Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Stranger Things: Attack of the Mind Flayer magyar kiadás

A hír megjelenése: 2022-05-16
Stranger Things: Attack of the Mind Flayer

Bár a címe angol, a kiadás nyelve magyar. A világhírű Stranger Things sorozat hivatalos társasjátéka. (Talán nem járultak hozzá a cím magyarításához??)
Az Elmenyúzó a hatalmába kerített emberekből gyűjt sereget a Föld elfoglalására, és néhányan már most is az irányítása alatt álltok... Ebben a titkos szerepes játékban két csapat küzd egymással: a megszálltak és az épelméjüek.
- Épelméjűként álljatok ellen az Elmenyúzó támadásának, hogy győzzetek.
- Megszálltként érjétek el, hogy minden épelméjű megszállttá vagy kiütötté váljon a játék végéig.

Familiar Tales, a mesék folytatódnak

A hír megjelenése: 2022-05-13
Familiar Tales

Készenálltok egy mesére? Ha a Plüssmesék és az Aztuán kalandjait követően egy új mesébe vágnátok bele.
A Familiar Tales egy kooperatív, pakliépítő, fantasy kaland 1-4 játékos részére. A játék egy izgalmas narratívára épül, amelyben a játékosok egy varázsló ismerősei, akiket egy kitaszított hercegnő megmentésével és felnevelésével bíznak meg. Biztonságban kell tartaniuk a gyermeket a gonosz erőktől, akik természetesen holtan szeretnék őt látni, de ha gyerekekről van szó, nem elég csak a túlélésre játszani! Mint játékosok, nagyon jól tudjátok, hogy döntéseitek hatással lesznek a pátyolgatott kis életre. Ha győztök, és visszaszerzitek a trónt, csakis rajtatok múlik, hogy milyen királynőt ültettek oda.

Hűséges tengerészek, kegyetlen kalózok, őrült kultisták és... a Kraken!

A hír megjelenése: 2022-05-13
Feed the Kraken

Feed the Kraken egy titkos szerepes, nyomozós játék, három aszimmetrikus frakcióval. Hiába ül minden játékos ugyanabban a hajóban, ha különböző irányokba akarnak navigálni! A tengerészeknek biztonságban el kell jutniuk a szárazföldre, míg a kalózok hőn áhított célja, hogy titokban a Bermuda-háromszögbe manőverezzék a hajót. Eközben egy őrült szektások azon igyekeznek, hogy meggyőzzék a legénység egy részét, hogy segítsenek nekik megidézni sötét urukat - a Krakent - a tenger mélyéről, aki majd mindannyijukat megmenti.

Boltban a világ szeme 1-2.

A hír megjelenése: 2022-05-12
A világ szeme 1-2.

Ha eddig nem tudtál nekikezdeni a sorozatnak, mert nem volt kapható az első két rész. Most már semmi nem tarthat vissza. A Nagy Hajtóvadászat két része is hamarosan készül. Még nincs fent az oldalon, de amint lesznek hozzá adatok, azokat is feltesszük. Kezdjetek bele bátran.

Fríssítenéd a Partijáték készletedet?

A hír megjelenése: 2022-05-12
Mantis Partyjáték

Mantis, a színpompás szivárványok és a hátba szúrós bosszú szerelemgyereke.
A játék főszereplői a sáskarákok, akik csak úgy mellesleg szociopata partiarcok. És sokan vannak. Szabályból viszont csak kettő: lopj vagy szerezz pontot. Gyűjtsd össze a megfelelő kártyákat úgy, hogy azokat ellopod az ellenfeleidtől. A káröröm is kiülhet közben az arcodra. Amit nyilván vissza is kaphatsz, amikor majd visszalopják tőled. Igazi érzelmi hullámvasút lesz ez, ami egészen addig tart, amíg valaki meg nem nyeri a játékot. 105 kártya, szabály és képregény. Ennyire egyszerű a sáskarákok élete.

Star Wars: Legion 7 új doboz.

A hír megjelenése: 2022-05-10
Star Wars: Legion

Felkerült az oldalra 7 új kiegészítő a játékhoz. Egy alapdoboz, a Shadow Collective kezdőkészlet, ez behozza a zsoldosokat a játékba, lehetővé teszi a játékosoknak, hogy egységeket béreljenek a hírhedt Black Sun és Pyke szindikátusból, hogy így csatlakozzanak más frakciók hadseregeihez. Ha csak valamelyik irányba fejlesztenéd a játékot, választhatod a Black Sun Enforcerst, a Mandalorian Super Commandost, vagy a Pyke Syndicate Foot Soldierst külön is. Ha szeretnéd a csapatodban tudni Gar Saxont, külön dobozt kapott. Emellett kijön a Card Pack 2, benne frissített egységkártyákkal a hírhedt fejvadászok, Boba Fett, Bossk, Cad Bane számára, amelyek játszhatóvá teszik őket a Shadow Collective Starter Setben bevezetett új zsoldos szabályokkal. Emellet van benne még 60 frissítéskártya is. Végül az Essentials Kitben megtalálod az összes szükséges kártyát, kockát, jelzőt és egyéb eszközöket, amelyekre a játékosoknak szüksége van a játékhoz. Ezenkívül ez a készlet először tartalmazza a 12 csatakártyát az 500 pontos Skirmish módhoz egy dobozban, így új és veterán játékosoknak is lehetőségük van felfedezni ezt az alternatív játékmódot.

A Mars Terraformálása - Árész expedíció felújított, áramvonalasított

A hír megjelenése: 2022-05-09
Mars Terraformálása - Árész expedíció

Új megjelenés, a boltban és webáruházban. Korlátozott számban vehető hozzá Promo pakli és Neoprén játékostábla is.
Ahogy az évek telnek, a játékok fejlődnek, modernizálódnak, a szabályaik áramvonalasabbak, a játékmenetük gördülékenyebb lesz, és ez alól a Mars terraformálása sem képez kivételt. Így készült el az Árész expedíció, ami hangulatban ugyanazt hozza, mint a 2016-os klasszikus, viszont a játékélménye rengeteget javult elődjéhez képest. Ami érezhetően nagy különbség lesz, az a játékidő, az Árész expedíciót ugyanis 45-60 percre optimalizálták, az előd 2-3-több órás játékidejéhez képest.
Ha szeretnéd átélni a Mars terraformálásának élményét, de eddig elriasztott a maratoni játékmenet, vagy szeretnéd ugyanazt a játékélményt egy kompaktabb formában kipróbálni, esetleg te vagy a naprendszer legnagyobb Mars terraformálása rajongója, és egyetlen darab sem hiányozhat számodra a sorozatból, az Árész expedíció tökéletes választás lesz számodra. Mire vársz még? A rivális cégek már rég elkezdték a terraformálást! Ne maradj le te sem!

A ház még sosem volt ilyen káprázatos! (Betrayal 3. kiadás)

A cikk megjelenése: 2022-05-09
A ház még sosem volt ennyire káprázatos! (Betrayal 3. kiadás)

Itt van a ház, itt van újra, még mindig a dombon áll, immáron 3. alkalommal, ha a Legacy kiadást nem számítjuk a sorba. Cikkünkben azt nézzük meg, hogy miben nyújt újat, mást, mint a 2010-ben megjelent 2. kiadás.

...tovább a részletekhez

Több mint egy ráncfelvarrás. Azul: A királyné kertje (Azul: Queen's Garden).

A hír megjelenése: 2022-05-05
Azul: A királyné kertje

Több játék után bátran állíthatom, hogy ha szeretnéd új szintre emelni az Azul játékokat, akkor érdemes ezzel folytatni. Nagyobb kihívás, több gondolkodás.
Kezdjük a negatívumokkal. Ami egy kicsit kevésbé tetszett az a játékostáblák vékonysága. Nincs vele baj, de táblából vastagabbat vártam volna. A másik, hogy a lilák szinárnyalatai kicsit túl közel vannak egymáshoz (a zöldek is, de azok könnyebben felismerhetők).
És most jöhetnek a pozitívumok. Az elvehető csoportok nem látszanak a kör elején, a kör közben folyamatosan alakulnak ki. Az új táblaelemek is tartalmaznak előrenyomtatott lapkákat, így ezeket együtt lehet felvenni a szintén elvehető lapkákkal. A lapkáknak van értékük 1-6 között ez a lerakásnál és a pontozásnál is számít. Vannak dzsóker lapkák, amiket elkölthetsz, de szerezhetsz újakat is. A körök végén is van pontozás, de a sok pontot a játék végi pontozással lehet szerezni.
Ez a sokadik kiegészítője, változata az Azulnak, mindent egybe vetve én nagyon meg vagyok elégedve, ez az a változat, amit mindenképpen odatennék (és oda is tettem) az alap Azul mellé.

Betrayal at House on the Hill a 2. kiadás után.

A hír megjelenése: 2022-05-05
Betrayal at House on the Hill

Megjelent a harmadik kiadás. Innentől már nem érdemes kettest begyűjteni? Igazából ez folytatása a második kiadás történeteinek úgy, hogy közben fejleszetették a játékot, egyszerűsétették, pontosították, változtatták a szabályokat. Akár ezzel a dobozzal is el lehet kezdeni a játékot, de van értelme a második kiadást előbb végigjátszani.
50 vadonatúj történet, köztük régi kedvencek folytatása, melyek mindegyikét úgy tervezték, hogy gördülékenyebbek legyenek, és öt különböző tematikába lettek sorolva. A csúszkákat és karakterkártyákat áttervezték, amely növeli a használhatóságot. A játékos figurák nagyobbak, részletgazdagabbak és masszívabbak lettek, így tökéletes választás lehet a lelkes rajongóknak, akik ki szeretnék festeni őket. A játék új szabályokat is tartalmaz a "vonakodó árulóra", ami lehetővé teszi az új játékosok számára, hogy kikerüljék a játék nagyobb kihívást jelentő haunt-okat, és nyugodtan átadhassák a gyeplőt a tapasztaltabb játékosoknak.

Last Night on Earth: The Zombie Game (10 Year Anniversary Edition)

A hír megjelenése: 2022-05-05
Last Night on Earth

Újra kapható pár darab a boltban.
A Last Night on Earth 10. évfordulója alkalmából újra kiadták az alapjátékot (igaz a 15. évfordulón került a boltokba), melybe beleillesztették a Timber Peak kiegészítőt, új karaktereket, akció és tárgykártyákat és egy vadonat új küldetést: Broken Down. A minik és a jelölők mind műanyagból vannak és a szabálykönyvet is átalakították, hogy könnyebben érthető legyen.
Ismét eljött az idő, hogy zombikat mészároljunk! (Vagy ők minket..)

Metro 2033 Wrocław - A torony. Megjelent a sorozat 2. része.

A hír megjelenése: 2022-05-04
Metro 2033 - A torony

„Fények a Torony romjainak csúcsán? Húsz évvel a katasztrófa után? Ez azt jelenti, hogy élnek még emberek Wrocławban! Robert J. Szmidt, a népszerű lengyel sci-fi író kalauzolja végig az olvasót az egykor virágzó város alatt kanyargó csatornarendszeren – a mélységben, ahol az erőszak és az árulás az úr. Megtiszteltetés, hogy üdvözölhetem Robertet a Metró Univerzum 2033 világában!”
— Dmitry Glukhovsky

Két új doboz a Warhammer Underworldshöz.

A hír megjelenése: 2022-05-04
Nethermaze

A Warhammer Underworlds pakli alapú stratégiai, skirmish játék ismét bővül a Nethermaze Core Set-tel és a Rivals of Harrowdeep dobozokkal.
Azok a csapatok, akik Harrowdeep spirális labirintusát a mélypontig követték, egy még rémálomszerűbb helyen találták magukat – Nethermaze-ben. Harrowdeep építészeinek egykori börtöne, a tiszta árnyékmágia bizarr és örökké változó tartománya egy őrjítő labirintus, tele csapdákkal és mindenféle veszéllyel. Ebben a nyomasztó sötétségben kell harcolnia a csapatodnak, soha nem bízva a talajban a saját lábuk alatt. A Nethermaze Core Set mindent tartalmaz, ami ahhoz kell, hogy elkezdhess játszani a Harrowdeep alatti labirintusban, beleértve két komplett csapatot, kockákat, kártyákat, jelzőket, táblákat és még sok minden mást. A Rivals of Harrowdeep két warbandet tesz hozzá a játékhoz. Eredetileg a Harrowdeep Core Setben voltak elérhetők, tartalmazza a figurákat és a harci kártyákat valamint egy-egy 32 lapos paklit az új Rivals formátumhoz.

Mice and Mystics - Downwood Tales, új kihívás.

A hír megjelenése: 2022-05-04
Mice and Mystics - Downwood Tales

Végigküzdöttétek magatokat a kastélyon, legyőztétek a patkányokat, és elmenekültetek a macska elől. Ami vár a kapun túl, az egy teljesen új világ. A zöldbe borult erdőben új fenyegetés lapul, ahogy egy csapatnyi új hős, kalandok és mese is csak arra vár, hogy felfedezzétek!
A küldetésfüzet több, mint 100 oldal hosszú, összesen 11 kalanddal. Ahogy a korábbi történetek esetében, itt is egy összefüggő, hosszú mesét kapnak a játékosok, tele váratlan fordulatokkal, hősies pillanatokkal és érzelmekkel.

Két új X-Wing. (Z95 - Rogue)

A hír megjelenése: 2022-05-03
X-Wing Z95 Rogue

Felkerült az oldalra két X-Wing.
A Rogue-Class Starfighter doboz mindent tartalmaz, amire szükséged van ahhoz, hogy két Rogue-Class Starfightert adj a Separatist vagy Scum and Villainy osztagokhoz, egy gyönyörűen festett minit a hagyományos Magnaguard színsémában, és egy másikat a Xanadu Blood jellegzetes sémájában. Cad Bane hírhedt fejvadász személyes hajója.
Clone Z-95, ez a kiegészítő mindent tartalmaz, amire szükséged van ahhoz, hogy két Clone Z-95 fejvadászt adj a Köztársasági osztagokhoz, két gyönyörűen festett minit a klasszikus Republic-sémában.