Hírek/cikkek

Dorfromantik: The Board Game a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-20
Dorfromantik: The Board Game

A Dorfromantik asztali kis világában legfeljebb hat játékos közösen azon ügyködik, hogy hatszögletű lapkákat helyezzenek le, így hozva létre a gyönyörű tájat, és megpróbálják teljesíteni a lakosság igényeit, miközben olyan hosszú pályát és folyót hoznak létre, amilyet csak lehetséges, de közben a zárt területeken pontokat biztosító zászlókat is figyelembe veszik. Minél jobban sikerül ezt a játékosoknak megvalósítaniuk, annál több pontot szerezhetnek a játék végén. Az újrajátszható kampány során a megszerzett pontok felhasználhatók új lapkák feloldására, amelyek az eredetileg lezárt dobozokban vannak elrejtve. Ezek új, többletfeladatokat biztosítanak a játékosok számára, és lehetővé teszik, hogy az elérhető legmagasabb pontszám még nagyobb lehessen!

Etherfields a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-18
Etherfields

Az Etherfields egy narratív, kooperatív játék, melyben egy sor egyedi Álom vár felfedezésre. A játékmenetet a társasjáték-veterán Michał Oracz (aki többek között This War of Mine: TBG, Neuroshima Hex vagy The Edge: Dawnfall szerzője) tervezte, ami nem csak a logikai képességeket, hanem az intuíciót, a következtetést és az érzelmi intelligenciát is próbára teszi. Karakteredet fejlett pakliépítéssel fejlesztheted a semmiből, utazhatsz az álomvilág térképén, és elmélyedhetsz a kiválasztott helyszíneken.

Frostpunk: The Board Game a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-18
Frostpunk: The Board Game (Standard Edition)

A Frostpunk: The Board Game játékban egy súlyos jégkorszak sújtotta poszt-apokaliptikus világba csöppentek. Akár négyen is neki indulhattok a túlélő kalandnak, mindannyian egy kis kolónia vezetőjeként. Feladatotok, hogy hatékonyan irányítsátok mind az infrastruktúrát, mind pedig a megmaradt lakosságot. Az alapvető játékmenet brutális, összetett, számos kihívást tartogat majd, de lényegében könnyen megismerhető. A polgárok nem csak szótlan bábok lesznek a „sakktáblán”. A társadalom becses tagjainak ugyanis elvárásaik lesznek, és az aktuális hangulatuknak megfelelően reagálnak majd, így minden döntésnek és cselekedetnek ára lesz.

Colt Express: Courier & Armored Train a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-17
Colt Express: Courier & Armored Train

A Colt Express: Courier & Armored Train kiegészítője igazi frissességet hoz a 2015-ös Spiel des Jahres-díjas Colt Express-be. A játékosok most csapatokban dolgoznak össze, hogy megpróbáljanak a vadnyugat leggazdagabb banditái lenni, és erre mi sem alkalmasabb, mint egy második vonat, amely bizony értékes dokumentumokat szállít! Amint ennek híre megy, híres banditáink egy pillanatig sem haboznak, vonatról vonatra ugrálnak, hogy megpróbálják ellopni ezeket az iratokat, amihez azért a tetőn várakozó géppuskának is lesz egynéhány szava. És ez mind nem lenne elég, a banditáknak az utolsó kör végén vissza kell térniük a kiinduló vonatra… már ha fontos számukra a győzelem.

SolForge Fusion a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-17
SolForge Fusion

A SolForge Fusion-ben minden pakli algoritmikusan generált, így nincs két egyforma pakli. Ezután nincs más dolgod, mint fogni két paklit, összekeverni őket, és indulhat is az összecsapás! Te és az ellenfeled egy stratégiai, sávalapú harcban mérkőztök meg egymással. Amikor kijátszol egy kártyát, a kártya szintet lép, így új erőhöz és képességhez juthatsz hozzá, hogy felül tudj kerekedni az ellenfeleden, és hogy kárt tegyél a lényeiben. Az első játékos, aki az ellenfele életerejét nullára csökkenti, nyer!

Glitch Squad a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-14
Glitch Squad

Amikor egy irodai cicus akadályozza a bűntények felderítését… A Glitch Squad-ban törvényszéki szakértők vagytok, és mindenki kap egy-egy helyszínt, amelyet elemeznie kell. Sajnálatos módon az irodai macsek – aki olykor a Glitch névre hallgat – teljesen véletlenül összekavarta a jelszavakat!

A gőz kora boltban

A hír megjelenése: 2023-04-13
A gőz kora (deluxe kiadás) (Age of Steam)

Gőzölgő vasparipák robognak a földön keresztül! A gőz kora feleleveníti azt a korszakot, amikor az első olyan vasúti vágányokat fektették le, amelyek átalakították a világ gazdaságát. A játék minden egyes fázisában a játékosok állandóan életbevágó döntéseket hoznak és folyamatos interakcióban lesznek a többi játékossal.

Csigatempó a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-11
Csigatempó (Super Pas Vite!)

A Csigatempó nevével ellentétben egy roppant pörgős és aranyos családi társasjáték, ahol igazából egy lassúsági versenyben kell részt vennetek. Használjátok a dobókockák különböző színeit, hogy a csigákat a játéktáblán mozgassátok. A játék akkor ér véget, amikor az egyik csiga áthalad a célvonalon, azonban a versenyt nem ő nyeri meg, hanem a leglassabb csiga. Jól olvastad! Minél lassabb a csiga, annál több pontot kap!

Szunnyadó istenek a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-06
Szunnyadó istenek (Sleeping Gods)

A Szunnyadó istenek egy igazi kalandjáték, ahol Sofi Odessa kapitánnyal és a legénységgel fedezhetitek fel az egzotikus sziget mesés világát. A játék 1929-be kalauzol el, ahol egy gőzhajóval közelítitek meg a célállomást, majd partraszálláskor veszi kezdetét az igazi izgalom. Istenek totemjei, mitikus helyek és új karakterek színesítik a kalandjáték menetét, készen állsz? A játék egy igazi mesejáték, hiszen egy történetet is elmesél így színesebbé téve az élményt. A cselekményt a te döntéseid befolyásolják, így minden lépésed kulcsfontosságú lehet. A játék atlasz kialakítása miatt a térkép bármely pontja fontos eleme lehet a játéknak, mindenhol találhattok felfedezésre váró terepet. Érdemes minden lehetőséget megragadni a felfedezésre. A társasjáték menetét is tudjátok irányítani, hiszen bármikor leállhattok és folytathatjátok, hiszen a játék egy kampányra van felépítve. A játék összetettsége miatt 12 éves kortól ajánljuk.

Master Dater a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-06
Master Dater

A Cyanide & Happiness legújabb kártyajátékában (hogy mást ne mondjunk, ők követték el többek között a Villamosdilemmát is), a Master Dater-ben a játékosok azon versengenek, hogy tökéletesen borzalmas randikon vehessenek részt! Kombinálj egy fejet (pl. Nagylábét) és egy testet (pl. egy bankrablóét) tökéletes párossá, és dumáld be magad a szexi szingli szívébe, akiről tudod, ki vagy mi lobbantja lángra a szívét, és elégítsd ki… valamelyik érdeklődését.

The Great Split a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-06
The Great Split

A The Great Split játékban kártyákat kell leválogatnod, így gyarapítva vagyonodat drágakövekkel, arannyal, műkincsekkel és értékes kötetekkel, és létrehozva a legtekintélyesebb gyűjteményt! Minden egyes kártyatípus más-más módon növeli a presztízspontjaidat, ezért kiegyensúlyozottan kell a drágaköveidet kezelned, vagy figyelned kell a műkincspiac alakuló értékét. Attól függően, hogy az egyes játékosok miként építik ki a gyűjteményüket, a különböző tárgyak is más-más értéket vesznek fel!

Infernal Wagon a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-05
Infernal Wagon

Jaj, ne, a bánya összeomlik! Siessetek, pattanjatok be a csillébe és irány a kijárat! Az Infernal Wagon egy szórakoztató kooperatív játék, amelyben a játékosoknak össze kell fogniuk, hogy megalkossák az kijárathoz vezető utat... mielőtt lejárna az idő! De legyetek óvatosak: minden kijátszott kártya nagy eséllyel pusztító dolgokat szabadít rátok! A játékban legfeljebb 7 percetek lesz, amíg a valamelyik végjátéki feltétel nem teljesül. Együtt nyertek vagy együtt veszítetek.

Circadians: Chaos Order a boltban

A hír megjelenése: 2023-04-05
Circadians: Chaos Order

A Circadians: Chaos Order-ben a 6 aszimmetrikus frakció közül ti képviseltek egyet-egyet. Minden frakciónak meg vannak a saját eszközei a játék megnyeréséhez, egyedi vezetőkkel, tulajdonságkártyákkal és képességekkel.

My Father's Work KS Deluxe a boltban

A hír megjelenése: 2023-03-30
My Father's Work KS Deluxe

A My Father's Work játékban a játékosok egymással versengő őrült tudósok lesznek, akikre apjuk naplójának egy-egy lapját és egy hatalmas birtokot bíztak, ahol elvégezhetik fondorlatos kísérleteiket. Pontok szerezhetők a kísérletek elvégzésével, a város megsegítésével, a hátborzongató birtok fejlesztésével és remélhetőleg apjuk remekművének befejezésével.

Clinic: Deluxe Edition a boltban

A hír megjelenése: 2023-03-30
Clinic: Deluxe Edition

Ez a Te klinikád! Építsd fel úgy, ahogyan azt Te szeretnéd! A városközpontod virágzik, de ahogy a város növekszik, úgy nő a sürgősségi orvosi ellátás iránti igény is. Szerencsére neked és üzlettársaidnak megvan a kellő anyagi hátteretek, hogy felépítsetek egy klinikát, és segítsetek azoknak, akiknek nem csak elsősegélyre van szükségük. Gyorsan megépíttetsz egy előfelvételi létesítményt, amely segít feldolgozni és a megfelelő sorokba terelni a különféle eseteket. Sajnos, közvetlenül az alapkőletétel előtt az ideális klinikáról alkotott eltérő nézeteik szakadást okoznak közöttetek, így külön utakon folytatjátok, miközben a betegek már sorakoznak. Mindegyikőtök elhatározza, hogy felépíti álmai klinikáját, megpróbál orvosokat, ápolókat és karbantartókat felvenni, új modulokat, speciális szolgáltatásokat és még parkolót is létesíteni, hogy kielégítse az előfelvételen gyötrődő betegek igényeit.

Hírek/cikkek folytatása