• webrend/images/termek_large/tarsas_2010_avalonhill_betrayalathouseonthehill_2ndedition2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2010_avalonhill_betrayalathouseonthehill_2ndedition3_lrg.jpg

Betrayal at House on the Hill (második kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.5
4 értékelés
Neked való ez a játék, ha szereted az árulós játékokat, szereted felfedezni helyszíneket egy kicsit szerepjátékos hangulatú küldetés alapú játékban és jól megy az angol.
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*110 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*110 mm Prémium (80 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Hozzátok a zseblámpákat, indulunk felfedezni... és túlélni!


Mind hallottuk a történeteket arról a magányos házról, ott a hegy tetején. Évek óta senki nem merészkedik a közelébe. Állítólag kísértetek lakják. De ki hisz ilyen badarságokban?


Röviden így lehetne összefoglalni a Betrayal at House on the Hill lényegét, amiben egy elhagyatott kúriát kell felderítenünk játékostársainkkal, mely minden alkalommal gyökeresen eltérő játékélmény nyújt. Nincs ugyanis előre meghatározott térkép vagy elrendezés, minden alkalommal mi magunk alakítjuk ki a ház alaprajzát! Amint belépünk egy előre fel nem fedezett szobába, húzunk egyet a megfelelő szobák közül (földszint, emelet vagy pince), így lépésről-lépésre nyitjuk meg és helyezzük el az újabbnál újabb helyiségeket. Ám hogy ne legyen ilyen egyszerű az életünk, egy szobában több dolog is történhet, különféle veszélyek leselkedhetnek ránk. Előfordulhat, hogy hasznos tárgyakra lelünk, csapdába esünk, netán mindenkire kiható eseményt indítunk el. Ám az is előfordulhat, hogy Ómenekre lelünk, melyek a történetek szempontjából létfontosságúak. Mert bizony történeteket is kapunk a játékhoz, szám szerint 50-et! Abban a pillanatban, ahogy Óment találunk, dobnunk kell hat darab dobókockával (a kockákon a 0, 1 és 2 érték szerepel). Ha a kidobott összeg kevesebb, mint a megtalált Ómenek száma, fény derül az aktuális játék történetére és a játék innentől új fordulatot vesz!


Áruló is van köztetek talán?!


Azt, hogy melyik történetet játsszuk, nem a játék elején döntjük el, hanem attól függ, hogy az előbb említett felfedés pillanatában melyik szobában, melyik Óment találtuk meg. Erről külön, részletes táblázat rendelkezik. Ezután az egyik játékos árulóvá válik - az esetek jelentős részében -, melyet úgyszintén a táblázat határoz meg. A játékosok ekkor két táborra szakadnak, az áruló és a többiek külön-külön könyvből elolvassák, hogy az adott történetben mi a feladatuk, mit kell tenniük a győzelem érdekében. Lehet, hogy egy múmiát kell megakadályozni, hogy feleségül vegyen egy lányt. Elképzelhető, hogy egy veszedelmes sárkány tör be a kastélyba, mely legyőzéséhez meg kell találni a megfelelő felszerelést. Vagy földönkívüli idegeneket kell megakadályozni, nehogy elrabolják barátainkat. Netán "csak" a házban rekedt kísérteteket kell elűznünk. És ez csupán néhány, a fentebb is említett 50 lehetséges történet közül, melyek megelevenedhetnek a ház ódon falai közt!

Említést érdemelnek még a játékos karakterek, melyek rendelkeznek fizikai (Sebesség és Erő), illetve mentális (Tudás és Épelméjűség) tulajdonságokkal. Amikor sérülünk, ezen tulajdonságaink csökkenhetnek, így egyre gyengébbé, lassúbbá, kiszolgáltatottabbá válunk a gonosz erőivel szemben!


Kalandra fel!


A Betrayal at House on the Hill a maga nemében egyedülálló játék, mely egyedülálló játékélményt nyújt. Aki szereti a jó kis B-kategóriás horrorfilmeket, különösen élvezni fogja. A felderítés izgalma, a rejtélyek megoldása, az 50 különböző történet adta változatosság, valamint az egy-másfél órás játékidő biztosítja a tartalmas kikapcsolódást. A játék erősen követeli az angol nyelvet, és bár hivatalosan magyarul nem jelent meg, nagyon profi magyar fordítás készült hozzá a játékot szerető emberek által!Szabályok és egyebek a második kiadáshoz

Kártyafordítás (második kiadás) + Widow's Walk kiegészítő (forrás: boardgamegeek.com - Ormay Tamás és Jakab Zoltán munkája)

Figyelem! A következő magyar fordítások az első kiadáshoz készültek, de iránymutatóul szolgálhatnak ehhez a kiadáshoz is:


Angol nyelvű ismertetőMagyar nyelvű játékmenet

Betrayal at House on the Hill (második kiadás)

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Antje Graf
Kiadó: Avalon Hill
Kiadás éve: 2010
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Betrayal at House on the Hill játékok
Címkék: Fantasy, Horror, Kooperatív, Történetmesélés, Kalandjáték, Kockadobás, Felfedezés, Festhető figurák, Eltérő játékos képességek, Moduláris tábla, Kieséses rendszer, Szerepjátszás & szerepek, Csapatjáték, Áruló,
20990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
10241,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4 értékelés alapján

4.5

A pontok átlaga

 • 2
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó a játék. Szinte tökéletesen átélhető. Bár magyarul egyszerűbb lenne, de még így sem veszítettünk az élményből.

 • Kiváló játék, ötletesen vegyíti a táblás társasjátékok és a szerepjátékok elemeit. Külön remek húzás, hogy egyazon készlettel 50 különböző történetet lehet eljátszani.
  Legnagyobb hátránya -- ahogy a fenti játékleírásban is szerepel -- eddig egyértelműen a kizárólagos angol nyelv volt, ez jelentősen szűkítette a szóba jöhető játékosok számát az ismerősök körében. Éppen ezért kiemelt köszönet illeti Ormay Tamás urat, hogy bajlódott a nem rövid szöveg lefordításával, és amelyet kiváló minőségben végzett! Ha valamelyik társasjátéknál, akkor ennél nagyon jól jön a fordítás, tekintve, hogy én, a játék tulajdonosa sem ismerem értelemszerűen az 50 történetet, amíg végig nem játszottam, tehát ha lefordítottam volna az angolul nem beszélő ismerősök számára, akkor saját magam számára rontottam volna a játékélményt a spoilerekkel.
  További, kisebb hátrányként említeném az iszonyatos mennyiségű és fajtájú jelölőt, kártyácskát és lapocskát, ember legyen a talpán aki ki tudja bogarászni belőlük az éppen neki kellőket, esetenként eléggé időigényes feladat.
  A fórumokon sokfelé lehetett olvasni panaszokat, hogy a lapok könnyen felpúposodnak, meghajolnak (maguktól, a dobozban tárolva), ez sajnos az én készletemre is igaz volt. Írtam a gyártó ügyfélszolgálatának, és készségesen küldtek postán egy új lapkakészletet, amivel immár semmi probléma nincs.

 • Hát maga a játék nagyon jó. Tipikusan az a társasjáték amit anyukámnak is megmerném mutatni hiszen a szabályai könnyűek és a játékidő viszonylag rövid azaz tényleg egy óra esetleg másfél.
  A játék hangulatát könnyű átérezni és a sztori elemek is változatosak benne és bizony jó kis mészárszék tud kialakulni a játék vége felé ha 5-6-an játszotok.
  Pozitívumok:
  Hangulat tényleg jó
  - A játék tartozékai nekem tökéletesek voltak.
  - Könnyű szabályok és rövid játékidő.
  - Ez inkább az a röhögős, haverokkal hülyülős játék és én ezt nagyon szeretem. :)

  Negatívumok:
  - Egy-két horror elem (szellemjárás) nem annyira kreatív a sztorit illetően.
  - A ház felépítése véletlenszerű, ezért némely forgatókönyv túl könnyű lesz az árulónak vagy a túlélőknek(ha mondjuk két kulcsfontosságú szoba pont egymás mellé jött ki, de ettől még mindig vicces. :D
  - Az angol szöveg...igen ez a legnagyobb hibája a játéknak. Ha nem tudtok legalább alapszinten angolul akkor a szellemjárás felfedésénél kieshet akár 15 perc(!!!) is fordítgatások miatt, mert némely forgatókönyv bizony elég bonyolult és összetett.

  Összességében kiknek ajánlom:
  Főleg azoknak, akik jobban szeretik a könnyed, rövid, de hangulatos játékokat, ill. azoknak, akik nagy horror fanok- ugyanis (a játékban tényleg egész jó kis történetek tudnak kijönni és a vége tényleg amolyan túlélő horrorrá változik rendszerint. :D Nincs is jobb, mint amikor Akimoto a 12 éves kisgyerek baltával mészárol le mindenkit. :D A játékban óriási a szerencsefaktor, ezért a hardcore társasjátékosoknak (Trónok Harcán szocializálódott nemeseknek mondjuk :P ) nem ajánlott mert emiatt agyrákot tud némelyik kapni.

 • Nagyon jó kis játék, főleg ha megadjátok hozzá a hangulatot. Arra viszont fel kell készülni, hogy nagyon véletlenszerű és néhány event kicsit egyoldalú.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat