzá a hangulatot. Arra viszont fel kell készülni, hogy nagyon véletlenszerű és néhány event kicsit egyoldalú.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat