Mysterium (magyar kiadás) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2016_gemklub_mysterium2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2016_gemklub_mysterium3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Nyelvfüggetlen

Játékosszám: 2-7 játékos

A legjobb: 5 játékossal

Játékidő: 60 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Oleksandr Nevskiy, Oleg Sidorenko

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2016

Sorozat: Mysterium játékok


Értékelések:

4.7

A pontok átlaga


10 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 80*122 mm Standard (170 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 3570,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 80*122 mm Premium (90 db-os) 2 db Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 4760,- Ft

Mentalisták, spiritiszták és jósnők, eljött az idő!


A Warwick kúria már több éve teljesen elhagyatott, mióta a ház urát meggyilkolták. Bár a nyomozás sokáig zajlott és kimerítő volt, mégsem találták meg a tettest. Azóta a ház lassan, de biztosan romlásnak indult és azt suttogják, Lord Warwick szelleme a mai napig a falak között kísért… A Mysterium egy aszimmetrikus kooperatív társasjáték, melyben a résztvevőknek lehetőségük van a világ minden tájáról érkező jósok bőrébe bújni, hogy a Warwick Kúria titkára fényt derítsenek és megadják a benne kísértő szellemnek a végső nyugodalmat. A 2-7 főig játsztató társasban egy személy a szellemet fogja alakítani, és álmokkal próbálja rávezetni a ház ideiglenes lakóit a titok megoldására.


A ház ura szólít titeket...


A szellem egy paraván mögött beállítja a mentalistáknak a „helyes” megfejtést. Mindenkihez fog egy tettes, helyszín, eszköz kombináció tartozni, mely játékosonként eltérő lesz. Ezután a szellemnek hét éjszakányi ideje van (hét kör) ami alatt víziókkal rá kell vezetnie a többieket az általa beállított kombinációkra. A szellemet alakító személy a kezében lévő speciális lapokból fog válogatni a játékosoknak, és megpróbálja a rajtuk lévő mintákkal eljuttatni őket a helyes megfejtéshez. Ezek a lapokon különös rajzok, vagy még inkább festmények találhatóak, amik rendkívül szuggesztívek, és könnyű róluk asszociálni. A játékosok felfedik a lapot, amit kaptak és közös erővel megpróbálják kitalálni a megfejtéseket addig, amíg az időt mérő homokóra le nem pörög. Ha az idő lejárt, akkor le kell tenniük a voksukat először a gyilkos kilétére. Ezen a ponton van lehetősége a többi játékosnak mérlegelnie azt, hogy szerintük a többiek jól tippeltek e. Kis jelölőkkel jelezhetik, hogy véleményük szerint társaik megfejtése helyes, avagy helytelen volt. Ezután a szellem összesíti az eredményeket és elárulja, hogy ki tippelt megfelelően és ki nem. Azok a játékosok, akik eltalálták a helyes megfejtést, tovább léphetnek a következő elemhez, mégpedig a helyszínhez, viszont azok, akik nem jártak sikerrel, újra kell, hogy próbálkozzanak, és mindaddig nem léphetnek tovább, amíg meg nem fejtik helyesen a személy kilétét. Természetesen a szellem ekkor plusz kártyákkal segíti az elakadt látnokokat.

Nincs vesztegetni való idő!


Az idő nagyon fontos a Mysteriumban, ugyanis nem elég hét kör alatt mindenkinek megfejtenie a hozzá tartozó kombinációt, hanem ebbe bele is kell férnie a végjátéknak is. Ha sikerült mindenkinek kitalálnia a hozzátartozó beállítást, akkor a mentalisták felsorakoztatják vízióikból megismert „tippjüket”. Például a bejárónő tette a szalonban méreggel és így tovább. A szellem végül három kártya segítségével – egy jelképezi a személyt, egy a helyszínt és az egyik az eszközt – megpróbálja az egész csapatot rávezetni az egyetlen helyes megoldásra. A korábbi szavazásoknak itt lesz jelentősége, ugyanis a szerzett pontok függvényében tekinthet meg valaki egy, két, vagy mind a három lapot, ezzel is javítva a végjátékban az esélyeit.


Összegzés


A Mysterium lengyel elődjéhez képest is mutat játékmechanikai újításokat, de a legszembetűnőbb különbség a vizuális tuninng, amin áteset. A társasjáték gyönyörű lett, a paravántól elkezdve a kártyákon át, egészen a játékosokat jelölő színes kristálygömbökig. Mindegy a hangulat alátámasztását segíti, és bizony könnyen be is szippant minket a Warwick kúria rejtélye. Külön dicséret jár az állítható nehézségi szintekért, így ha túlságosan nagy kihívást jelent a játék számunkra könnyíthetünk, avagy sokkal rögösebbé is tehetjük az utunkat. Bárkinek szívesen ajánlom, aki egy erős atmoszférájú, együttműködésre sarkalló, sokan játszható társas élményre vágynak.


LetöltésMagyar nyelvű ismertető

Angol nyelvű ismertető

A Mysterium játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

15510,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Kiegészítők:

6520,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
8845,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

4.7

A pontok átlaga

10 értékelés alapján
 • 8
 • 1
 • 1
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon kellemes benyomást tett ránk ez a darab.

  Rendkívül könnyen tanítható játék, ami jól ötvözi a Cluedo, a Dixit és a Hanabi erényeit. Érdekesen vegyülnek a nyomozós, intuitív és visszafogott minimalista stílus elemei. Ez utóbbi elsőre furán hangozhat, hiszen - ebben a szép látványvilágú játékban - a nyomozó játékosok nyugodtan beszélgethetnek egymással, sőt. A szellem azonban a játékélmény érdekében néma kell, hogy maradjon.

  A szellem szerepét érdemes tapasztaltabb játékosra bízni, ugyanis ez a legnehezebb szerep talán. A többiek nagyban segíthetnek Neki azzal, ha beszélgetnek az asztalra letett tárgy, helyszín és karakter kártyákról.

  Nem túl hosszú, mégis tartalmas darab, amit simán lehet egy Dixit kiegészítőnek használni, de szerintem a Winter Tales kártyáival is kombinálható. Egy jó zenével körítve, nagyon hangulatos estét tud keríteni. :)

 • A játék igényes kinézete nagyon megfogott és mivel mind a fantáziára építő, mind pedig a kooperatív játékokat nagyon szeretem, egyből megrendeltem, ahogy megjelent. (Bár bevallom a lengyel feliratra azért elbátortalanodtam.) :)
  NEM KELLETT CSALÓDNOM!
  A játékmenet hihetetlenül egyszerű, egy perc alatt megérthető (külön köszönet a magyar szabálykönyvért és az egyszerűsítő kiegészítőkért) és még azokat az ismerőseimet is odaszögezte az asztalhoz, akik amúgy nem sokat játszottak. Külön előnye a Dixittel szemben, hogy míg ott nagyon hamar ismertté váltak az alapkártyák, itt a nyomozós történet és a kombinációk száma miatt egyáltalán nem volt unalmas sokadszorra sem!
  A kivitelezésért is jár a pont mert erős, jó minőségű és gyönyörűen megrajzolt minden egyes elem.
  Mindenkinek ajánlom, aki a Dixitet (és esetleg a Cludo-t) csak egy kicsit is szerette és senki se ijedjen meg a lengyel címtől, mert a magyar nyelvű szabállyal nagyon gyorsan megtanulható az egész játék!

 • Számomra a játék kicsit csalódás volt. Sokat vártam tőle mert mindenhol ajnározták ezerrel, de sajnos már az első alkalom során kiderült, nem lesz a társaság kedvenc játékai között,sőt azóta el is adtam már a játékot.
  Maga a koncepció érdekes, a játék jól össze van rakva, de valahogy számunkra mégis vontatott és unalmas volt.
  3 játék alkalmával sajnos többször is előjött, hogy a szerencsétlen szellem olyan kártyákat tartott a kezében, amikkel nagyjából az adott helyszínre, emberre vagy tárgyra semmilyen formában nem tud utalni. Ilyenkor jöttek a 10 perces morfondírozások.
  Nem érzem hogy a játéknak lenne tétje, vagy célja bármilyen formában.
  Sokan dicsérik, szóval biztosan jó játék, de az én társaságomban sajnos nagyot bukott.

 • Ez a játék teljesen feleslegessé tette a Dixitet a gyűjteményemben. A Dixit előnye annyi, hogy nincs setup, leülsz és 1 perc múlva játszol. Ha ettől eltekintünk, nincs más. Sőt, a Mysterium tökéletesen működik két fővel is, ami óriási előny.

 • Nem annyira régen sikerült beszerezni a játékot a kiegészítőjével együtt.
  A kinézte baromi igényes, gyönyörű a játék, le a kalappal ellőtte.
  Az első játék alkalmával, hát...az első pár fordulóba bele kellett jönni, de a játékosok viszonylag gyorsan elkapták a szellem észjárásának fonalát. Viszonylag sokat játszottunk a Dixittel, így nagyjából ismerjük egymás gondolkodását :)
  Nagyon bejött és szívesen játszunk vele, én csak ajánlani tudom, főleg azoknak akiknek a Dixit is bejött :)

 • Nagyon igényesen kialakított játék. Dixit fanoknak kötelező, bár annál egy fokkal nehezebb.

 • A kritikai fogadtatása azért vegyes volt ennek a játéknak, ezért picit aggódtam, amikor megvettem, de nem kellett volna.

  Lényegében instant top 10-be került nálam, mert remekül lefedi azt a nagyon problémás űrt, ami a partijátékok és az heavy játékok között húzódik, és nem nagyon van rá senkinek megoldása. Na azért félreértés ne essék: ez egy nagyon könnyű és laza játék, de azért kirakva az asztalra impresszív és képes embereket nehezebb gamek felé terelni.

  2014 környékén nagyon rácsúsztam a Dixitre, azóta egy csomó kiegészítővel és formájával játszottam mindenféle partikon, és mostanra elmondhatom, hogy rettenetmód elegem lett belőle. A Mysterium újra képes volt bennem maradéktalanul visszahozni a lelkesedést az asszociációs-jellegű játékok iránt.

  Plusz pont még az első rangú production design, ez egy igen-igen szép játék.

 • sziasztok.
  nos alapból a játék a cluedo és dixit keveréke.
  nekem a dixit kicsit sem tetszett,de ebben teljesen más színezetet kap ami igazából ugyanaz.
  a kártyák szerintem borzalmasak,igazából azt magyarázol bele a képbe amit csak akarsz :) főleg ha többet is ad a szellem.
  a megfejtendő dolgok véletlenszerűsége remek,a játék mechanizmusa is rendben van.
  a szabálykönyv elég érdekesen fogalmaz(gondolom a fordítás),többszörre sikerült csak értelmezni melyik jelző melyik és mire jó.főleg az utolsó,közös látomás elég érdekes és elég nehéz is.a játék minél többen jó és nagyon vicces is.főleg amikor a médiumok kifejtik kinek a látomásáról mit gondolnak és néha teljesen összekócolják egymást :) összességében remek játék.

 • Kiváló asszociációs kooperatív játék. Kártyák stílusa a Dixitre hajaz. Sokszor újrajátszható.

 • Imádjuk! Állandó kedvenc a családdal és a barátokkal. A két kiegészítőt is megrendeltem hozzá, így lett teljesen tökéletes. Nagyon igényes, intuitív játék.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat