• webrend/images/termek_large/tarsas_2016_gemklub_mysterium2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2016_gemklub_mysterium3_lrg.jpg

Mysterium (Tajemnicze Domostwo, magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.7
10 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 80*122 mm Standard (170 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 3570,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 80*122 mm Premium (90 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 4760,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Mentalisták, spiritiszták és jósnők, eljött az idő!


A Warwick kúria már több éve teljesen elhagyatott, mióta a ház urát meggyilkolták. Bár a nyomozás sokáig zajlott és kimerítő volt, mégsem találták meg a tettest. Azóta a ház lassan, de biztosan romlásnak indult és azt suttogják, Lord Warwick szelleme a mai napig a falak között kísért… A Mysterium egy aszimmetrikus kooperatív társasjáték, melyben a résztvevőknek lehetőségük van a világ minden tájáról érkező jósok bőrébe bújni, hogy a Warwick Kúria titkára fényt derítsenek és megadják a benne kísértő szellemnek a végső nyugodalmat. A 2-7 főig játsztató társasban egy személy a szellemet fogja alakítani, és álmokkal próbálja rávezetni a ház ideiglenes lakóit a titok megoldására.


A ház ura szólít titeket...


A szellem egy paraván mögött beállítja a mentalistáknak a „helyes” megfejtést. Mindenkihez fog egy tettes, helyszín, eszköz kombináció tartozni, mely játékosonként eltérő lesz. Ezután a szellemnek hét éjszakányi ideje van (hét kör) ami alatt víziókkal rá kell vezetnie a többieket az általa beállított kombinációkra. A szellemet alakító személy a kezében lévő speciális lapokból fog válogatni a játékosoknak, és megpróbálja a rajtuk lévő mintákkal eljuttatni őket a helyes megfejtéshez. Ezek a lapokon különös rajzok, vagy még inkább festmények találhatóak, amik rendkívül szuggesztívek, és könnyű róluk asszociálni. A játékosok felfedik a lapot, amit kaptak és közös erővel megpróbálják kitalálni a megfejtéseket addig, amíg az időt mérő homokóra le nem pörög. Ha az idő lejárt, akkor le kell tenniük a voksukat először a gyilkos kilétére. Ezen a ponton van lehetősége a többi játékosnak mérlegelnie azt, hogy szerintük a többiek jól tippeltek e. Kis jelölőkkel jelezhetik, hogy véleményük szerint társaik megfejtése helyes, avagy helytelen volt. Ezután a szellem összesíti az eredményeket és elárulja, hogy ki tippelt megfelelően és ki nem. Azok a játékosok, akik eltalálták a helyes megfejtést, tovább léphetnek a következő elemhez, mégpedig a helyszínhez, viszont azok, akik nem jártak sikerrel, újra kell, hogy próbálkozzanak, és mindaddig nem léphetnek tovább, amíg meg nem fejtik helyesen a személy kilétét. Természetesen a szellem ekkor plusz kártyákkal segíti az elakadt látnokokat.

Nincs vesztegetni való idő!


Az idő nagyon fontos a Mysteriumban, ugyanis nem elég hét kör alatt mindenkinek megfejtenie a hozzá tartozó kombinációt, hanem ebbe bele is kell férnie a végjátéknak is. Ha sikerült mindenkinek kitalálnia a hozzátartozó beállítást, akkor a mentalisták felsorakoztatják vízióikból megismert „tippjüket”. Például a bejárónő tette a szalonban méreggel és így tovább. A szellem végül három kártya segítségével – egy jelképezi a személyt, egy a helyszínt és az egyik az eszközt – megpróbálja az egész csapatot rávezetni az egyetlen helyes megoldásra. A korábbi szavazásoknak itt lesz jelentősége, ugyanis a szerzett pontok függvényében tekinthet meg valaki egy, két, vagy mind a három lapot, ezzel is javítva a végjátékban az esélyeit.


Összegzés


A Mysterium lengyel elődjéhez képest is mutat játékmechanikai újításokat, de a legszembetűnőbb különbség a vizuális tuninng, amin áteset. A társasjáték gyönyörű lett, a paravántól elkezdve a kártyákon át, egészen a játékosokat jelölő színes kristálygömbökig. Mindegy a hangulat alátámasztását segíti, és bizony könnyen be is szippant minket a Warwick kúria rejtélye. Külön dicséret jár az állítható nehézségi szintekért, így ha túlságosan nagy kihívást jelent a játék számunkra könnyíthetünk, avagy sokkal rögösebbé is tehetjük az utunkat. Bárkinek szívesen ajánlom, aki egy erős atmoszférájú, együttműködésre sarkalló, sokan játszható társas élményre vágynak.


LetöltésMagyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

Mysterium (Tajemnicze Domostwo, magyar kiadás)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Oleksandr Nevskiy,
Oleg Sidorenko
Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Mysterium játékok
Címkék: Horror, Kooperatív, Sokan játszható, Következtetés/Nyomozás, Lap menedzsment, Minta felismerés, Szavazás,
15510,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8235,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
8845,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
10 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 8
 • 1
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon kellemes benyomást tett ránk ez a darab.

  Rendkívül könnyen tanítható játék, ami jól ötvözi a Cluedo, a Dixit és a Hanabi erényeit. Érdekesen vegyülnek a nyomozós, intuitív és visszafogott minimalista stílus elemei. Ez utóbbi elsőre furán hangozhat, hiszen - ebben a szép látványvilágú játékban - a nyomozó játékosok nyugodtan beszélgethetnek egymással, sőt. A szellem azonban a játékélmény érdekében néma kell, hogy maradjon.

  A szellem szerepét érdemes tapasztaltabb játékosra bízni, ugyanis ez a legnehezebb szerep talán. A többiek nagyban segíthetnek Neki azzal, ha beszélgetnek az asztalra letett tárgy, helyszín és karakter kártyákról.

  Nem túl hosszú, mégis tartalmas darab, amit simán lehet egy Dixit kiegészítőnek használni, de szerintem a Winter Tales kártyáival is kombinálható. Egy jó zenével körítve, nagyon hangulatos estét tud keríteni. :)

 • A játék igényes kinézete nagyon megfogott és mivel mind a fantáziára építő, mind pedig a kooperatív játékokat nagyon szeretem, egyből megrendeltem, ahogy megjelent. (Bár bevallom a lengyel feliratra azért elbátortalanodtam.) :)
  NEM KELLETT CSALÓDNOM!
  A játékmenet hihetetlenül egyszerű, egy perc alatt megérthető (külön köszönet a magyar szabálykönyvért és az egyszerűsítő kiegészítőkért) és még azokat az ismerőseimet is odaszögezte az asztalhoz, akik amúgy nem sokat játszottak. Külön előnye a Dixittel szemben, hogy míg ott nagyon hamar ismertté váltak az alapkártyák, itt a nyomozós történet és a kombinációk száma miatt egyáltalán nem volt unalmas sokadszorra sem!
  A kivitelezésért is jár a pont mert erős, jó minőségű és gyönyörűen megrajzolt minden egyes elem.
  Mindenkinek ajánlom, aki a Dixitet (és esetleg a Cludo-t) csak egy kicsit is szerette és senki se ijedjen meg a lengyel címtől, mert a magyar nyelvű szabállyal nagyon gyorsan megtanulható az egész játék!

 • Számomra a játék kicsit csalódás volt. Sokat vártam tőle mert mindenhol ajnározták ezerrel, de sajnos már az első alkalom során kiderült, nem lesz a társaság kedvenc játékai között,sőt azóta el is adtam már a játékot.
  Maga a koncepció érdekes, a játék jól össze van rakva, de valahogy számunkra mégis vontatott és unalmas volt.
  3 játék alkalmával sajnos többször is előjött, hogy a szerencsétlen szellem olyan kártyákat tartott a kezében, amikkel nagyjából az adott helyszínre, emberre vagy tárgyra semmilyen formában nem tud utalni. Ilyenkor jöttek a 10 perces morfondírozások.
  Nem érzem hogy a játéknak lenne tétje, vagy célja bármilyen formában.
  Sokan dicsérik, szóval biztosan jó játék, de az én társaságomban sajnos nagyot bukott.

 • Ez a játék teljesen feleslegessé tette a Dixitet a gyűjteményemben. A Dixit előnye annyi, hogy nincs setup, leülsz és 1 perc múlva játszol. Ha ettől eltekintünk, nincs más. Sőt, a Mysterium tökéletesen működik két fővel is, ami óriási előny.

 • Nem annyira régen sikerült beszerezni a játékot a kiegészítőjével együtt.
  A kinézte baromi igényes, gyönyörű a játék, le a kalappal ellőtte.
  Az első játék alkalmával, hát...az első pár fordulóba bele kellett jönni, de a játékosok viszonylag gyorsan elkapták a szellem észjárásának fonalát. Viszonylag sokat játszottunk a Dixittel, így nagyjából ismerjük egymás gondolkodását :)
  Nagyon bejött és szívesen játszunk vele, én csak ajánlani tudom, főleg azoknak akiknek a Dixit is bejött :)

 • Nagyon igényesen kialakított játék. Dixit fanoknak kötelező, bár annál egy fokkal nehezebb.

 • A kritikai fogadtatása azért vegyes volt ennek a játéknak, ezért picit aggódtam, amikor megvettem, de nem kellett volna.

  Lényegében instant top 10-be került nálam, mert remekül lefedi azt a nagyon problémás űrt, ami a partijátékok és az heavy játékok között húzódik, és nem nagyon van rá senkinek megoldása. Na azért félreértés ne essék: ez egy nagyon könnyű és laza játék, de azért kirakva az asztalra impresszív és képes embereket nehezebb gamek felé terelni.

  2014 környékén nagyon rácsúsztam a Dixitre, azóta egy csomó kiegészítővel és formájával játszottam mindenféle partikon, és mostanra elmondhatom, hogy rettenetmód elegem lett belőle. A Mysterium újra képes volt bennem maradéktalanul visszahozni a lelkesedést az asszociációs-jellegű játékok iránt.

  Plusz pont még az első rangú production design, ez egy igen-igen szép játék.

 • sziasztok.
  nos alapból a játék a cluedo és dixit keveréke.
  nekem a dixit kicsit sem tetszett,de ebben teljesen más színezetet kap ami igazából ugyanaz.
  a kártyák szerintem borzalmasak,igazából azt magyarázol bele a képbe amit csak akarsz :) főleg ha többet is ad a szellem.
  a megfejtendő dolgok véletlenszerűsége remek,a játék mechanizmusa is rendben van.
  a szabálykönyv elég érdekesen fogalmaz(gondolom a fordítás),többszörre sikerült csak értelmezni melyik jelző melyik és mire jó.főleg az utolsó,közös látomás elég érdekes és elég nehéz is.a játék minél többen jó és nagyon vicces is.főleg amikor a médiumok kifejtik kinek a látomásáról mit gondolnak és néha teljesen összekócolják egymást :) összességében remek játék.

 • Kiváló asszociációs kooperatív játék. Kártyák stílusa a Dixitre hajaz. Sokszor újrajátszható.

 • Imádjuk! Állandó kedvenc a családdal és a barátokkal. A két kiegészítőt is megrendeltem hozzá, így lett teljesen tökéletes. Nagyon igényes, intuitív játék.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat