Andean Abyss (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 1-4 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 240 perc


Adatok:

Szerző: Volko Ruhnke

Kiadó: GMT Games LLC

Kiadás éve: 2012

Sorozat: GMT COIN sorozat

Sorozat hanyadik része: 1

Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


2 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Swan Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Swan Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Az Andean Abyss társassal legfeljebb három barátod társaságában élhetitek át az 1990-es években Kolumbiáért folytatott harcot. Gerillák, rendőrök, emberrablás és drogháborúk jellemzik a korszakot. Az Adean Abyss egyedi kártya alapú mechanizmussal biztosítja, hogy minden lap felfedése kemény döntések meghozatalára kötelezze a játékosokat. Lássuk milyennek mutatja be az Andean Abyss a kolumbiai alvilágot!

Az utolsó gerillák


A játéktábla – mint minden harci játék esetében – nagyon fontos, ezért kiemelt figyelmet igényel. A tábla ebben a játékban területekre osztott. Minden terület saját színnel jelzi az ott jelen lévő tereptípust, például dzsungel, mezők. A táblán jelölve vannak a különböző városok és az azokat összekötő útvonalak is. A szép táblán kívül a játék egyik legnagyobb előnye, hogy a különböző frakciók teljesen eltérő játékstílust ígérnek, ráadásul a társas játszható egyedül, többen egy csapatban, vagy többen egymás ellen is.

A különböző frakciók eltérő képességekkel rendelkeznek, melyek a játékban légitámadásként, őrjáratok formájában avgy különleges harci manőverekként jelentkeznek. Midnen frakciónak eltérő győzelmi feltétele is van, ami tovább emeli az újrajátszhatóságot és a játékélményt.

Harcolj Kolumbiáért


A játék alapvetően kártyákkal működik. Minden körben van egy aktuális esemény kártya, valamint az esemény pakli felső lapja is állandóan fel van fedve, így döntéseiteket nem csak az aktuális eseményeknek megfelelően hozhatjátok meg, hanem kissé tovább gondolva, előretervezve is. Minden eseménykártya meghatározza azt is, hogy a játékosok milyen sorrendben cselekedhetnek az adott körben. Az elsőként cselekvő játékos döntései azonban egy táblázat szerint befolyásolják az utána következpk döntését. Minél erősebb akciót válaszasz elsőként, annél erősebb akciót hajthatnak végre a többiek is utánad.

A játékmenetet tehát a felcsapott eseménykártyák és a játékosok döntései szabják meg. Attól függően tudsz akciókat végrehajtani, hogy az előtted lévők mit cselekedtek. Az egységek, speciális képességek vagy akár az események létrejötte is mind a felsorolt hatások eredményeiként jönnek létre. Emiatt folyton dilemáznod kell majd, hogy mi éri meg neked a játék során: inkább használod a frakciód speciális képességét és bevállalod, hogy az ellenfél aktiválhatja az aktuális eseménylapot, vagy választasz egy gyengébb, de biztosabb akciót?

A játék tehát viszonylag egyértelmű, amihez nagyban hozzájárulnak a tartozékként járó segédletek és táblázatok, viszont hatalmas taktikai mélység rejlik benne. Az eseménylapok minden játékban más sorrendben érkeznek, minden frakció más képességekkel rendelkezik, vagyis az újrajátszhatóság garantált. A játék végén pedig az lesz a nyertes, aki a legtöbb győzelmi pont értékben birtokol területeket Kolumbia térképéről.

Összegzés, ajánlás


A játék nem túl bonyolult, de nagyon változatos háborús játék. Bár figurák nicnsenek benne, mégis rendkívül jól tükrözi a kiélezett kolumbiai helyzetet. A játékmechanika egyedi, hangulatos és igen jól működik. Összességében azoknak ajánljuk, akik szeretik a területfoglalós stratégiai játékokat.

Mi van a dobozban?


Játéktábla
76 kártya
Fajelölők az egységeknek
Egyéb tokenek
Segédletek
Dobókockák
Szabálykönyv
Ormay Tamásnak köszönhetően elérhető magyar fordítások:
- magyar szabály
- magyar szabálysegédlet
- kártyafordítások
- játékossegédlet


A GMT COIN sorozat sorozat többi tagja:

Kiegészítők:

17328,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett, kizárólag GLS szállítás esetén

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

2 értékelés alapján
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon jó a játék, és abszolút nem olyan bonyolult, mint első ránézésre gondolná az ember. A playbook-ban található tutorial segítségével könnyedén megtanulható. A komplexitást nem annyira a szabályrendszer, mint inkább a rengeteg döntési lehetőség adja. Az első pár játék során biztosan lesz még "analízis paralízis" . A játék egyik-számomra- legizgalmasabb része a szóló játék, ahol a kormányzatot a játékos, a három másik frakciót pedig a játék "mesterséges intelligenciája" irányítja. Négynél kevesebb játékos esetén is ez veszi át a hiányzó játékos szerepét, tehát mindíg játszik mind a 4 frakció. Szerintem az egyik legjobb szóló játék most a piacon, de ha megvan a megfelelő számú játékos akkor multiban is kiváló. Kíváncsian várom a sorozat következő két darabját, melyből az egyik (Cuba Libre) Kubában, a másik (Distaint Planes) Afganisztánban játszódik. Szerintem most ez az egyik legjobb GMT játék. Ja és még egy fontos dolog, angolul nem tudók részére. Ha van legalább egy valaki a társaságban aki megfelelő szinten tud angolul, akkor a játék már játszható, mert ellentétben a többi CDG-vel, a kártyákat nem kell kiosztani, hanem körönként kell egyet felcsapni a pakli tetejéről mely meghatározza a sorrendet és a végrehajtható akciókat, valamint az opcionális eseményt/eseményeket, így az angolul tudó játékos felolvashatja azt a többieknek.

 • Sziasztok!
  Még csak néhány játékpróba áll a hátam mögött, az ismerkedés fázisában vagyok, de már most kijelenthetem, hogy szuper a játék. Nagyon tetszik, hogy minden játékosnak más győzelmi feltételei és eszközei vannak, teljesen asszimetrikus a játék, modellezve ezzel a kornak megfelelő kolumbiai helyzetet. Szükséges a szövetkezés és a kommunikáció. Akikkel eddig játszottam, azokat is teljesen beszippantotta a téma és a játék atmoszférája. A játék bábui, elemei, kártyái és a tábla is elsőosztályú. A tábla hatalmas és lényegretörő (ha van ilyen).
  Nem értem mért került a nagyon nehéz játék kategóriába, nem bonyolultak a szabályai.
  Talán egyetlen negatívumot tudnék említeni a játékkal kapcsolatban: a játékszabály hagy tátongó lyukakat a maga mögött, még a jól kitalált vezetett próbajáték ellenére is. Ja és még valami: amihez hozzá kell szokni a játékban, az az eseménykártyák szövegezése. Kegyetlen módon!!!! , gonolom a játék hangulata miatt úgy vannak megfogalmazva, mintha valaki katonai táviratot írt volna, vagy egy programozói nyelv lenne. Ez tud némi fejtörést okozni.
  DE...bátran ajánlom ezt a játékot mindenkinek, aki szereti a politikai stratégiai harci játékokat, amiben minden szabálynak és történésnek megvan a háttértörténete vagy oka. Az egyik telitalálat vásárlásom, amit ha lehetne megvennék még kétszer:)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött, kizárólag GLS szállítás esetén.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.